International Financial Management & Control - Engels - 3 jaar - Voltijd

Financiën saai? Jij weet wel beter! Tijdens deze boeiende opleiding leer je alles over management en marketing. De nadruk ligt daarbij op financial en cost accounting; financiële gegevens gebruiken om het verschil te maken. Dat verschil kan ‘m zitten in financiële groei, maar je hebt ook aandacht voor de sociale en duurzame groei van een bedrijf. In het eerste jaar verdiep je je in organisatiekosten en administratie. Je leert hoe je een investeringsplan opzet voor regionale, nationale en internationale bedrijven. Jaar twee gaat vliegend van start met het oplossen van organisatievraagstukken, die je in groepsverband uitwerkt. Het derde jaar ga je aan de slag als ‘manager of change’ bij een klein of middelgroot bedrijf, een overheidsorganisatie of een multinational. Ten slotte rond je je studie af met een minor en een thesis, waarna je klaar bent voor je droombaan.

Opbouw van International Financial Management & Control - Engels - 3 jaar - Voltijd

Hoorcollege

20

uur per week

Zelfstudie

20

uur per week

Projecten

10

uur per week

Studiepunten

60

per jaar


Jaar 1

Bouwen aan een gedegen basis

In het eerste semester leer je waarom financiën de kern vormen van iedere organisatie. Je krijgt inzicht in de financiële en niet-financiële impact van de bedrijfsvoering. En je ontdekt hoe een businesscontroller alle bedrijfsactiviteiten overziet. Je leert de cijfers te doorzien, zodat je weet hoe je de bedrijfsresultaten kunt verbeteren.

Het tweede semester geeft je een bredere kijk op organisaties, waardoor je winstgevende adviezen kunt geven. Met tools als Excel en SAP krijg je meer inzicht in een bedrijf. Maar het gaat niet alleen om geld. Tijdens dit semester besteed je ook aandacht aan de impact die een bedrijf heeft op de sociale omgeving en culturele diversiteit.

Lesrooster

Blok 1
Financial Accounting
External Reporting
Finance and investments
Marketing
Excel
MOS certificate Excel
Research Skills
Blok 2
Statistics
Cost Accounting
External Reporting
Access
Blok 3
Investments project
Corporate Finance
Investments
External Reporting
Mathematics
Blok 4
Internal Control project
Accounting Information Systems and Internal Control
Operations Management
International Business Law
Sleep opzij

Jaar 2

Kennis verdiepen

Het tweede jaar begint met een stage van 10 weken. Daarin pas je alle kennis en vaardigheden toe die je in het eerste jaar hebt geleerd. Bij je stagebedrijf kun je écht het verschil maken. Je wordt hier dan ook met open armen ontvangen. Bijvoorbeeld bij IDEXX, een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met de gezondheid van mensen, huisdieren en vee. Zij waarderen de kennis en vaardigheden van onze studenten, hun positieve energie en hun enthousiasme om dingen te leren.

Jaar 3

Stage en afstuderen

De minor in het eerste semester vormt je voorbereiding op je mastertitel. Na het afronden van dit semester kom je in aanmerking voor de Master in Accounting and Control aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

In het tweede semester breng je het geleerde in de praktijk en start je met het maken van een verschil in de (financiële) wereld. Je gaat aan de slag met een belangrijk organisatieprobleem en schrijft je thesis binnen een internationale organisatie. En wie weet treed je in de voetsporen van Deniss Korotkovics, een van de eerste afgestudeerden bij IFMC. Hij onderzocht hoe hij de cashflow kon verbeteren van Nutricia, een dochteronderneming van Danone Group. Zijn aanbevelingen dragen tot op de dag van vandaag bij aan de positieve financiële resultaten van Danone.

Je docenten

Sleep opzij

Studenten aan het woord

Daan Klein Schiphorst

Over de professionele omgeving

Arnoud van der Ark

Over de verscheidenheid aan stageplaatsen

Sleep opzij

Minors

Je studie samenstellen

In het derde jaar kun je een minor van tien weken volgen aan De Haagse Hogeschool of een andere internationale universiteit. Hiermee heb je als controller straks een flinke voorsprong.

Onze minor Risk Management laat je zien hoe je organisaties kunt helpen om hun langetermijndoelen te halen zonder dat zij daarbij onnodige risico’s lopen. Je leert van fouten uit het verleden, zodat je die in je toekomstige werk kunt voorkomen.

Een andere optie is onze minor Controlling, waarin je leert hoe het management grip houdt op een organisatie. Daarbij leer je hoe je managers helpt om de juiste organisatiestrategie in te zetten.

Werkvormen

Colleges, practica, projecten

Elk semester nodigen we specialisten uit het vakgebied uit om gastlezingen te geven bij IFMC. Onlangs gaf Anton Philips, de kleinzoon van de oprichter van Philips, een inspirerende lezing over het terugdringen van kosten. Wij leiden mensen op die van aanpakken weten. Daarom haal je in het eerste jaar bijvoorbeeld het diploma Advanced Microsoft Office, zodat je een goeroe wordt op het gebied van Excel. Toekomstige werkgevers waarderen het als je de nieuwste technologieën beheerst. Zo nemen jouw kansen op de arbeidsmarkt toe.

Contact met de opleiding

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Een vlekkeloze studieloopbaan voor iedere IFMC-student: daar streven we naar. Loop je toch (een beetje) vast? Dan krijg je persoonlijke begeleiding. Je krijgt een mentor die jou helpt om de vaart erin te houden. Hij of zij kan je helpen om je tijd slim in te delen of je in contact brengen met de juiste mensen die jouw vragen kunnen beantwoorden. Ook als eventuele persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, dan staat je mentor voor je klaar.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de onderwijs- en examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
International Financial Management & Control - Engels - 3 jaar - Voltijd?

Meld je aan