User Experience Design - Engels - Voltijd

Geïnteresseerd in de Engelstalige opleiding User Experience Design (UXD), een variant van CMD? Geweldig als je in het volgende studiejaar een van onze nieuwe UXD-studenten bent. Het is zaak om dan een  weloverwogen keuze te hebben gemaakt. Daarom geven we je graag een realistisch beeld van deze drie jaar durende opleiding.

Je smartphone heb je altijd bij je, voorzien van alle mogelijke socials en apps. Je sport met een wireless hartslagband. Smart tools, sommige verbonden met sensoren, zijn voor jou compleet vertrouwd. Apps en wearables produceren een eindeloze stroom big data. Maar wat maakt die data waardevol?

Als een user experience designer op die vraag antwoord moet geven, kijkt hij altijd naar de persoon die het nieuwe interactieve concept gaat gebruiken. Hoe belangrijk is dat voor hem of haar? Welke fun zal de gebruiker ervan hebben?

Bij De Haagse Hogeschool kun je twee kanten op in design: Interaction Design (Nederlands) en User Experience Design (Engels). In beide kan je je creatieve power laten zien. De interaction designer gebruikt deze power voor het maken van slimme applicaties. Direct inzetbaar. De user experience designer bedenkt slimme concepten. In beide richtingen ben je altijd op zoek naar de beste interactie tussen mens en een systeem. Beide richtingen leiden tot dezelfde eindkwalificatie.

Studenten aan het woord

Felix Kaufman

Werken met echte klanten

Grace Wabbijn

Iets maken dat mensen echt helpt

Osman Öztürk

Waarom is het zo ontworpen?

Sleep opzij

User Experience Design – 3 jaar, 2020-2021

De meeste bacheloropleidingen duren vier jaar. User Experience Design maar drie. Het is een uitdagende opleiding op een iets hoger niveau. Natuurlijk wil je daarvoor goed voorbereid aan de startlijn verschijnen. Wat betekent dat concreet?
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt.

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

• Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
  • Een Europees of International Baccalaureate diploma

Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010? Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving (CSI) via het contactformulier.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

7 november 2020

Open Dag

Twijfel je? Neem dan nog even de tijd om te kijken in hoeverre deze opleiding past bij je interessegebied. Bezoek de (online) Open Dag en praat met docenten en studenten over de opleiding. Of bezoek een online college om een goed beeld te krijgen van de colleges in het algemeen.
Uiteraard kun je ook gebruikmaken van het Study & Career Center van onze hogeschool. De mensen in dit centrum organiseren allerlei activiteiten die het voor jou makkelijker maken om de keuze te maken die het beste bij je past.
Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
User Experience Design - Engels - Voltijd?