International Business - Engels - 4 jaar - Voltijd

Hoe maken internationale organisaties als banken en multinationals winst? En hoe draagt zo’n organisatie tegelijkertijd bij aan een betere wereld? Ga voor de 4-jarige Engelstalige opleiding International Business en leer hoe je geld verdient én een verschil maakt in de maatschappij. Dat noemen we business + impact. Tussen studenten en docenten van ruim 40 nationaliteiten leer je alles over international business management. Breid je netwerk uit en bereid je voor op een glansrijke carrière als business manager, consultant of manager of change. Ga je liever voor een versneld traject? Bekijk dan de 3-jarige variant van International Business.

Toelatingseisen

International Business 4 jaar, 2019–2020

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding International Business (IB) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Engels en wiskunde worden ten zeerste aangeraden voor mbo-studenten. Het best passende profiel voor havo en vwo-leerlingen is Economie & Maatschappij (E&M).
Let op: m.i.v. het studiejaar 2020-2021 gelden voor International Business wel aanvullende eisen bij HAVO C&M. Je moet dan een van de volgende vakken hebben gedaan: Economie, Management & Organisatie, Bedrijfseconomie, Wiskunde A of Wiskunde B.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.
Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding International Business heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

Student voor een dag

Voel je al even student

7 november 2020

Open Dag

Kom naar de campus en ontmoet studenten, docenten en studieloopbaanadviseurs. Neem gerust een kijkje bij de presentaties en ontdek of jij de creatieve mindset hebt die past bij onze internationale opleiding. Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie International Business valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
International Business - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan