Mens en Techniek | Bewegingstechnologie - Voltijd
Een kunstarm, een rolstoel voor de Paralympics of een dynamisch zwempak. Al deze technische hulpmiddelen helpen mensen meer en beter te bewegen. Geweldig, maar veel producten zijn (nog) niet ontworpen op persoonlijke bouw en beweging. Jij bent gefascineerd door het samenspel van mens en machine. Je wilt het onderzoeken, ontwikkelen of erover adviseren. Met technisch vernuft én biomedische kennis kun je de techniek afstemmen op mensen, en niet andersom. Dat leer je in Nederland alléén bij de voltijdopleiding Mens en Techniek - Bewegingstechnologie.
Naast de opleiding Mens en Techniek - Bewegingstechnologie op De Haagse Hogeschool worden er landelijk meerdere Mens en Techniek-opleidingen aangeboden met een andere differentiatie.
Bekijk hier de andere Mens en Techniek opleidingen in Nederland:
Kom kijken of het klikt
- Meer weten? Vraag het een docent
Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Neem dan contact op met docent en studieadviseur Sandra Koens. Zij vertelt je graag wat je wilt weten.
- Open Dag gemist? Volg onze webinar!
Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding. - Volg ons op Instagram en Facebook
Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!
Studenten aan het woord
Over protheses maken
Ingmar van der Geest
“Op de middelbare school vond ik Scheikunde, Biologie en Natuurkunde erg leuk. Ik wilde die interesses combineren in een vervolgopleiding. Mijn biologiedocent vertelde me over Bewegingstechnologie. Tijdens de Open Dag zag ik de hulpmiddelen die je tijdens je studie maakt voor mensen met een beperking. High-end protheses bijvoorbeeld. Toen besloot ik me in te schrijven voor deze opleiding.”
Technisch en toch ook creatief
Marijke Ras
"Na de middelbare school wilde ik graag iets technisch doen maar toch ook iets creatiefs en iets met mensen. Daarom heb ik voor bewegingstechnologie gekozen omdat het de combinatie is van mens en techniek en dat trok mijn heel erg aan. Nu zit ik in mijn tweede jaar en heb ik zeker weten de goede studie gekozen. Het is ontzettend gezellig met medestudenten en docenten, tevens zijn de vakken erg interessant. Als je op zoek bent naar een studie waar je met mensen en de mens bezig bent maar toch ook iets technisch wil is dit echt de studie."
Over ‘de schakel’ zijn
Jorrit Cornelissen
“Als bewegingstechnoloog heb je een breed beroep. En dat is leuk. Je kan met een arts praten over wat er scheelt bij een patiënt en met een instrumentmaker doorspreken hoe een hulpmiddel voor die persoon gemaakt moet worden. Je bent de schakel tussen disciplines, tussen medici en technici. Dit is echt het mooiste aan dit vak.”
Over differentiaalvergelijkingen
Rick van der Zwet
“Ik vind anatomie interessant. Daarom meldde ik me aan voor deze opleiding. Bovendien sloot-ie goed aan bij de sportstudie die ik al op het mbo volgde. Ik realiseerde me toen niet dat er ook technische kant aan deze opleiding zit. Mijn wiskunde was totaal niet op het gevraagde niveau. Differentiaalvergelijkingen? Ik had er nog nooit van gehoord. Het heeft wel 2 tot 3 jaar geduurd voordat ik dit helemaal onder de knie had.”
Toelatingseisen
Mens en Techniek – Bewegingstechnologie voltijd, 2021-2022
HAVO |
---|
E&M |
N&G |
N&T |
C&M |
VWO |
---|
E&M |
N&G |
N&T |
C&M |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
Vanaf de havo of het vwo instromen, kan het beste met het profiel Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid. Ook is het handig als je het vak natuurkunde hebt gevolgd. Mens en Techniek - Bewegingstechnologie is een pittige studie. Daarom is het slim als je wiskunde B goed onder de knie hebben, maar ook met Wiskunde A word je toegelaten.
21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Student voor een dag
Voel je al even student
6 februari 2021
Online Open Dag
We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!
Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.
Online meelopen
Volg samen met andere aankomende studenten een dag lang aangepaste (online) colleges bij de opleiding Mens en Techniek I Bewegingstechnologie. In vakken zoals anatomie, wiskunde, ontwikkelen en biomechanica snuffel je al een beetje aan de breedte van de opleiding. Je ontmoet studenten en docenten online en maakt kennis met onze interactieve manier van lesgeven.