Mens en Techniek | Bewegingstechnologie - Voltijd

Een kunstarm, een rolstoel voor de Paralympics of een dynamisch zwempak. Al deze technische hulpmiddelen helpen mensen meer en beter te bewegen. Geweldig, maar veel producten zijn (nog) niet ontworpen op persoonlijke bouw en beweging. Jij bent gefascineerd door het samenspel van mens en machine. Je wilt het onderzoeken, ontwikkelen of erover adviseren. Met technisch vernuft én biomedische kennis kun je de techniek afstemmen op mensen, en niet andersom. Dat leer je in Nederland alléén bij de voltijdopleiding Mens en Techniek - Bewegingstechnologie.

Naast de opleiding Mens en Techniek - Bewegingstechnologie op De Haagse Hogeschool worden er landelijk meerdere Mens en Techniek-opleidingen aangeboden met een andere differentiatie.

Bekijk hier de andere Mens en Techniek opleidingen in Nederland:

Studenten aan het woord

Ingmar van der Geest

Over protheses maken

Marijke Ras

Technisch en toch ook creatief

Jorrit Cornelissen

Over ‘de schakel’ zijn

Rick van der Zwet

Over differentiaalvergelijkingen

Sleep opzij

Toelatingseisen

Mens en Techniek – Bewegingstechnologie voltijd, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Mens en Techniek – Bewegingstechnologie voltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
E&M
N&G
N&T
C&M
VWO
E&M
N&G
N&T
C&M
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je mensen beter laten bewegen? Kies dan voor de opleiding Mens en Techniek – Bewegingstechnologie aan De Haagse. Je kunt deze opleiding op vijf verschillende hogescholen volgen, maar elk met een eigen accent. Verdiep je dus goed in de verschillen, want overstappen van de ene naar de andere opleiding is op dit moment niet mogelijk zonder studievertraging.

Vanaf de havo of het vwo instromen, kan het beste met het profiel Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid. Ook is het handig als je het vak natuurkunde hebt gevolgd. Mens en Techniek - Bewegingstechnologie is een pittige studie. Daarom is het slim als je wiskunde B goed onder de knie hebben, maar ook met Wiskunde A word je toegelaten.
Met een mbo-diploma, niveau 4 ben je ook welkom bij de opleiding Mens en Techniek - Bewegingstechnologie. De best aansluitende mbo-opleidingen zijn: Fijnmechanische Techniek, Werktuigbouw en Sport en Bewegen. Ook is het handig als je het vak natuurkunde hebt gevolgd. Mens en Techniek - Bewegingstechnologie is een pittige studie. Daarom is het slim als je wiskunde B goed onder de knie hebben, maar ook met Wiskunde A word je toegelaten.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij aanvang van het nieuwe studiejaar? Voor sommige vakken van de opleiding Mens en Techniek - Bewegingstechnologie krijg je wellicht vrijstelling. Onze docent Antoon Dobbelsteen vertelt je graag meer. Je kunt hem bereiken via 070 - 445 8273 of a.w.m.dobbelsteen@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

2 november 2019

Open Dag

Bekijk ons hoofdgebouw in Den Haag. Laat je rondleiden door ons anatomielokaal, het beweeglaboratorium, de werkplaats en het 3D-protolab. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Mens en Techniek | Bewegingstechnologie - Voltijd?

Meld je aan