Risicomanagement

U draagt bij aan de risicobeheersing binnen uw organisatie en bent toe aan een verdieping van uw kennis en vaardigheden. Tijdens de Master Risicomanagement leert u alles over theoretische modellen en methoden die een rol spelen bij risicomanagement op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Wat u leert op vrijdag, brengt u op maandag al in de praktijk. U maakt reële praktijkopdrachten en oefent uw advies- en managementvaardigheden. U rondt de opleiding af met uw masterthesis.

Studie-investering

De deeltijdvariant van de Master Risicomanagement duurt twee  jaar. Het is een intensieve opleiding van 60 studiepunten, die u naast uw werk volgt. U komt wekelijks voor college bij elkaar op vrijdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Per week besteedt u 15 à 20 uur aan de studie (inclusief colleges).

Opbouw en onderwerpen

De tweejarige deeltijdmaster Risicomanagement wordt gegeven in het Nederlands en is opgebouwd uit diverse modules waarin u alle aspecten van risicomanagement leert beheersen. U maakt kennis met het kader en het speelveld van risicomanagement. Diverse ervaren professionals uit het werkveld delen hun kennis met u. Zo krijgt u bijvoorbeeld een gastcollege over het opsporen van fiscale fraude.

Praktijk- en resultaatgericht

Alle colleges zijn interactief: u discussieert met studiegenoten en docenten, leert van elkaar en bespreekt casussen uit de praktijk. Tegelijkertijd doet u kennis op die u direct kunt toepassen in uw eigen organisatie. In alle modules maakt u individueel een opdracht waarmee u een relevant praktijkprobleem oplost. Daarnaast ontwerpt u risicomanagementmodellen en gaat u op bedrijfsbezoek om te zien hoe bijvoorbeeld KLM en Unilever omgaan met risico’s en kansen.

Benaderbaar

De masteropleiding Risicomanagement staat bekend om zijn persoonlijke benadering; u kent uw docenten persoonlijk en zij spelen in op uw achtergrond. U ontwikkelt uw vaardigheden als risicomanager en stippelt tegelijkertijd uw carrière en persoonlijke ontwikkeling uit. De groep waarmee u de colleges volgt, is klein en divers. U komt bij elkaar op een goed bereikbare plaats: de collegezaal ligt op een steenworp afstand van station Den Haag HS.

Jaar 1

Thesis Supervision
Master Thesis

Het team

De mensen achter de kennis

Steven Hermans MSc

Programme Manager

sgbhermans@hhs.nl

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de Masteropleiding Risicomanagement of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Risicomanagement?