Mens en Techniek | Bewegingstechnologie - Voltijd

Een kunstarm, een rolstoel voor de Paralympics of een dynamisch zwempak. Al deze technische hulpmiddelen helpen mensen meer en beter te bewegen. Geweldig, maar veel producten zijn (nog) niet ontworpen op persoonlijke bouw en beweging. Jij bent gefascineerd door het samenspel van mens en machine. Je wilt het onderzoeken, ontwikkelen of erover adviseren. Met technisch vernuft én biomedische kennis kun je de techniek afstemmen op mensen, en niet andersom. Dat leer je in Nederland alléén bij de voltijdopleiding Mens en Techniek - Bewegingstechnologie. Ga je voor de opleiding Bewegingstechnologie, kijk dan vooral wat De Haagse je te bieden heeft.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

  • Meer weten? Vraag het een docent
    Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Neem dan contact op met docent en studieadviseur Sandra Koens. Zij vertelt je graag wat je wilt weten.
  • Bekijk de film van de opleidingspresentatie voorafgaande aan de Online Open Dag
    Bekijk hier de presentatie van de opleiding.
  • Volg ons op Instagram en Facebook
    Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!
 

Studenten Bewegingstechnologie aan het woord

Ingmar van der Geest

Over protheses maken

Marijke Ras

Technisch en toch ook creatief

Jorrit Cornelissen

Over ‘de schakel’ zijn

Rick van der Zwet

Over differentiaalvergelijkingen

Sleep opzij

Toelatingseisen Bewegingstechnologie

2022-2023

Voor de opleiding Mens en Techniek | Bewegingstechnologie sta je lekker safe in de startblokken met een havo- of vwo-diploma. Kijk hieronder even welk profiel je precies moet hebben. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
E&M
N&G
N&T
C&M
VWO
E&M
N&G
N&T
C&M
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je mensen beter laten bewegen? Kies dan voor de opleiding Mens en Techniek – Bewegingstechnologie aan De Haagse. Je kunt deze opleiding op vijf verschillende hogescholen volgen, maar elk met een eigen accent. Verdiep je dus goed in de verschillen, want overstappen van de ene naar de andere opleiding is op dit moment niet mogelijk zonder studievertraging.

Vanaf de havo of het vwo instromen, kan het beste met het profiel Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid. Ook is het handig als je het vak natuurkunde hebt gevolgd. Mens en Techniek - Bewegingstechnologie is een pittige studie. Daarom is het slim als je wiskunde B goed onder de knie hebben, maar ook met Wiskunde A word je toegelaten.
Met een mbo-diploma, niveau 4 ben je ook welkom bij de opleiding Mens en Techniek - Bewegingstechnologie. De best aansluitende mbo-opleidingen zijn: Fijnmechanische Techniek, Werktuigbouw en Sport en Bewegen. Ook is het handig als je het vak natuurkunde hebt gevolgd. Mens en Techniek - Bewegingstechnologie is een pittige studie. Daarom is het slim als je wiskunde B goed onder de knie hebben, maar ook met Wiskunde A word je toegelaten.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij aanvang van het nieuwe studiejaar? Voor sommige vakken van de opleiding Mens en Techniek - Bewegingstechnologie krijg je wellicht vrijstelling. Onze docente Sandra Koens vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via s.koens@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Past Mens en Techniek | Bewegingstechnologie bij jou?

Als je ziet hoe een paralympisch atlete drie keer goud wint op de sprint, vind je dat geweldig. Maar je bent vooral nieuwsgierig naar haar blades die dat mogelijk maken. Hoe kunnen die haakvormige protheses de sprinter aan haar enorme snelheid helpen? 
En als je drie keer in de week op je mountainbike stapt om je eigen sprintjes in het bos te trekken, vraag je je weleens af welke bewegingen van je armen en benen ervoor zorgen, dat je snel vooruitkomt met zo weinig mogelijk energieverlies.

Nieuwsgierige onderzoeker

Je bent best handig en houdt van technische snufjes. Je vindt het uitdagend om wiskundige en natuurkundige vragen op te lossen. Zeker wanneer die vragen te maken hebben met techniek in relatie tot het menselijk lichaam. Als nieuwsgierige onderzoeker ben je helemaal op de plaats bij de opleiding Mens en Techniek | Bewegingstechnologie.  Je geniet van kleine verbeteringen en aanpassingen en werkt graag samen in een team. Je bent na je opleiding bijvoorbeeld de schakel tussen de fysiotherapeut en de technicus, als een patiënt een hulpmiddel nodig heeft om minder beperkt te zijn. Of je gaat na of de vorm van ‘walking football’ voor ouderen ook toepasbaar is in andere sporten.

Wat is jouw interessegebied?

Vergelijk onze technische opleidingen

Misschien ben je al helemaal weg van de opleiding Mens en Techniek | Bewegingstechnologie - Voltijd. Je weet zeker dat je bewegingstechnoloog wilt worden: dat is de baan van je dromen. Ben je nog niet zover, kijk dan eens bij een andere bacheloropleiding van De Haagse Hogeschool. In een van de interessegebieden die raken aan hbo mens en techniek zoals het interessegebied Techniek.
 

Mechatronica

Als hulp bij je studiekeuze noemen we graag enkele studies die je ook kunt overwegen. Wat denk je bijvoorbeeld van de opleiding Mechatronica? Dat is een combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica. Een mechatronicus ontwerpt bijvoorbeeld robots of drones. En net als bij hbo mens en techniek speelt een 3D-printer een belangrijke rol in deze studie. Als je mechatronica hebt gestudeerd, kun je zelf hulpmiddelen voor mensen met een beperking ontwerpen én maken.

Industrieel Product Ontwerpen

Wie handig is en oplossingen zoekt voor technische problemen voelt zich zeker thuis bij de opleiding Mens en Techniek | Bewegingstechnologie. Maar je kunt ook denken aan de voltijdopleiding Industrieel Product Ontwerpen. Bij deze studiekeuze combineer je vindingrijkheid met technische knowhow. Techniek en creativiteit komen hier samen en een echte uitvinder kan hier zijn hart ophalen. Een industrieel ontwerper verbetert bestaande producten of ontwikkelt nieuwe. Die er ook nog eens prachtig uitzien. Of het nu om een lantaarnpaal gaat, waaraan je ook je elektrische auto kunt opladen of om een bureaustoel met respect voor je rug.

HALO

Denk als mogelijk alternatief voor Mens en Techniek | Bewegingstechnologie ook eens aan de HALO, de lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding. Als sportleraar zet je mensen in beweging. En of het nu om kinderen gaat of om volwassenen: sporten en bewegen is broodnodig om gezond te blijven. Met deze bacheloropleiding kun je ook voetbaltrainer of hockeycoach worden.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Mens en Techniek | Bewegingstechnologie - Voltijd?