Vragen?

Neem contact op

Introductie

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen worden steeds belangrijkere factoren in bedrijfsvoering en besluitprocessen. Wil jij leren hoe je deze onderwerpen binnen jouw eigen bedrijf implementeert? Hoe je naast profit, ook rekening houdt met people en planet?

Kies dan voor de korte hbo-module ‘The Next Generation Business Case: the Value Case’.

Steeds belangrijker 

The Next Generation Business Case leert jou waarom duurzame investeringsbeslissingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden in de moderne bedrijfsvoering. Je leert ook de impact bepalen van bedrijfsbeslissingen op het milieu en de maatschappij. Je maakt een businesscases of kosten-batenanalyse van lastig te kwalificeren doelstellingen. En ten slotte leer je de impact van een concreet duurzaamheidsinitiatief in kaart te brengen en te vertalen naar een investeringsbeslissing.  

Over microcredentials 

Als je de module succesvol hebt afgerond, ontvang je een microcredential. Met dit digitale certificaat laat je zien dat je de leeruitkomsten beheerst. Een microcredential voldoet aan landelijk vastgestelde kwaliteitseisen en wordt door veel Nederlandse onderwijsinstellingen erkend. Zo kun je jouw microcredential(s) gebruiken als vrijstelling bij andere hogescholen. Met één druk op de knop kunnen (toekomstige) werkgevers zien dat je ervaring hebt met het maken van valuecases. De omvang van deze microcredential is 5 EC.

Toelatingseisen

Toelatingscriteria

Ben jij een ambitieuze project- of programmamanagers, een duurzaamheidsadviseur of compliance manager? Dan is deze korte hbo-module zeer geschikt voor jou wanneer je meer wilt weten over de implementatie van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in je organisatie. We verwachten wel dat je minimaal beschikt over een hbo-werk- en denkniveau. En dat je een vooropleiding hebt gevolgd op mbo 4-niveau. Je hebt een prima cijfermatig inzicht en enige ervaring met het opstellen van businesscases. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Schrijf je direct in. Om je in te schrijven voor deze module ga je naar ‘Post-HBO/Master’ en daarna naar ‘Onderwijseenheden Bedrijfskunde’. Bekijk de inschrijfvoorwaarden.

Studie in cijfers

Startdatum 3 april 2023

Type opleiding 

deeltijd 

Opleidingsduur 

8 weken (1 avond per week) 

Lessen:  

dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur 

Omvang 

10 sessies: 50% op locatie, 50% online 

Jouw investering

In tijd 

10 tot 14 uur per week 

In kosten 

€ 995, gebruik STAP-budget. 

Taal 

Nederlandstalig 

Locatie 

hoofdvestiging Den Haag 

Studiepunten 

5 EC 

Diploma 

microcredential-certificaat 

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Je gaat vanaf het eerste moment praktisch aan de slag met een concrete duurzaamheidsmaatregel of een concreet duurzaamheidsproject voor je eigen bedrijf. Ben je van plan over te stappen op hernieuwbare energie om zo de CO2-heffing te verlagen? Wil je een gedeelte van je productieproces uitbesteden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt? Of circulair omgaan met (rest)producten en afval in de bouw? Of wil je de hele supply chain verduurzamen? In deze microcredential leer je hoe je in een valuecase de impact kunt beschrijven van investeringsbeslissingen op niet-financiële waardes als milieu, maatschappij, bedrijfsimago en werkgeversaantrekkelijkheid. 

Werkvormen

Deze korte hbo-module is opgebouwd uit een interactieve mix van colleges, workshops, coaching en peer-to-peer-opdrachten. Je leert  van vakdocenten uit de beroepspraktijk. 

Het resultaat 

Nadat je deze hbo-module hebt gevolgd 

  • heb je in korte tijd een gedegen basis gelegd op het gebied van mvo en duurzaamheid; 

  • kun je deze kennis verankeren in je bedrijf of organisatie; 

  • kun je een netwerk opbouwen met andere koplopers in duurzame bedrijfsvoering; 

  • heb je een certificaat behaald dat door de Nederlandse onderwijsinstellingen wordt erkend  en dat je gemakkelijk als vrijstelling kunt inbrengen: een zogenoemde microcredential; 

Meer informatie of direct aanmelden? 

Bekijk de Inschrijfvoorwaarden 

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Schrijf je direct in. Om je in te schrijven voor deze module ga je naar ‘Post-HBO/Master’ en daarna naar ‘Onderwijseenheden Bedrijfskunde’. Wil je op de hoogte gehouden worden over het aanmeld- en inschrijfproces? Geef dit dan voor via dit contactformulier.

Vragen over aanmelding en inschrijving?

Neem contact op met Centrale Studenten Inschrijving (CSI) via dit contactformulier. Of bel op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur met 070 - 445 85 85. Wil je op de hoogte gehouden worden van open dagen, latere startdata en ander relevant nieuws? Laat je gegevens achter bij de Centrale Studenten Inschrijving via csi@hhs.nl.  

Onderwijsinhoudelijke vragen?

Heb je inhoudelijke vragen over de module? E-mail Mark Murkes: mrmurkers@hhs.nl

Certificering met microcredential

Na succesvolle afronding van de module ontvang je een microcredential, een digitaal certificaat als bewijs voor de kennis en kunde die jij je eigen hebt gemaakt. Een microcredential voldoet aan een kader van kwaliteitseisen en wordt landelijk erkend als kwaliteitskeurmerk voor geaccrediteerd onderwijs. De professional en diens werkgever kunnen ervan op aan dat de beoogde leeruitkomsten zijn behaald.

Studiekosten en -financiering

Worden nog bekendgemaakt.