Controller

Het beroep van controller wordt steeds belangrijker. Als onmisbare schakel in de bedrijfsvoering wilt u uw organisatie sturen en beheersen met passende methoden, technieken en instrumenten. Dat doet u gedegen en volledig organisatieonafhankelijk. U wilt een deskundige sparringpartner, informant en adviseur zijn voor het hoogste beslisorgaan. Tijdens de post-hbo-opleiding Controller komt het onderwerp control in brede zin aan bod. ‘Different control for different organizations’ is dan ook het motto.

Studielast

Een investering in uzelf

De post-hbo opleiding Controller duurt 14 dagen, verspreid over 9 maanden. Het is een intensieve opleiding van 336 uur, die u naast uw werk volgt. U komt voor college bij elkaar op vrijdag en besteedt daarnaast 160 uur aan zelfstudie en 96 uur aan opdrachten en de scriptie.

Opbouw van Controller

Vaardigheden en kennis

Deskundig aanspreekpunt

Tijdens de opleiding werkt u aan vaardigheden als analyseren, beoordelen, presenteren, rapporteren en adviseren. Verder leert u processen in uw organisatie in kaart te brengen en te checken op hard controls en soft controls. U kijkt ook kritisch naar de kwaliteit van de control zelf. Zo ontwikkelt u zich tot een deskundig aanspreekpunt binnen uw werkomgeving.

Onderzoekende houding

Elke module wordt afgesloten met een deelopdracht. U rondt de post-hbo opleiding Controller af door een scriptie te schrijven, die is gericht op uw eigen organisatie. U brengt een probleem of verbeterpunt in uw eigen bedrijf in kaart, gaat aan de slag met een probleemstelling en beantwoordt uw onderzoeksvragen. Om u hier goed op voor te bereiden, organiseren we een tweedaagse workshop onderzoeksvaardigheden.

Modules

Module 1 – 3 dagen
  • Accounting information systems (informatiebeheersing)
Module 2 – 3 dagen 
  • Management, accounting en control 
Module 3 – 3 dagen 
  • International corporate governance
Module 4 – 3 dagen
  • Management control systems
Extra module – 2 dagen
  • Onderzoeksvaardigheden

Het team

De mensen achter de kennis

Het ervaren onderwijsteam van de opleiding Controller aan De Haagse Hogeschool is divers. Academici, directeuren, managers en consultants delen de inzichten uit hun dagelijkse praktijk graag met u. Zo blijft u steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderwijs en het bedrijfsleven.

J.H. (Hans) van der Zwan

Programme Manager / Docent

j.h.vanderzwan@hhs.nl
+31(0)704458069

LinkedIn LinkedIn profiel

Dr. S. Beltman

Docent


LinkedIn LinkedIn profiel

Drs. G. (Gijs) Hiltermann

Docent


R. (Ron) van Loon MSc.

Docent


Drs. Bert Nijland

Docent


LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de post-hbo-opleiding Controller of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur). Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Controller?

Meld u dan nu aan