Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd

De 3-jarige opleiding Process & Food Technology bestaat uit 2 pijlers: Food Technology en Chemical Engineering. Thema’s die tijdens de eerste 2 jaar aan bod komen, zijn waterzuivering, duurzame voedselproductie, (an)organische chemie en polymeerwetenschap en -technologie. Tijdens dat laatste thema verdiep je je in soorten plastic en 3D-printen. In het tweede jaar verdiep je je in meer complexe technologieën, zoals de dynamica van vloeistofstromen en de snelheid van chemische reacties. Je krijgt theorie en doet veel groepsprojecten. Dan werk je samen met studiegenoten en met bedrijven uit de Process en Food-industrie. Je verbetert je technische skills en spijkert vaardigheden bij die je straks nodig hebt als ingenieur: samenwerken en (internationaal) communiceren, bijvoorbeeld. Ook leer je hoe materialen of voeding chemisch in elkaar zitten en hoe je ze kunt verbeteren. Die kennis komt goed van pas als je straks aan de slag gaat bij organisaties als Shell, Procter en Gamble of Unilever.

Opbouw van Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd

Colleges

23

per week

Zelfstudie

14

uur per week

Projecten

5

per week

Studiepunten

60

in jaar 1


Jaar 1

Bouwen aan je basiskennis

In het propedeusejaar van de 3-jarige opleiding Process and Food Technology leer je de basis van engineering. Je krijgt pittige wiskundevakken, scheikunde en natuurkunde. In het Engels, natuurlijk. Van begin af aan werk je aan opdrachten die direct bij voedings- en biochemische organisaties vandaan komen. Hoe maak je kaas? Of het witte pigment dat in tandpasta zit? En hoe ontwerp je een papieren of plastic stoel? Zo pas je je kennis direct toe in de praktijk. Na jaar 1 heb je een mooie basis gelegd voor de technieken en skills die je nodig hebt voor een glansrijke carrière in de (bio)chemische of voedingsindustrie. 

Jaar 2

Kennis verdiepen

In jaar 2 van Process en Food Technology start je met een tof project: ontwerp een veilige en duurzame fabriek. Je krijgt te maken met echte bedrijven die hun productieprocessen nieuw leven willen inblazen. Dit keer liggen de verwachtingen hoger dan in jaar 1. Unilever vraagt je misschien wel of je hun afval kunt hergebruiken om een ander proces op gang te krijgen. Of help brouwerij Bavaria met het verbeteren van hun warmteoverdracht, zodat ze hét perfecte biertje op de markt kunnen brengen.

Jaar 3

Stage lopen en afstuderen

In het derde en laatste jaar zet je de puntjes op de i om een professionele process and food engineer te worden. Je volgt vakken als Thermo Dynamics, Quality Control en de Aspen crash-course: een modelleringstool die alle PFT-technici gebruiken. Handig: kan je direct inzetten in je upcoming carrière. Je stage loop je bij een organisatie waar je straks ook afstudeert. Daar kun je laten zien welke skills en vaardigheden je hebt opgedaan en lost een praktijkprobleem op. Aan het einde van je opleiding presenteer je de oplossing van dat probleem aan het management van het bedrijf waar je de opdracht hebt uitgevoerd. En aan twee experts van onze opleiding.

Studie in beeld

Hieronder zie je video’s die onze studenten tijdens projecten hebben gemaakt. Brouw jij straks je eigen bier? Hoor welke doelen onze studenten hebben behaald en wat jij straks ook kan!

Ervaringen van studenten

Iris van der Woude

Over het appelproject

Cristina Groian

Over mijn passie ontdekken

Polina Valkova

Over kaas maken

Yajing Wang

Over mijn buitenlandstage

Sleep opzij

Minors

In het 3-jarige programma van Process & Food Technology kun je geen minors kiezen. Wil je dat toch? Ga dan voor de 4-jarige variant.

Werkvormen

Colleges, seminars, studiebezoeken, zelfstudie, groepsactiviteiten en projecten

Een internationale opleiding Process & Food Technology doen? Dat kan in Nederland (alleen) bij De Haagse. We hebben een goede samenwerking met universiteiten in Brazilië, China, Engeland en Amerika. Ga op uitwisseling en ontdek bijvoorbeeld hoe Braziliaanse boeren nieuwe technologieën ontwikkelen om de wereld van voeding te (blijven) voorzien.

Tijdens de 3-jarige opleiding PFT krijg je een mooie mix van werkvormen: theoretische vakken (in het Engels), maar vooral praktijkgerichte opdrachten. Ook andere leerervaringen helpen je verder: zo ga je op excursie naar een waterzuiveringsinstallatie, de Bavariabrouwerij en een kaasfabriek. Je werkt alleen of met medestudenten aan projecten en vraagstukken die direct bij organisaties vandaan komen. Zo pas je de theorie direct toe in de praktijk én kun je al tijdens je opleiding een verschil maken in de maatschappij!

Contact met de opleiding

Heb je vragen de 3-jarige opleiding Process & Food Technology? Mail ze aan Ron Haring via dit contactformulier. Of volg ons op Instagram. Voor vragen over toelating en inschrijving kan je een e-mail sturen aan csi@hhs.nl.

 

Contact met de student

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Tijdens je opleiding krijg je een persoonlijke coach die je helpt om op schema te blijven. Ook denkt je coach met je mee over je toekomstige carrière. En heb je extra hulp nodig, of loop je tegen een (persoonlijk) probleem aan? Ook dan staat je coach voor je klaar. Daarnaast krijg je tijdens de Engelstalige 3-jarige opleiding Process & Food Technology begeleiding van een coaching assistant, vaak een oud-student. Hij of zij helpt je met tips over time management of helpt je met het zoeken van de juiste mensen binnen de opleiding.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd?

Meld je aan