Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) - Voltijd

Als je na de opleiding aan het werk gaat met échte opdrachten, ga je lesgeven op een basisschool. Je leidt een groep kinderen van 4 jaar of misschien van 10 jaar. Daar blijft het niet bij: Je wordt een young professional die méér doet. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in jouw school is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar personeelsfeestjes, ontmoet collega’s. Alles wat te maken heeft met lesgeven en leerkracht zijn!

Aan het werk

Wat kun je later worden

Dit word je wel
Leerkracht basisonderwijs (openbaar en bijzonder onderwijs)
Leerkracht speciaal onderwijs
Schooldirecteur
Educatief medewerker in een museum
Onderwijskundig medewerker in de volwasseneneducatie
Zelfstandig coach voor nieuwe leerkrachten

Dit kan jij straks ook

Aschraf Amri

Over een voorbeeld zijn

Soms moet je de boel juist loslaten

Aschraf Amri

Over overnachten in het schoolgebouw

Sleep opzij

Doorstuderen

Heb je nog geen genoeg van al dat studeren? En wil je als afgestudeerde Pabo’er bijvoorbeeld je kennis van het speciaal onderwijs vergroten? Dan kun je je bij The Hague Graduate School specialiseren met een post-hbo-opleiding. Voor een master op het gebied van speciaal onderwijs kun je onder meer terecht bij het Seminarium voor Orthopedagogiek. Daarnaast sluit de Opleiding tot Leraar Basisonderwijs goed aan op een universitaire studie Pedagogische Wetenschappen of Onderwijskunde. Je kunt ook een lerarenopleiding voor het voortgezet onderwijs gaan volgen.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) - Voltijd?

Meld je aan