User Experience Design - Engels - Voltijd
Wat is de overeenkomst tussen een koelkast die zichzelf bijvult en een horloge dat al je activiteiten meet? Ze zijn allebei ontworpen door slimme user experience designers. Zit jij ook boordevol goede ideeën om het leven van alledag te verbeteren met technologie? Dan is de 3-jarige Engelstalige studie User Experience Design (UXD) aan De Haagse Hogeschool iets voor jou. Straks ontwikkel jij de slimme gadgets van morgen waar mensen écht wat aan hebben.
Studenten aan het woord
Over werken met echte klanten
Felix Kaufman
“We werken momenteel aan het ontwikkelen van een app die bezoekers van de kantine van De Haagse Hogeschool helpt om gezondere keuzes te maken. Je kunt in de app bonuspunten krijgen wanneer je gezond voedsel koopt en je kan deze punten later inruilen voor gezonde smoothies. Echt tof dat we onderzoek kunnen combineren met het werken voor een echte klant.”
Over motivatie
Grace Wabbijn
“Ik vind het heel interessant om te zien wat mensen beweegt, waarom ze dingen doen. En hoe je je ontwerp vervolgens zo aan kan passen dat jouw product op een manier wordt gebruikt die het voor mensen leuk en makkelijk maakt. Door het onderzoek wat we doen, kunnen we uiteindelijk iets maken waarmee we mensen echt kunnen helpen.”
Over het maken van keuzes
Osman Öztürk
“Ik focus graag op design en dat heeft met van alles te maken: met websites, posters en apps. Hier leer je technieken en onderzoek te doen naar de manier waarop je van design gebruik maakt. Dat vind ik interessant. Je moet eerst weten waarvoor je het doet, voor wie en waarom. Het betekent dus niet dat een design ‘leuk’ moet zijn, maar dat je moet weten welke keuzes erachter zitten.”
Toelatingseisen
User Experience Design – 3 jaar, 2019-2020
De opleiding User Experience Design (UXD) leert je in 3 jaar alles wat je moet weten over user experience design. En daarvoor hoef je echt geen briljante wiskundige of volleerde technicus te zijn. Een vwo-diploma en een goede beheersing van de Engelse taal zijn voldoende om je in te schrijven.
HAVO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niet toelaatbaar |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt.
Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.
Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.
Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:
- Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
- Een Europees of International Baccalaureate diploma
Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010? Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving (CSI) via het contactformulier.
Student voor een dag
Voel je al even student
1 februari 2020
Open Dag
Kom langs op de Open Dag en maak kennis met onze docenten en creatieven. Bezoek typische UXD-vakken, zoals Project Design for Emotion en Psychology of Experience, en ontdek hoe deze opleiding je inspireert om een vernieuwende designer te worden.
Meelopen
Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt hoorcolleges, zoals web technologies of visual communication. Je zit bij werkgroepen en ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan. En je wordt natuurlijk goed begeleid door een van onze studenten.