Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) - Voltijd

Didactisch sta je sterk, jij hebt je ontwikkeld tot veelzijdige, vindingrijke en vernieuwende leraar. Zo ben je in trek bij een breed scala aan scholen, die om bevoegde leerkrachten staan te springen. Het is een van de mooiste en uitdagendste beroepen die er zijn. Jij bent goed voorbereid om elk type basisonderwijs aan te kunnen, voor elke mogelijke klas. Stevig in je schoenen, enthousiast en gemotiveerd. Jouw Pabo-diploma van De Haagse Hogeschool staat garant voor een leuke baan in het onderwijs!

Aan het werk

Wat voor functies kun je bekleden?

Na de opleiding Pabo kom je meestal in het basisonderwijs terecht. Daar hebben ze jou hard nodig! Wil je buiten de basisschool aan het werk, dan kan dat ook. Bijvoorbeeld in het speciaal onderwijs, in de volwasseneneducatie of als coach. Kijk hieronder wat je mogelijkheden zijn.

Dit kan jij straks ook na de PABO
Leerkracht basisonderwijs (openbaar en bijzonder onderwijs)
Leerkracht speciaal onderwijs
Schooldirecteur
Educatief medewerker in een museum
Onderwijskundig medewerker in de volwasseneneducatie
Zelfstandig coach voor nieuwe leerkrachten

Dit kan jij straks ook

Bram Ros

Leerkracht hoogbegaafden met specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften

Sleep opzij

Doorstuderen

Heb je na de PABO nog geen genoeg van al dat studeren? Wil je je na de hbo PABO bijvoorbeeld specialiseren in coaching? Dan kun je je aanmelden voor een post-hbo-opleiding: Individuele Coaching, Organisatiecoaching of Teamcoaching. Voor een master op het gebied van speciaal onderwijs kun je onder meer terecht bij het Seminarium voor Orthopedagogiek. Daarnaast sluit de PABO goed aan op een universitaire studie Pedagogische Wetenschappen of Onderwijskunde. Je kunt ook een lerarenopleiding voor het voortgezet onderwijs gaan volgen.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) - Voltijd?