Vragen?

Introductie

Ben jij die getalenteerde coach die zich graag inzet binnen complexe organisaties in transitie? Met onze post-hbo-opleiding Organisatiecoaching leer je met effect tot collectieve leerprocessen in organisaties te komen.

Je leert alle theorie over organisatiecoaching en krijgt handvatten voor in de praktijk. Voor je het weet ben je als adviserend organisatiecoach de onmisbare spil binnen interne transformatieprocessen! Ben je enthousiast en wil je alle praktische tools van organisatiecoaching leren? Je bent meer dan welkom op The Hague Graduate School!

Toelatingscriteria

Wat neem je mee?:

• Hbo-werk- en -denkniveau
    • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring

In uitzonderlijke gevallen hoef je niet te voldoen aan deze eisen. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Meer informatie of direct aanmelden?

Jouw investering

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum November 2023
    Duur 3 maanden
    Lessen om de week op vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur
    Zelfstudie 7 uur per week
    Tijdsinvestering 11 uur per week
    Kosten in één keer

Boekengeld  € 176

Inhoud van de studie

De opleiding Organisatiecoaching kent een integrale opzet. Er is sprake van drie leerlijnen die in elk van de drie modulen aan de orde komen:

1. Conceptuele en theoretische benadering van organisatiecoaching
    2. Leiderschap en macht
    3. Interventiekundige benadering

Een leerlijn kent vaste thema’s (zie onder) die steeds vanuit het perspectief van de betreffende module of fase - respectievelijk Advies, Ontwerp en Uitvoering - belicht worden.

Wil je meer weten van de inhoud van deze module? In de module Advies worden deze boeken gebruikt als verplichte literatuur:

• Hans Vermaak, Plezier beleven aan taaie vraagstukken
    • Hans Vermaak en Leon de Caluwe, Leren Veranderen
    • Robbert Masselink en Jeannette de Haan, Veranderen met Appreciative Inquiry

Conceptuele en theoretische benadering van organisatiecoaching

• Systeemtheorie
    • Begeleiden van ‘veranderen’ in organisaties vanuit ‘leren’
    • Collectief leren in organisaties

Leiderschap en macht

• Contractering en cocreatie met opdrachtgevers/organisaties
    • Samenhang structuur en cultuur van organisaties: impact op het leervermogen
    • Organisatie als systeem: causale circulariteit

Interventiekundige benadering

• Whole Scale Change, Larges Scale Interventions
    • Appreciative Inquiry: waarderende benadering
    • Design Thinking
    • Narratieve benadering
    • Deep Democracy
    • TheoryU

Het resultaat

Wanneer je deze module succesvol hebt afgerond:

• krijg je een deelnamecertificaat van The Hague Graduate School.
    • kun je op beleids- en operationeel niveau als adviserend organisatiecoach een essentiële rol spelen in elke ontwikkel- en verandersituatie binnen een organisatie
    • ben je binnen je organisatie dé deskundige gesprekspartner op het gebied van leer- verander- en ontwikkelvraagstukken.

Blended learning

Alle opleidingen van The Hague Graduate School krijg je aangeboden in blended vorm. Je krijgt fysiek les op De Haagse Hogeschool en volgt daarnaast online onderwijs. Maak je geen zorgen over persoonlijke aandacht. Gedurende de gehele module krijg je ondersteuning en staan wij garant voor kwaliteit en een sterke focus op de praktijk.

Incompany

Je kunt al onze opleidingen ook incompany volgen. Wij stemmen het leertraject dan af met de specifieke wensen van jouw organisatie. Neem contact met ons op voor alle maatwerkoplossingen.

Verder studeren?

Deze module maakt onderdeel uit van de volledige opleiding Organisatiecoaching (post hbo). Heb je de smaak te pakken na het behalen van deze module? Schrijf je daarna in en krijg vrijstelling voor deze module.

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleidingen van The Hague Graduate School? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 44 589 00). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.