Blockchain Fundamentals

Blockchain is bijna niet meer weg te denken uit de wereld van IT en economie. Het is een uitermate actueel en veelbesproken thema waar steeds meer mensen en organisaties mee te maken krijgen. De post-hbo-opleiding Blockchain Fundamentals maakt een start om deze razendsnel groeiende beweging eigen te maken middels het behandelen van de financiële en technische aspecten van de technologie, zoals mining, smart contracting en decentrale consensus algoritmen.

Studielast

Een investering in uzelf

De post-hbo-opleiding Blockchain Fundamentals duurt 3 maanden. U heeft wekelijks les op donderdag van 16.00 tot 21.00 uur. Daarnaast gaat u wekelijks aan de slag met gezamenlijke praktijkopdrachten en legt dit vast in een portfolio. De totale studie-investering is 90 uur.

Opbouw van Blockchain Fundamentals

In de wekelijkse bijeenkomsten komen de diverse facetten van blockchaintechnologie aan de orde. Tijdens verschillende modules wordt de materie eigen gemaakt door het opdoen van inhoudelijke kennis, maken van praktijkgerichte opdrachten en doen van onderzoek. De diverse opdrachten worden samengevoegd in uw portfolio. De opleiding wordt afgesloten met met een eindpresentatie over dit portfolio in de vorm van een TED talk.

Modules:

  • Module 1 - Introductie ‘new economy’ (bijeenkomst 1 & 2): Diverse blockchainonderwerpen en sociaaleconomische gevolgen en problemen om inzichtelijk te maken welke mondiale gevolgen er zijn.
  • Module 2 - Fundamentals (bijeenkomst 3 - 7): Technische en financiële basisbeginselen.
  • Module 3 - Blockchainanalyse (bijeenkomst 8 - 10): Huidige ontwikkelingen, voortgang en impact op het bedrijfsleven gecombineerd met praktische vaardigheden op het gebied van blockchain.

Het team

De mensen achter de kennis

Steef Peters

Docent


Franco de Vita

Docent


Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de opleiding Blockchain Fundamentals of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur). Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Blockchain Fundamentals ?

Meld u dan nu aan