Vragen?

Neem contact op

Introductie

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen worden steeds belangrijkere factoren in bedrijfsvoering en besluitprocessen. Wil jij leren hoe je deze onderwerpen binnen jouw eigen bedrijf implementeert? Hoe je naast profit, ook rekening houdt met people en planet? Kies voor de bachelormodule ‘Business Case Duurzaamheid: the Value Case’.

Steeds belangrijker 

Business Case Duurzaamheid leert jou waarom duurzame investeringsbeslissingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden in de moderne bedrijfsvoering. Je leert ook de impact bepalen van bedrijfsbeslissingen op het milieu en de maatschappij. Je maakt een businesscase of kosten-batenanalyse van lastig te kwalificeren doelstellingen. En ten slotte leer je de impact van een concreet duurzaamheidsinitiatief in kaart te brengen en te vertalen naar een investeringsbeslissing.  

Over microcredentials 

Als je de module succesvol hebt afgerond, ontvang je een microcredential. Met dit digitale certificaat laat je zien dat je de leeruitkomsten beheerst. Een microcredential voldoet aan landelijk vastgestelde kwaliteitseisen en wordt door veel Nederlandse onderwijsinstellingen erkend. Zo kun je jouw microcredential(s) gebruiken als vrijstelling bij andere hogescholen. Met één druk op de knop kunnen (toekomstige) werkgevers zien dat je ervaring hebt met het maken van valuecases. De omvang van deze microcredential is 5 EC.

Toelatingseisen

Toelatingscriteria

Ben jij een ambitieuze project- of programmamanager, een duurzaamheidsadviseur of compliance manager? Dan is deze korte hbo-module zeer geschikt voor jou wanneer je meer wilt weten over de implementatie van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in je organisatie. We verwachten wel dat je minimaal beschikt over een hbo-werk- en denkniveau. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

  1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
  2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
  3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
  4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Studie in cijfers

StartdatumSeptember 2024
Type opleiding deeltijd 
Opleidingsduur 8 weken (1 avond per week) 
Lessen:  dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur 
Omvang 10 sessies: 50% op locatie, 50% online 

Jouw investering

In tijd 10 tot 14 uur per week 
In kosten € 1995
Taal Nederlandstalig 
Locatie hoofdvestiging Den Haag 
Studiepunten 5 EC 
Diploma microcredential-certificaat 

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?
Werkvormen

Deze korte hbo-module is opgebouwd uit een interactieve mix van colleges, workshops, coaching en peer-to-peer-opdrachten. Je leert  van vakdocenten uit de beroepspraktijk. 

Het resultaat 

Nadat je deze hbo-module hebt gevolgd 

  • heb je in korte tijd een gedegen basis gelegd op het gebied van mvo en duurzaamheid; 

  • kun je deze kennis verankeren in je bedrijf of organisatie; 

  • kun je een netwerk opbouwen met andere koplopers in duurzame bedrijfsvoering; 

  • heb je een certificaat behaald dat door de Nederlandse onderwijsinstellingen wordt erkend  en dat je gemakkelijk als vrijstelling kunt inbrengen: een zogenoemde microcredential; 

Meer informatie of direct aanmelden? 

Bekijk de Inschrijfvoorwaarden 

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Schrijf je direct in. Om je in te schrijven voor deze module ga je naar ‘Post-HBO/Master’ en daarna naar ‘Onderwijseenheden Bedrijfskunde’. Wil je op de hoogte gehouden worden over het aanmeld- en inschrijfproces? Geef dit dan voor via dit contactformulier.

Certificering met microcredential

Na succesvolle afronding van de module ontvang je een microcredential, een digitaal certificaat als bewijs voor de kennis en kunde die jij je eigen hebt gemaakt. Een microcredential voldoet aan een kader van kwaliteitseisen en wordt landelijk erkend als kwaliteitskeurmerk voor geaccrediteerd onderwijs. De professional en diens werkgever kunnen ervan op aan dat de beoogde leeruitkomsten zijn behaald.