Pedagogiek - Voltijd

Als pedagoog help je jongeren met gedragsproblemen verder in de maatschappij. Dat doe je, als je na de opleiding aan het werk gaat met échte opdrachten. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in ‘jouw’ bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Daarnaast leer je ‘jouw’ markt kennen. Wat er speelt, wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Pedagogisch medewerker in de jeugdhulp
Gezinscoach CJG
Pedagogische medewerker Raad van Kinderbescherming
Leerlingbegeleider in het onderwijs
Pedagogisch medewerker Opvoedpoli
Leidinggevende binnen een kinderopvang
Groepsopvoeder binnen de jeugd- en kinderpsychiatrie
Pedagoog in het ziekenhuis, of in de gehandicaptenzorg
Dit word je niet
Psycholoog
Psychiater

Doorstuderen

Bij De Haagse of aan de universiteit

Ben je na je bachelor Pedagogiek nog niet klaar met het leren? Stroom dan door naar een master op hbo-niveau. Je kunt ook verder studeren aan de universiteit. Denk aan een master Pedagogische Wetenschappen of Psychologie. De meeste studenten starten weer in het eerste jaar van een universitaire bacheloropleiding. Dan krijg je mogelijk vrijstellingen. Als je aan een universitaire master wil beginnen, moet je vaak eerst een schakeltraject volgen. Check bij de vervolgopleiding van jouw keuze wat de mogelijkheden zijn.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.