Vragen?

Neem contact op

Introductie

In deze module studeren studenten zowel micro- als macro-economie. Micro-economie is de studie van de keuzes die individuen en bedrijven maken en de invloed van overheden. Macro-economie is de studie van de prestaties van de nationale economie en de wereldeconomie.

Micro- en macro-economie werken op elkaar in en beïnvloeden elkaar wederzijds. De macro-economie (inflatie, wisselkoersen, werkloosheid) beïnvloedt de keuzes van individuen en bedrijven bij het kopen en de productie. Overheden beïnvloeden ook individueel gedrag via belastingen en subsidies. Voorheen werden de uitkomsten van economische keuzes gezien als rationele keuzes. Dit paradigma verschuift steeds meer. Maken we eigenlijk wel de juiste keuzes? Ontbossing, opwarming van de aarde en toenemende CO2-uitstoot, ongelijkheid en delen van de oceaan vol plastic doen ons ernstig twijfelen aan dit rationele gedrag. Je ontwikkelt verder inzicht in de economische en zakelijke consequenties van duurzaamheidskwesties en bent in staat om de sociale en milieu-impact van bedrijven en industrieën te evalueren.  

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om deze module uit de Master of Business Administration te volgen is een bachelordiploma nodig. Plus minimaal 2 jaar relevante werkervaring als bijvoorbeeld manager, adviseur of bedrijfsspecialist. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 2 mei 2024
Duur 10 weken
Lessen

3 uur per week

Tijdsinvestering

3 uur per week en 2 uur per week for groepswerk

Kosten

€ 2.490

 

Meer over de kosten

De kosten voor deze mastermodule bedragen € 2.490. Over deze mastermodule hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Werkvormen

Blended learning 

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.  

Een oplossing op maat 

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Na voltooiing

Bedrijfseconomie is een kort programma op masterniveau en maakt deel uit van de Master of Business Administration (MBA). Na de laatste sessie lever je een opdracht in. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat. Dit certificaat geeft je vrijstelling van deze mastermodule als je kiest voor de opleiding Master of Business Administration. Dit certificaat is 5 jaar geldig. Bij inschrijving voor het volledige masterprogramma ontvang je een korting van € 2000 per masterclasscertificaat.