International Public Management - Engels - Voltijd
Jij houdt je graag bezig met wereldwijde ontwikkelingen, bent leergierig en lost met liefde problemen op. Daarom leer je in jaar 1 van de Engelstalige opleiding International Public Management de basisbeginselen van economie, internationaal recht, sociologie en public management. Zodat je die kennis in het tweede jaar kunt toepassen tijdens internationale en politieke groepsopdrachten. In de laatste 2 jaar van de opleiding stort je je op uitdagingen waar overheidsinstellingen en multinationals tegenaan lopen. Je loopt stage, doet onderzoek en schrijft uiteindelijk een scriptie.
Opbouw van International Public Management - Engels - Voltijd
Hoorcollege
18uur per week
Zelfstudie
24uur per week
Projecten
10uur per week
Studiepunten
60in jaar 1
Jaar 1
In jaar 1, het propedeusejaar, bouw je aan je basiskennis. Dit is je kans om kennis te maken met een scala aan onderwerpen en precies uit te vinden waar jouw passie en interesses liggen.
Lesrooster
Jaar 2
De diepte in
Lesrooster
Jaar 3
Lesrooster
Jaar 4
Stagelopen en afstuderen
Lesrooster
Je docenten
Jeroen Haans
Contact:
Docent
Arno Schepers
Werken met studenten vind ik een van de meest inspirerende dingen die je kunt doen. Het is elke dag weer een geweldige uitdaging om aan het leren te raken. En om dat met studenten te bereiken maak ik zoveel mogelijk uitstapjes naar de praktijk. Want dat is het andere deel van mijn werk: overheden adviseren en ambtenaren trainen met mijn eigen adviespraktijk. Mijn dag is af als een student zegt: “Maar nou snap ik het echt!” Meer weten? Mail gerust om een keer een college mee te doen!
Docente
Indra Spronk
Indra Spronk heeft een MA in Internationale Communicatie en Business van de Universiteit van Antwerpen, een MA in Erfgoedstudies en een Honors BA (cum laude) in liberal arts & sciences van University College Utrecht. Met een brede, uiteenlopende achtergrond in allerlei onderwerpen en geen talent voor keuzes maken, combineert ze verschillende disciplines en banen: bij Bestuurskunde en IPM geeft ze les in Nederlands, Engels, schrijfvaardigheid en interculturele communicatie. Naast haar werk voor de Haagse Hogeschool is ze eigenaar van twee bedrijven: een voor vertalingen en redactiewerk, en een voor haar muurschilderingen. Haar ervaring met internationale communicatie en meerdere periodes wonen in het buitenland zorgen ervoor dat ze zich graag richt op internationalisering, uitwisselingen, en interculturele communicatie.
Mi Jung van der Velde
Ik draag graag bij aan het opleiden van professionals die het openbaar bestuur inclusiever en veerkrachtiger maken. Mijn migratieachtergrond en levenservaring zijn een gemakkelijk bruggetje om omgangsvormen en politieke gevoeligheden bespreekbaar te maken. Ik werk actief aan een veilige leeromgeving en hou graag rekening met de verschillende leerstijlen en special needs van ‘mijn’ studenten. Ik ben een storyteller, improviseer en daag studenten uit om kritisch te denken en uit de comfort zone te stappen.
Ik heb zowel een master in Internationale Betrekkingen, als Europees en Internationaal Recht en een bachelor in Islam en Arabisch. Ik ben gespecialiseerd in gender studies, mensenrechten en de agency van (etnische) minderheden en de wet- en regelgeving omtrent sekswerk. Eerder werkte ik als een juridisch consultant bij verschillende publieke instanties binnen de domeinen: sociale zekerheid, handhaving en toezicht en immigratie en naturalisatie. Ik geef regelmatig gastcolleges op conferenties over mensenrechten. Daarnaast doe ik een promotieonderzoek bij het Cross Cultural Human Rights Centre.
Ruud Schapenk
Minors
Je studie samenstellen
Met een minor geef je de Engelstalige opleiding IPM een persoonlijk tintje. Kies uit een lange lijst, van onze eigen opleiding of die van andere opleidingen. Op De Haagse, een andere hogeschool, of zelfs in het buitenland. Alles kan, als je maar aan de ingangseisen van de minor voldoet. Wil jij meer weten over Chinese economie en cultuur? Of je kennis van Global Citizenship verbreden?
Werkvormen
Colleges, seminars, studiebezoeken, zelfstudie, groepsactiviteiten en projecten
Groepslessen en praktische opdrachten wisselen elkaar lekker af. Als je van aanpakken en toepassen houdt, past deze praktische opleiding International Public Management goed bij je. Onze studievereniging, Agora, organiseert excursies en gastcolleges. Daarnaast leg je via hen de verbinding met 150 UNESCO-partneruniversiteiten over de hele wereld. Ga mee op studiereis naar belangrijke instituten in Europa en verbreed je wereld.
Nieuws en Evenementen
Contact met de opleiding
Neem contact met ons op via e-mail als je vragen hebt over International Public Management. Voor vragen over toelatingseisen en inschrijving kun je contact opnemen met de Centrale Studenten Inschrijving.
Like ons ook op Facebook en blijf op de hoogte.
Hulp tijdens je studie
Studeren doe je niet alleen
In de eerste 2 jaar van IPM word je ondersteund door je mentor. Die is zowel je ‘go to’-persoon voor van alles en nog wat, maar helpt je ook gericht met het plannen van je studie en het geven van advies over carrièreopties na je studie. In je eerste jaar is de begeleiding onderdeel van de Professional Skills module en ben je ook verplicht om eens in de zoveel tijd met je mentor het gesprek aan te gaan. In het tweede jaar is dit niet langer onderdeel van het curriculum.
Studiepunten halen
Bindend studieadvies (BSA)
Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.
Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd.
Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.
Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de onderwijs- en examenregeling (OER) van jouw opleiding.