Cyber Security Management

Niemand wil dat klantgegevens of andere privacygevoelige informatie op straat komen te liggen. Een goed beveiligde digitale omgeving is dus voor elke organisatie van belang. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Nog te vaak zijn bedrijven slachtoffer van cyberaanvallen en blijkt hun cybersecurity te wensen over te laten. In de post-hbo opleiding Cyber Security Management leert u, als informatie- of IT-manager, hoe u de cybersecurity van uw organisatie naar een hoger plan kunt tillen.

Studielast

Een investering in uzelf

De post-hbo-opleiding Cyber Security Management bestaat uit 15 lesdagen. U volgt de opleiding naast uw werk. Elke woensdag heeft u onderwijs van 14.00 tot 21.00 uur. Reken voor de voorbereiding van colleges op gemiddeld 10 uur zelfstudie per week.

Opbouw van Cyber Security Management

Module 1 - Cyber security basics

Deze module brengt het domein van cybersecurity in beeld. De module behandelt dreigingen, kwetsbaarheden en maatregelen op organisatorisch en technisch vlak. Daarnaast komt de rol van mensen in het cybersecuritydomein aan de orde. U krijgt concepten en best practices aangereikt die bijdragen aan de invulling van effectieve cybersecurity.

Module 2 - Information risk management

Tijdens deze module bestudeert u methoden en modellen
om risico's die samenhangen met informatievoorziening te
analyseren en de benodigde maatregelen in kaart te brengen.
U leert hoe u deze methoden en modellen toepast in uw praktijk
en afstemt op die van uw organisatie. Daarnaast leert u het benodigde beveiligingsniveau te realiseren en handhaven.

Module 3 - Compliance & auditing

Deze module gaat over de eisen vanuit wet- en regelgeving over cyber security. Om aan te tonen dat uw organisatie in control is en aan de geldende wet- en regelgeving voldoet, kunt u onder meer reviews, testen en audits inzetten. U leert wet- en regelgeving interpreteren (toegespitst op uw praktijksituatie) en te bepalen welke beheersingsmaatregelen u kunt inzetten om in control te blijven.

Contact met de opleiding

Uw vragen over de Professional Course Cyber Security Management of andere Professional Courses en Masters legt u voor aan de Academie voor Masters & Professional Courses via: mpc-opleidingsadvies@hhs.nl of telefoonnummer: 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur). Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Cyber Security Management?

Meld u dan nu aan