Financial Risk Management

Goed risicomanagement is voor een organisatie van groot belang. In de masterclass Financieel Risk Management krijgt u een compleet overzicht van de financiële risico’s waarmee uw organisatie te maken kan krijgen en hoe u deze kunt beheersen.

De masterclass begint met een overzicht te geven van de belangrijkste financiële kengetallen en ratio’s. Vervolgens komen financiële risico’s aan bod en de mogelijke impact daarvan op deze kengetallen en daarmee de waarde van de onderneming. Ruim aandacht wordt besteed aan instrumenten als derivaten om financiële risico’s af te dekken.

Opbouw van Financieel Risk Management

In de masterclass Financieel Risk Management komen achtereenvolgens de volgende onderwerpen aan bod:

• Financial statements (balans, resultatenrekening, kassttroomoverzichten)
  • Financiële ratio’s
  • Financiering van een onderneming
  • Financiële risico’s en beheersingsmaatregelen
  • Kosten van vermogen en investeringsbeslissingen
  • Financiële instrumenten (w.o. derivaten)

Docenten aan het woord

Mr.drs.ir. Marcel Meuleman
Programme director Finance & Risk

“Als de financiële crisis ons één ding heeft duidelijk gemaakt is dat de noodzaak van een goed financieel risicomanagement. Dit vereist kennis van het instrumentarium dat daarbij wordt ingezet en de voor- en nadelen van deze instrumenten. Deze masterclass, gegeven door een docent die werkzaam is als adviseur op het gebied van risicomanagement, biedt de student inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van de gangbare beheersingsmaatregelen.”

Certificaat en erkenning

Financieel Risk Management is een masterclass die u in deeltijd volgt en welke afzonderlijk wordt getoetst. Na succesvolle afronding ontvangt u een certificaat. Om de kwaliteit te kunnen garanderen, heeft de Master Risicomanagement - waar deze masterclass een onderdeel van is - een strenge kwaliteitstoets ondergaan.

Vervolgmogelijkheden

Financieel Risk Management is een masterclass die onderdeel uitmaakt van de Masteropleiding Risicomanagement. Na succesvolle afronding krijgt u hiervoor vrijstelling voor deze module als u in de toekomst besluit deel te nemen aan de Masteropleiding Risicomanagement.

Studielast

Een investering in uzelf

De masterclass Financieel Risk Management is een kort programma op masterniveau en duurt 6 weken. Het is een intensieve opleiding van 3 studiepunten, die u naast uw werk volgt. U komt elke week op vrijdag voor college bij elkaar (totaal 18 contacturen) en besteedt daarnaast 14 uur per week aan zelfstudie. Deze masterclass biedt mogelijkheid tot vrijstelling voor deze module als u na succesvolle afronding besluit om de volledige Master Risicomanagement te volgen.

Studeren aan de HHS

Studeren aan De Haagse Hogeschool doet u met vakgenoten. In een kleine groep professionals heeft u regelmatig bijeenkomsten; tussendoor werkt u alleen of in een groepjes aan opdrachten, literatuurstudie of gezamenlijke opdrachten. We staan voor individuele aandacht, bij onze programme director, programma manager en docenten kunt u terecht met al uw vragen. Ook als het even tegenzit.

Als hogeschool staan we voor praktijkgericht onderwijs. Docenten werken meestal in het werkveld en brengen cases in het onderwijs, maar ook uw case is welkom.

De mensen achter de kennis

Het ervaren onderwijsteam van de masterclass Financieel Risk Management aan De Haagse Hogeschool is divers. Academici, directeuren, managers en consultants delen de inzichten uit hun dagelijkse praktijk graag met u. Zo blijft u steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Mr. drs. ir. M. (Marcel) Meuleman

Programme Director

m.meuleman@hhs.nl
+31(0)70 445 7307

LinkedIn LinkedIn profiel

Jordi den Ouden MBA

LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de toelatingseisen, inschrijving of inhoud van de masterclass? Neem contact op via mail mpc-info@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Financial Risk Management?