Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) - Deeltijd

Als je na de opleiding aan het werk gaat met échte opdrachten, ga je lesgeven op een basisschool. Je leidt een groep kinderen van 4 jaar of misschien van 10 jaar. Daar blijft het niet bij: Je wordt een young professional die méér doet. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in jouw school is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar personeelsfeestjes, ontmoet collega’s. Alles wat te maken heeft met lesgeven en leerkracht zijn!

Beroepsperspectief

Aansluitende functies

Passende beroepen
Leerkracht basisonderwijs (openbaar en bijzonder onderwijs)
Leerkracht speciaal onderwijs
Schooldirecteur
Educatief medewerker in een museum
Onderwijskundig medewerker in de volwasseneneducatie
Zelfstandig coach voor nieuwe leerkrachten

Oud-studenten aan het woord

Laura Siepman

Over de opleiding

Ronald Schuit

Over flexibel leren

Aschraf Amri

Over een voorbeeld zijn

Sleep opzij

Doorstuderen

Heb je nog geen genoeg van al dat studeren? En wil je als afgestudeerde Pabo’er bijvoorbeeld je kennis over het speciaal onderwijs vergroten? Dan kun je je bij The Hague Graduate School specialiseren met een post-hbo-opleiding. Voor een master op het gebied van speciaal onderwijs kun je onder meer terecht bij het Seminarium voor Orthopedagogiek. Daarnaast sluit de Opleiding tot Leraar Basisonderwijs goed aan op een universitaire studie Pedagogische Wetenschappen of Onderwijskunde. Je kunt ook een lerarenopleiding voor het voortgezet onderwijs gaan volgen.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je of je over de juiste papieren of werkervaring beschikt om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!  

Geïnteresseerd in
Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) - Deeltijd?

Meld je aan