Bedrijfsmaatschappelijk Werk

Als bedrijfsmaatschappelijk werker stelt u de behoeften van de organisatie (klant) en de medewerker (cliënt) centraal. Tijdens deze opleiding leert u maatwerk te bieden, proactief te handelen en het management en medewerkers op tactisch en operationeel niveau bij te staan. 

Daarbij leert u een gezonde balans tussen de belangen van de organisatie en die van de medewerker te behouden. De beroepscode, privacy en vertrouwelijkheid staan hierbij voorop. Zo ontwikkelt u uzelf tot een veelzijdige en onafhankelijke bedrijfsmaatschappelijk werker.

Studielast

Een investering in uzelf

De opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk bestaat uit tien lesdagen en drie intervisiebijeenkomsten. U volgt de opleiding naast uw werk. Om de week heeft u op vrijdag college van 9.30 tot 16.00 uur. De totale tijdsinvestering is 210 uur.

Opbouw van Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De post-bacheloropleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk omvat tien modules met ieder een eigen thema en drie dagdelen begeleide intervisie. Diverse werkvormen komen aan bod zoals case studies, opdrachten in de eigen werkpraktijk en interactieve colleges door ervaren docenten uit de beroepspraktijk. U sluit een module af met een opdracht en een feedbacksamenvatting voor het portfolio. Het programma bestaat uit de volgende modules:

 • Analyseren-rapporteren-adviseren
 • Diversiteit in hulpverlening en bedrijfsmaatschappelijk werk
 • Multidisciplinair samenwerken
 • Strategisch adviseren-beleidsbeïnvloeding
 • Beroepscode BPSW
 • Arbo en verzuim
 • Train de trainer
 • Conflicthantering
 • Professionele afstemming rondom intake
 • Verandermanagement
   

Het team

De mensen achter de kennis

Het ervaren onderwijsteam van de opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk aan De Haagse Hogeschool is divers. Academici, directeuren, managers en consultants delen de inzichten uit hun dagelijkse praktijk graag met u. Zo blijft u steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Ing. Peter Laureijs, Msc MLO

Kerndocent


LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de post-hbo-opleiding Bedrijfsmaatschappelijk werk of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur). Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.

Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Bedrijfsmaatschappelijk Werk ?

Meld u dan nu aan