Big Data Analist

Organisaties in de 21ste eeuw beschikken over enorme hoeveelheden data, zowel vanuit interne als externe bronnen. Dit doet de vraag toenemen naar specialisten die uit al deze data waarde weten te creëren. Bij de post-hbo opleiding Big Data Analist maakt u kennis met diverse tools om data om te zetten in waardevolle informatie. Zo leert u de waarde kennen van sociale media analyses, SAP te gebruiken als Business Intelligent Systeem en data te analyseren en visualiseren met het wereldwijd in de datawereld populaire open source programma R.

Studielast

Een investering in uzelf

De post-hbo-opleiding Big Data Analist duurt zes maanden. Het is een intensieve opleiding die u naast uw werk volgt. U komt iedere twee weken voor college bij elkaar op vrijdag.

Opbouw van Big Data Analist

Graven in gegevens

Tijdens de post-hbo opleiding Big Data Analist krijgt u de basistechnieken van big data in de vingers. De kennis en vaardigheden die u opdoet, past u toe in uw eigen organisatie. Wat u op vrijdag leert, brengt u op maandag al in de praktijk. Ook leert u veel van anderen. De achtergrond van uw medestudenten is divers: van accountants tot IT-specialisten, in zowel profit- als non-profit organisaties. Uniek aan deze opleiding bij De Haagse Hogeschool is de bedrijfskundige insteek; big data is immers een middel om de organisatie beter te laten draaien.

Hands on en praktijkgericht

U komt samen in twaalf interactieve bijeenkomsten. Met de laptop op schoot verdiept u zich in alles wat met data te maken heeft. U volgt vier modules op het gebied van data-analyse, databases en ongestructureerde data, business intelligence en datavisualisatie. Die modules sluit u af met een opdracht die is gericht op uw eigen organisatie of werkveld.

Coosto, SPSS, SAP en R

Tijdens de opleiding maakt u kennis met diverse softwarepakketten die gebruikt worden in de wereld van data-analyse. Het kant-en-klare bigdata pakket Coosto wordt gebruikt voor analyses van berichten op social media. SPSS is een veel gebruikt programma voor statistische analyse, zowel voor cijfer- als voor tekstanalyses. SAP is één van de bekendste ERP systemen waarin alle gegevens uit de bedrijfsprocessen samenkomen en waaruit informatie gegenereerd wordt. In R leert u zelf te programmeren om data te analyseren en visualiseren.

Modulen

 • Module 1 - Introduction Big Data
  Onderwerpen: basis statistische data analyse, social media analysis, Big Data infrastructuur
  Pakketten: Excel, Coosto, SPSS
 • Module 2 - Business Analytics
  Onderwerpen: Excel power pivot, text mining, data analyse met R
  Pakketten: Excel, SPSS, R
 • Module 3 - Business Intelligence (BI)
  Onderwerpen: Waarde creëren uit data, Datawarehouse en Key Performance Indicator, presentatie, visualisatie en interpretatie van data, Process mining
  Pakketten: SAP
 • Module 4 - Datavisualisatie, Data Governance, Machine Learning
  Onderwerpen: visualisatie, regressie- en classificatiemodellen, data beheer, ethiek
  Pakketten: R

Het team

De mensen achter de kennis

Het ervaren onderwijsteam van de opleiding Big Data Analist aan De Haagse Hogeschool is divers. Academici, directeuren, managers en consultants delen de inzichten uit hun dagelijkse praktijk graag met u. Zo blijft u steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderwijs en het bedrijfsleven.

J.H. (Hans) van der Zwan

Programme Manager / Docent

j.h.vanderzwan@hhs.nl
+31(0)704458069

LinkedIn LinkedIn profiel

Drs. A. (Aladin) Akyurek

Docent


LinkedIn LinkedIn profiel

W. (Willem) van Asperen MSc.

Docent


LinkedIn LinkedIn profiel

Ir. S. (Safa) Olia

Docent


LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de post-hbo-opleiding Big Data Analist of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur). Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure. 

Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Big Data Analist?

Meld u dan nu aan