Management Control Systems

In control zijn vereist beslissingen op diverse terreinen van de bedrijfsvoering. De belangrijkste hiervan komen in deze masterclass aan bod. Dit betreft beslissingen betreffende:

1. De structuur van de interne organisatie, bijvoorbeeld single firm versus gediversificeerd;
  2. Te hanteren performance measures zowel ten aanzien van de financiële, maar ook de non-financiële, strategische, tactische en operationele doelen;
  3. Performance evaluaties: hoe prestaties te meten en te beoordelen, bijvoorbeeld middels het gebruik van benchmarks;
  4. Beloningsstructuren, bijvoorbeeld prestatie afhankelijke beloningsvormen.

Opbouw van Management Control Systems

In de masterclass Management Control Systems (MCM) komen achtereenvolgens de volgende onderwerpen aan bod:

• Organisatie: missie, visie, doelstellingen
  • Management control systems
  • Management control tools
  • Organisatiestructuur
  • Ethische aspecten van control systems
  • Planning en control cyclus
  • Meting financiële prestaties
  • Beloningsstructuren
  • Leiderschap
  • Bedrijfscultuur
  • ‘Uncontrollable factors’

Docenten aan het woord

Mr.drs.ir. Marcel Meuleman
Programme director Finance & Risk

“Een manager moet de strategie en het management control system kunnen verbinden. Een goed functionerend MCS levert een onmisbare bijdrage aan de borging en realisatie van de strategische doelen. Kennis van de onderwerpen die in deze masterclass aan de orde komen behoren tot de benodigde knowledge om mee te kunnen beslissen op strategisch niveau in een organisatie.”

Certificaat en erkenning

Management Control Systems is een masterclass die u in deeltijd volgt en welke afzonderlijk wordt getoetst. Na succesvolle afronding ontvangt u een certificaat. Om de kwaliteit te kunnen garanderen, heeft de Master Risicomanagement - waar deze masterclass een onderdeel van is - een strenge kwaliteitstoets ondergaan.

Vervolgmogelijkheden

Management Control Systems is een masterclass die onderdeel uitmaakt van de Masteropleiding Risicomanagement. Na succesvolle afronding krijgt u hiervoor vrijstelling voor deze module als u in de toekomst besluit deel te nemen aan de Masteropleiding Risicomanagement.

Studielast

Een investering in uzelf

De masterclass Management Control Systems is een kort programma op masterniveau en duurt 6 weken. Het is een intensieve opleiding van 3 studiepunten, die u naast uw werk volgt. U komt elke week op vrijdag voor college bij elkaar (totaal 18 contacturen) en besteedt daarnaast 14 uur per week aan zelfstudie. Deze masterclass biedt mogelijkheid tot vrijstelling voor deze module als u na succesvolle afronding besluit om de volledige master Risicomanagement te volgen.

Studeren aan de HHS

Studeren aan De Haagse Hogeschool doet u met vakgenoten. In een kleine groep professionals heeft u regelmatig bijeenkomsten; tussendoor werkt u alleen of in een groepjes aan opdrachten, literatuurstudie of gezamenlijke opdrachten. We staan voor individuele aandacht, bij onze programme director, programme manager en docenten kunt u terecht met al uw vragen. Ook als het even tegenzit.

Als hogeschool staan we voor praktijkgericht onderwijs. Docenten werken meestal in het werkveld en brengen cases in het onderwijs, maar ook uw case is welkom.

De mensen achter de kennis

Het ervaren onderwijsteam van de masterclass Management Control Systems aan De Haagse Hogeschool is divers. Academici, directeuren, managers en consultants delen de inzichten uit hun dagelijkse praktijk graag met u. Zo blijft u steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Drs. Bert Nijland

LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de toelatingseisen, inschrijving of inhoud van de masterclass? Neem contact op via mail mpc-info@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Management Control Systems?