User Experience Design - Engels - Voltijd

Geïnteresseerd in de Engelstalige opleiding User Experience Design (UXD), een variant van CMD? Geweldig als je in het volgende studiejaar een van onze nieuwe UXD-studenten bent. Het is zaak om dan een  weloverwogen keuze te hebben gemaakt. Daarom geven we je graag een realistisch beeld van deze drie jaar durende opleiding.

Je smartphone heb je altijd bij je, voorzien van alle mogelijke socials en apps. Je sport met een wireless hartslagband. Smart tools, sommige verbonden met sensoren, zijn voor jou compleet vertrouwd. Apps en wearables produceren een eindeloze stroom big data. Maar wat maakt die data waardevol?

Als een user experience designer op die vraag antwoord moet geven, kijkt hij altijd naar de persoon die het nieuwe interactieve concept gaat gebruiken. Hoe belangrijk is dat voor hem of haar? Welke fun zal de gebruiker ervan hebben?

Bij De Haagse Hogeschool kun je twee kanten op in design: Interaction Design (Nederlands) en User Experience Design (Engels). In beide kan je je creatieve power laten zien. De interaction designer gebruikt deze power voor het maken van slimme applicaties. Direct inzetbaar. De user experience designer bedenkt slimme concepten. In beide richtingen ben je altijd op zoek naar de beste interactie tussen mens en een systeem. Beide richtingen leiden tot dezelfde eindkwalificatie.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

  • Bekijk de opleidingsfilm van UXD Bekijk hier de presentatie van de opleiding.
  • Bekijk de online open dag Bekijk hier de opname van de open dag en Q&A.
  • Meer weten? Neem contact op met een student. Waarom koos zij voor deze studie? Stuur een bericht.
  • Volg ons op Instagram

Studenten aan het woord

Felix Kaufman

Werken met echte klanten

Grace Wabbijn

Iets maken dat mensen echt helpt

Osman Öztürk

Waarom is het zo ontworpen?

Sleep opzij

Toelatingseisen

User Experience Design – 3 jaar, 2023-2024

De meeste bacheloropleidingen duren vier jaar. User Experience Design maar drie. Het is een uitdagende opleiding op een iets hoger niveau. Natuurlijk wil je daarvoor goed voorbereid aan de startlijn verschijnen. Wat betekent dat concreet?
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt.

 

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

  • Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
  • Een Europees of International Baccalaureate diploma

Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode tussen januari en de start van het collegejaar op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation Programme – bij The Hague Pathway College
Heb je hulp nodig met je Engels? Als je nog niet het juiste Engels niveau hebt dat nodig is voor de bachelor- of masteropleiding die je zou willen doen, kun je je inschrijven voor het English Academic Preparation Programme. Na succesvolle afronding van het programma ben je niet alleen klaar voor een bachelor- of masteropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool. 
 
International Foundation Programme – bij The Hague Pathway College
Voldoe je niet aan de vooropleidingseis van een 3-jarige opleiding, dan is er The Hague Pathway College. Tijdens het International Foundation Programme, met een instroommoment in januari en september, versterk je je kennis van een aantal vakken (zoals wiskunde, economie of natuurkunde, afhankelijk van de opleiding die je aan De Haagse gaat volgen), verbeter je je Engels en werk je aan je academische vaardigheden. Na het foundation year stroom je door naar een 3-jarig bachelorprogramma zonder dat je nog aanvullende examens (zoals IELTS) hoeft af te leggen.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Meelopen

Wil jij weten hoe de studie écht is. Gewoon een dagje meekijken in het leven van een huidige student bij de opleiding die jou interessant lijkt. Dat kan! Met onze meeloopdag die kosteloos en vrijblijvend door onze opleidingen wordt aangeboden.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
User Experience Design - Engels - Voltijd?