International Business - Engels - 4 jaar - Voltijd

Hoe maken internationale organisaties als banken en multinationals winst? En hoe draagt zo’n organisatie tegelijkertijd bij aan een betere wereld? Ga voor de 4-jarige Engelstalige opleiding International Business en leer hoe je geld verdient én een verschil maakt in de maatschappij. Dat noemen we business + impact. Tussen studenten en docenten van ruim 40 nationaliteiten leer je alles over international business management. Breid je netwerk uit en bereid je voor op een glansrijke carrière als business manager, consultant of manager of change. Ga je liever voor een versneld traject? Bekijk dan de 3-jarige variant van International Business.

Studenten aan het woord

Henrijs Kalnieks

Over ondernemend zijn

Dilara Cabuk

Over wereldburgerschap

Arthur van Dam

Over de Business Game

Sleep opzij

Toelatingseisen

International Business 4 jaar, 2019–2020

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding International Business (IB) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie)
E&M
N&G (met Economie en M&O of een tweede vreemde taal)
N&T (met Economie en M&O of een tweede vreemde taal)
VWO
C&M
E&M
N&G (met Economie en M&O of een tweede vreemde taal)
N&T (met Economie en M&O of een tweede vreemde taal)
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Engels en wiskunde worden ten zeerste aangeraden voor mbo-studenten. Het best passende profiel voor havo en vwo-leerlingen is Economie & Maatschappij (E&M).
Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

  • Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
  • Een Europees of International Baccalaureate diploma
Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.
Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding International Business heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.
Mocht je (nog) niet aan de toelatingseisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.
Heb je een Nederlandse vooropleiding gedaan zoals mbo, havo of vwo? In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel 3 mogelijkheden tegenkomen:

  • Groen vinkje: Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.
Wil je graag komen studeren, maar beschik je niet over de vereiste vakken in je havo- of vwo-profiel? Op deze pagina lees je of en wat voor mogelijkheden er voor jou zijn.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kan je deelnemen aan het Toelatingsonderzoek 21+. Als je hiervoor slaagt, mag je alsnog beginnen met de opleiding van jouw keuze.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

3 november 2018

Open Dag

Kom naar de campus en ontmoet studenten, docenten en studieloopbaanadviseurs. Neem gerust een kijkje bij de presentaties en ontdek of jij de creatieve mindset hebt die past bij onze internationale opleiding.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Geïnteresseerd in
International Business - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan