Organisatiecoaching

Organisatiecoach is een praktisch beroep en de Master Organisatiecoaching is dan ook zeer praktijkgericht. U gaat zelf aan de slag om een verandertraject op te zetten, uit te voeren en te begeleiden. Daarbij vergroot u uw kennis op het gebied van organiseren, leren, veranderen en onderzoeken. Ook het onderzoek is praktijkgericht en bedoeld om organisaties in beweging te zetten. Voor hen bent u een deskundige gesprekspartner op verschillende niveaus: voor opdrachtgevers, managers, P&O-diensten én medewerkers.

Studie-investering

De Master Organisatiecoaching is een deeltijdopleiding van 2 jaar. Het is een intensieve opleiding van 60 studiepunten, die u naast uw werk volgt. Reken op een flinke tijdsinvestering. U komt wekelijks voor college bij elkaar op donderdagochtend en -middag en besteedt daarnaast 8 tot 12 uur per week aan zelfstudie.

Opbouw en onderwerpen


In de Master Organisatiecoaching staat het coachen van verandertrajecten centraal. U werkt als coach intensief samen met mensen op alle niveaus binnen een organisatie om te komen tot een effectief samenspel. Zo helpt u organisaties om de gewenste veranderingen te bereiken. De Master Organisatiecoaching bestaat uit 10 modules, waarin u alle aspecten van het vak leert kennen. U maakt kennis met verschillende onderzoeksmethoden en onderzoekt daarmee de dynamiek, de cultuur en het gedrag binnen organisaties. Ook leert u gedrag en opvattingen herkennen die veranderingen in de weg staan en welke interventies u als coach kunt inzetten om dit te doorbreken. U kijkt daarbij steeds kritisch naar uw eigen rol. Elke module wordt afgesloten met een praktijkopdracht en een individuele reflectie, die wordt toegevoegd aan uw portfolio. Als afronding van de master voert u een onderzoek en begeleidingstraject uit binnen een organisatie. Daarbij kunt u steeds rekenen op individuele begeleiding van de docent en uitwisseling met een kleine intervisiegroep.

Uw docenten

De mensen achter de kennis

Suzanne van Hoeven - Snoei

Programme Manager

S.vanHoeven-Snoei@hhs.nl
070 - 445 7416

LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de Masteropleiding Organisatiecoaching of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.

Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Organisatiecoaching?

Meld u dan nu aan