Process & Food Technology - Engels - 4 jaar - Voltijd

De 4-jarige opleiding Process and Food Technology bestaat uit 2 pijlers: Food Technology en Chemical Engineering. Thema’s die - in het Engels - tijdens de eerste 2 jaar aan bod komen, zijn waterzuivering, duurzame voedselproductie, (an)organische chemie en polymeerwetenschap en -technologie. Tijdens dat laatste thema verdiep je je in soorten plastic en 3D-printen. Je krijgt theorie en doet veel groepsprojecten. Dan werk je samen met studiegenoten en met bedrijven uit de Process en Food-industrie. Je verbetert je technische skills en spijkert vaardigheden bij die je straks nodig hebt als ingenieur: samenwerken en (internationaal) communiceren, bijvoorbeeld. Ook loop je 2 keer stage. Een mooie kans om nóg beter kennis te maken met de bedrijven waar je straks aan de slag kunt. Wat dacht je van een afstudeeropdracht bij Shell, Procter en Gamble of Unilever?

Opbouw van Process & Food Technology - Engels - 4 jaar - Voltijd

Colleges

23

uur per week

Zelfstudie

14

uur per week

Projecten

5

uur per week

Studiepunten

60

in jaar 1


Jaar 1

Bouwen aan je basiskennis

In het propedeusejaar van de 4-jarige opleiding Process & Food Technology leer je de basis van engineering. Je krijgt pittige wiskundevakken, scheikunde, natuurkunde en microbiologie. In het Engels, natuurlijk. Van begin af aan werk je aan opdrachten die direct bij voedings- en biochemische organisaties vandaan komen. Zo pas je je kennis direct toe in de praktijk. Hoe maak je kaas? Of het witte pigment dat in tandpasta zit? En hoe ontwerp je een papieren of plastic stoel? Dat ontdek je tijdens jaar 1 van PFT. Ook werk je in het lab en leer je communicatieskills en andere sociale vaardigheden die je verder helpen tijdens je stages. En die straks in je carrière zeker ook van pas komen!

Jaar 2

Kennis verdiepen

Jaar 2 begint met vakken over Risk Management. Hier leer je hoe je een veilige en duurzame fabriek(safdeling) ontwerpt. Je werkt met echte bedrijven en organisaties die hun productieproces nieuw leven willen inblazen. De verwachtingen zijn hoog. Misschien werk je wel samen met het internationale bedrijf Sensus en ontdek je nieuwe voedingsproducten door inuline (een natuurlijke suikervervanger) uit groenten te gebruiken. Of vind je met de Nederlandse multinational Akzo Nobel een hoogwaardige verf uit.

Jaar 3

Oefening baart kunst

In jaar 3 begin je met een minor. Daarmee geef je je opleiding een persoonlijk tintje. Misschien wil je je technische skills verbeteren, of ga je voor een heel andere engineering-richting: industrieel ontwerp, of juist meer de mechanische of elektrische kant op. Of wil je iets wat niets met Process and Food Technology te maken heeft? Ook dat kan. Net als een minor volgen aan een andere hogeschool of universiteit.

Daarnaast loop je stage in je derde jaar: een lange van 20 weken of 2 kortere van elk 10 weken. Connecties vind je in Den Haag of daarbuiten genoeg: we hebben veel partners bij grote bedrijven en werken samen met universiteiten over de hele wereld. Eerder liepen studenten stage bij organisaties als Unilever, BASF, AB Inbev, Sensus of BP. Buitenlandkriebels? Onze PFT-studenten liepen stage op bijna elk continent en wie weet voeg jij wel een nieuwe bestemming aan onze wereldkaart toe. Een ervaring om nooit te vergeten! In het laatste blok van jaar 3 kies je je specialisatie: ga jij de chemische kant op? Of kies je voor voeding?

Jaar 4

Specialisatie en afstuderen

In het eerste halfjaar van je laatste studiejaar, volg je opnieuw 2 specialisatieblokken. Diep je kennis over voeding of chemie verder uit tijdens werkgroepen, colleges en projecten, of ga voor een blok met managementvakken. In het laatste semester van de Engelstalige 4-jarige opleiding Process and Food Technology studeer je af. Alles wat je in de afgelopen 3,5 jaar hebt geleerd, pas je toe in je afstudeerscriptie. 40 pagina’s op papier gezet en ingeleverd? Dan mag je je scriptie verdedigen. Met de brede basis en specifieke skills die je hebt opgedaan, ben je klaar voor een carrière in process and food technology: bij bedrijven, universiteiten of onderzoeksinstellingen.

Studie in beeld

Hieronder zie je video’s die onze studenten tijdens projecten hebben gemaakt. Brouw jij straks je eigen bier? Hoor welke doelen onze studenten hebben behaald en wat jij straks ook kan!

Sleep opzij

Ervaringen van studenten

Iris van der Woude

Over het appelproject

Cristina Groian

Over mijn passie ontdekken

Polina Valkova

Over kaas maken

Yajing Wang

Over mijn buitenlandstage

Sleep opzij

Minors

Je studie samenstellen

In jaar 3 van de 4-jarige Engelstalige opleiding Process and Food Technology kies je een minor. Hiermee kun je je verder specialiseren als process and food engineer. Ga bijvoorbeeld voor de PFT-minor Food Product Design, waar je ook studenten treft van Voeding & Diëtetiek en Industrial Design Engineering. Bij die minor focus je je op de ontwikkeling of verbetering van nieuwe en bestaande producten. Liever je kennis verbreden door een heel ander soort minor te volgen? Denk eens aan Innovation and Entrepreneurship in Global Perspective. Of aan The Many Faces of Globalisation.

Werkvormen

Colleges, seminars, studiebezoeken, zelfstudie, groepsactiviteiten en projecten

Een internationale opleiding Process and Food Technology doen? Dat kan in Nederland (alleen) bij De Haagse. We hebben een goede samenwerking met universiteiten in Brazilië, China, Engeland en Amerika. Ga op uitwisseling en ontdek bijvoorbeeld hoe Braziliaanse boeren nieuwe technologieën ontwikkelen om de wereld van voeding te (blijven) voorzien.
Tijdens de 4-jarige opleiding PFT krijg je een mooie mix van werkvormen: theoretische vakken en vooral praktijkgerichte projecten. Ook andere leerervaringen helpen je verder: zo ga je op excursie naar een waterzuiveringsinstallatie, de Bavariabrouwerij en een kaasfabriek. Je werkt alleen of met medestudenten aan projecten en vraagstukken die direct bij organisaties vandaan komen. Zo pas je de theorie direct toe in de praktijk én kun je al tijdens je opleiding een verschil maken in de maatschappij!

Contact met de opleiding

Heb je vragen de 4-jarige opleiding Process & Food Technology? Mail ze aan Ron Haring via dit contactformulier. Of volg ons op Instagram. Voor vragen over toelating en inschrijving kan je een e-mail sturen aan csi@hhs.nl.

 

Contact met een student

Stel je vragen aan één van onze studenten!

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Tijdens je opleiding krijg je een persoonlijke coach die je helpt om op schema te blijven. Ook denkt je coach met je mee over je toekomstige carrière. En heb je extra hulp nodig, of loop je tegen een (persoonlijk) probleem aan? Ook dan staat je coach voor je klaar. Daarnaast krijg je tijdens de Engelstalige 4-jarige opleiding Process and Food Technology begeleiding van een coaching assistant, vaak een oud-student. Hij of zij helpt je met tips over time management of helpt je met het zoeken van de juiste mensen binnen de opleiding.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
Process & Food Technology - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan