International Communication Management - Engels - Voltijd

Grote merken als Toms en Patagonia spreken tot de verbeelding. Hoe doen ze dat? En hoe overtuig je investeerders ervan dat duurzaamheid ook zakelijk interessant is? Tijdens de Engelstalige opleiding International Communication Management ontdek je hoe je een positieve invloed hebt. Hoe je als specialist in marketingcommunicatie relaties met klanten versterkt. Hoe je als expert in pr het vertrouwen terugwint met daden in plaats van woorden. In de eerste 2 jaar leer je tijdens groepsprojecten hoe je bedrijven adviseert over hun communicatiestrategieën. Later in je studie volg je 2 minors of loop je 5 maanden stage. Kan in Nederland, maar misschien zie jij een avontuur in het buitenland wel zitten. Engeland, Spanje of toch liever de Verenigde Staten? De keuze is aan jou.

Opbouw van International Communication Management - Engels - Voltijd

Hoorcollege

20

uur per week

Zelfstudie

20

uur per week

Projecten

10

uur per week

Studiepunten

60

in jaar 1


Jaar 1

Bij de Engelstalige opleiding International Communication Management doen we dingen anders. Je komt terecht in een internationaal netwerk en werkt samen met studenten uit verschillende landen. Vanuit meerdere invalshoeken bekijk je wereldwijde vraagstukken en bedenk je oplossingen. Theorie wordt realiteit. Tijdens vakken als Global Issues, Media and Society leer je hoe communicatie een belangrijke rol speelt bij sociale veranderingen. Bij Organizational Communication ontdek je hoe communicatie binnen bedrijven werkt. Voor het Design Thinking Project neem je in het tweede semester een communicatieprobleem van een organisatie onder de loep. Daarna kom je met een oplossing. Studenten werkten eerder bijvoorbeeld voor Veilig Verkeer Nederland aan een plan om ongelukken met fietsers te voorkomen.

Lesrooster

Blok 1
Global Issues, Media and Society
Organisational Communication I
English Skills I
Intercultural Communication
Educational Career Supervision
Blok 2
Global Issues, Media and Society
Organisational Communication II
English Skills I
Communication and Behaviour I
Educational Career Supervision
Blok 3
Introduction to Marketing
Design Thinking Project I
Communication and Behaviour
Practical Research Skills I
Theoretical Communication Research
Educational Career Supervision
Blok 4
Integrated Marketing Communication
Design Thinking Project II
Creative Concept Development
Digital Communication
Digital Writing
Ethical Communication
Educational Career Supervision
Sleep opzij

Jaar 2

In jaar 2 breng je jouw skills in de praktijk als communicatieadviseur voor een multinational, middelgroot bedrijf of overheidsinstantie. Verder spijker je je kennis bij over Media Relations, Advisory Skills en Public Communication. Ook een uitwisseling met een andere universiteit staat op het program. Ons netwerk bestaat uit zorgvuldig geselecteerde partners in verschillende landen binnen en buiten Europa. Zo verbreed je letterlijk je horizon in internationale collegezalen. Wil je niet naar het buitenland? Dan volg je 2 minors op De Haagse of een andere Nederlandse hogeschool.

Lesrooster

Blok 1
Public Communication
Corporate Communication
Budgeting and Project Management
Media Relations
Media Relations Theory
Educational Career Supervision
Blok 2
Project Public Communication
Advisory Skills
Report Writing
Practical Research Skills II
Content Analysis
Educational Career Supervision
Blok 3 en 4
Uitwisselingsprogramma bij een van onze partneruniversiteiten in het buitenland, of 2 minors in Nederland.
Sleep opzij

Jaar 3

In jaar 3 komt ‘ie om de hoek kijken: de gevreesde scriptie. Tenminste, als je een boekwerk van 30.000 woorden over een saai onderwerp zou moeten schrijven. Bij de Engelstalige opleiding International Communication Management doen we het anders. Je loopt een stage van 5 maanden en schrijft je scriptie. Geen zorgen: zodra je begint, ben je voorbereid op wat er komt dankzij modules als Placement Survival Skills en Strategic Thinking. Misschien schrijf jij dus je scriptie terwijl je bij een digital agency alles leert over sociale media en projectmanagement. Of terwijl je bij een multinational kennis opdoet over marketing in winkels. Zo zet je alvast een eerste stap op de arbeidsmarkt én werk je op een creatieve manier aan je persoonlijke ontwikkeling. Waarschijnlijk is dat de reden dat veel studenten van ICM na hun stage een baan met een goed salaris aangeboden krijgen.

Je docenten

Sleep opzij

Studenten aan het woord

Jacob Heppleston

Over ‘proef werken’ bij een digitaal bedrijf

Silvia Hristova

Over het zijn van een Marketing Operations stagiaire

Lena Kollega

Over mijn praktijkervaring

Anastasia Alipova

Over stage lopen

Sleep opzij

Minors

Je studie samenstellen

Na de Engelstalige opleiding International Communication Management ben je klaar om de wereld te veroveren. Zeker als je jouw diploma met minors extra bijzonder maakt. Misschien wil jij je verdiepen in media en journalistiek, persaanvragen beheren als pr-expert, of de publieke sector helpen maatschappelijk verantwoord te handelen. Vaak gaan ICM-studenten eropuit en volgen minors bij onze partneruniversiteiten in landen binnen en buiten Europa. Tijdens de minor Entrepreneurship hebben 4 studenten de ‘Green Spoon’ ontworpen, waarmee ze plastic afval verminderen én de aarde beschermen.

Werkvormen

Colleges, werkgroepen, excursies, zelfstudie en projecten

Onze wereld heeft doeners nodig. Bij de Engelstalige opleiding International Communication Management leer je daarom op een praktijkgerichte manier hoe je doordachte beslissingen neemt. Die doe-mentaliteit maakt onze opleiding anders dan meer theoretische universitaire opleidingen. Je leert niet alleen in theorie over massacommunicatie, maar ook hoe je vanuit verschillende perspectieven ideeën op de proef stelt. Bijvoorbeeld als ondernemer, of vanuit een sociaal verantwoorde hoek. Zo leer je mee te gaan met ontwikkelingen in een wereld die continu verandert.

Contact met de opleiding

Contact met de student

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Een vlekkeloze studieloopbaan voor iedere ICM-student: daar streven we naar. Loop je toch (een beetje) vast? Dan krijg je persoonlijke begeleiding. In het eerste jaar krijg je een coach die jou tijdens je studie ondersteunt. Zo helpt hij of zij je met plannen en het vinden van de juiste personen voor antwoorden op moeilijke vragen. Ook als bijvoorbeeld persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, staat je coach altijd voor je klaar.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de onderwijs en examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
International Communication Management - Engels - Voltijd?

Meld je aan