Machine Learning

Elke organisatie beschikt tegenwoordig over grote hoeveelheden data. Dit roept de vraag op hoe uit deze data waarde voor de organisatie gecreëerd kan worden. Machine Learning speelt hierin een belangrijke rol. Het vakgebied houdt zich bezig met het zoeken naar modellen die de structuur van de data beschrijven. Kennis van de structuur van data kan gebruikt worden in management beslissingen. Denk bijvoorbeeld aan aanbevelingen die een webshop geeft aan klanten die de site bezoeken (“anderen kochten ook”).

De meest gebruikte modellen komen in de cursus aan bod, zoals regressiemodellen, decision trees en neurale netwerken (deep learning). Uitgebreid aandacht wordt daarbij besteed aan de beoordeling van de bruikbaarheid van een model en de criteria om tot modelselectie te komen.

Elke model wordt hands-on toegepast in R op data afkomstig van open data bestanden of uit de eigen organisatie.

Opbouw van Machine Learning

In deze Masterclass komen de volgende onderwerpen aan de orde:

• Supervised en unsupervised learning
  • Regressie- en classificatiemodellen
  • Lineaire regressiemodellen
  • Logistische regressiemodellen
  • Decision trees
  • Criteria voor modelkeuze
  • Valideren van modelkeuze
  • Neurale netwerken

Voorkennis

Basiskennis van programmeren in R wordt als voorkennis bij deze cursus verondersteld alsmede bekendheid met beschrijvende en toetsende statistiek. De masterclass sluit naadloos aan bij de masterclass Data Analytics met R.

Docenten aan het woord

Hans van der Zwan
Docent data-analyse vakken

“Machine Learning is een vrij nieuw vakgebied dat zich in hoog tempo verder ontwikkelt. Elke professional die werkt met data, dient kennis te hebben van dit vakgebied om mee te kunnen blijven praten en denken over Big Data projecten. De bijdrage van dit vakgebied daar waar met data gewerkt wordt is imponeren. Dit geldt in een groot aantal disciplines, van Marketing tot Geneeskunde, van Finance tot Metorologie.”

Certificaat en erkenning

Machine Learning is een masterclass die u in deeltijd volgt en wordt afgesloten met een opdracht. Na succesvolle afronding ontvangt u een certificaat. Om de kwaliteit te kunnen garanderen, heeft de Master of Business Administration – Big Data Analytics - waar deze masterclass een onderdeel van is - een strenge kwaliteitstoets ondergaan.

Vervolgmogelijkheden

Machine Learning is een masterclass die onderdeel uitmaakt van de Masteropleiding Business Administration – Big Data Analytics. Na succesvolle afronding krijgt u hiervoor vrijstelling voor deze module als u in de toekomst besluit deel te nemen aan de Masteropleiding Business Administration– Big Data Analytics.

Studielast

Een investering in uzelf

De masterclass Machne Learning is een kort programma op masterniveau en duurt 10 weken, 8 collegeweken (totaal 24 contacturen) en 2 weken voor afronding van het afsluitende project. Het is een intensieve opleiding van 3 studiepunten, die u naast uw werk volgt. U besteed 6 -8 uur per week aan zelfstudie. U komt elke week op donderdagavond voor college bij elkaar.

Studeren aan de HHS

Studeren aan De Haagse Hogeschool doet u met vakgenoten. In een kleine groep professionals heeft u regelmatig bijeenkomsten; tussendoor werkt u alleen of in een groepjes aan opdrachten, literatuurstudie of gezamenlijke opdrachten. We staan voor individuele aandacht, bij onze programme director, programme manager en docenten kunt u terecht met al uw vragen. Ook als het even tegenzit.

Als hogeschool staan we voor praktijkgericht onderwijs. Docenten werken vrijwel altijd in het werkveld en brengen cases in het onderwijs, maar ook uw case is welkom.

De mensen achter de kennis

Het ervaren onderwijsteam van de masterclass Data Analytics met R aan De Haagse Hogeschool is divers. Academici, directeuren, managers en consultants delen de inzichten uit hun dagelijkse praktijk graag met u. Zo blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderwijs en het bedrijfsleven.

J.H. (Hans) van der Zwan

Programme Manager / Docent

j.h.vanderzwan@hhs.nl
+31(0)704458069

LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de toelatingseisen, inschrijving of inhoud van de masterclass? Neem contact op via mail mpc-info@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Machine Learning?