Pabo zij-instroom

Persoonlijke leerroute
Jij neemt als bagage je eigen kennis en ervaring mee. Wij bieden een persoonlijke leerroute waarmee je binnen maximaal 2 jaar opgeleid bent tot leraar op de basisschool. Samen met je coach van De Haagse Hogeschool stippel jij je eigen route af naar je lesbevoegdheid!
De op maat gemaakte afspraken leg je samen met De Haagse Hogeschool en de basisschool van jouw keuze vast in een tripartiete overeenkomst.  

Lessen en praktijkbegeleiding
Om je zo goed en zo snel mogelijk klaar te stomen voor het vak van leraar volg je iedere donderdagavond van 18.30 tot uiterlijk 21.45 lessen op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool. Thuis oefen je je vaardigheden met een digitale leeromgeving. Op de werkplek krijg je praktijkbegeleiding van een coach van jouw school en een coach van De Haagse Hogeschool voor 30 uur per jaar. 

Het bekwaamheidsonderzoek
Heb je alle tussentijdse beoordelingsmomenten, inclusief de landelijke toetsen rekenen en taal, positief afgerond? Dan ben je er bijna! Het laatste onderdeel van het Pabo zij-instroomtraject is het bekwaamheidsonderzoek. Inmiddels heb je een portfolio vol met praktijkbeoordelingen van onze assessoren. Op basis van dit portfolio nemen wij een interview bij je af waarin je ons overtuigt dat je een bekwame leraar voor het primair onderwijs bent. Slaag je voor het bekwaamheidsonderzoek, dan krijg je de lesbevoegdheid leraar basisonderwijs. Gefeliciteerd! 

 
Contact met de Pabo zij-instroom