Master of Business Administration Big Data Analytics - NL

De Master of Business Administration Big Data Analytics van de Academie van Masters & Professional Courses is een van de meest praktijkgerichte MBA’s in Nederland. U werkt aan diverse cases en ondersteunt organisaties bij bedrijfskundige problemen op big data gebied.

Het doel van de opleiding is mensen een opleiding te geven waarmee zij in staat zijn om grote hoeveelheden gegevens te herkennen, waarderen en op basis van data analyse technieken conclusies te trekken die de performance van organisaties verbeteren. Deze performances richten zich niet enkel op het financiële aspect, maar zijn breder. Te denken valt aan organisatie ontwikkeling, marketing zowel B2B als B2C alsmede HRM-processen. De opleiding kenmerkt zich dan ook door haar multidisciplinaire karakter.

Studie-investering

De deeltijdvariant van de Master of Business Administration Big Data Analytics duurt 2 jaar. Het is een intensieve opleiding van 60 studiepunten, die u naast uw werk volgt. Reken op een flinke tijdsinvestering. U komt wekelijks voor college bij elkaar op maandag- en woensdagavond (van 18.30 tot 21.30 uur) en besteedt daarnaast 10 tot 12 uur per week aan zelfstudie.


Opbouw en onderwerpen


De MBA Big Data Analytics in Den Haag biedt een uitgebalanceerde combinatie van big data analytics en bedrijfskunde. De opleiding is dan ook een echte snijvlak opleiding. De opleiding heeft een internationale focus. U leert veel op het gebied van samenwerking en u besteedt aandacht aan sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook werkt u aan uw vaardigheden op het gebied van kritisch denken en personal branding. Samen met andere professionals uit diverse sectoren maakt u praktijkopdrachten waarbij u van elkaar leert en verbreedt u uw blik dankzij diverse gastsprekers vanuit het relevante werkveld. U volgt vakken als Data Analytics, Big Data Architecture en Machine Learning (Artificial Intelligence), naast bedrijfskundige vakken als Marketing Management, Corporate Finance en Business Intelligence. Deze kennis diept u uit tijdens colleges, workshops en excursies. Vervolgens implementeert u de opgedane theorie in de praktijk en tot slot integreert u alles wat u hebt geleerd in de masterscriptie. Onderwerpen daarvoor zijn net zo divers als het beroepenveld zelf.

Big Data Stewardship

 • Module 1 Big data basics
 • Module 2 Big-data basics
 • Module 3 Operations Management
 • Module 4 Statistical Data analytics & visualization with R
 • Module 5 Personal & research skills
 • Module 6 Machine Learning (AI)
 • Module 7 Financial & Management Accounting
 • Module 8 Big-data Architecture

Chief Data Officer

 • Module 9 Organisational behaviour & Leadership
 • Module 10 Applied Big Data project
 • Module 11 Quantitative Marketing
 • Module 12 Econometrie / operational research
 • Module 13 Corporote Finance
 • Module 14 Data governance, Risk & Compliance
 • Module 15: Research Methodology

Integratie door het schrijven van de masterscriptie

 

Het team

De mensen achter de kennis

J.H. (Hans) van der Zwan

Programme Manager / Docent

j.h.vanderzwan@hhs.nl
+31(0)704458069

LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de MBA Big Data Analytics of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.

Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Master of Business Administration Big Data Analytics - NL?

Meld u dan nu aan