Human Capital Management

De opleiding Human Capital Management richt de blik van HR nadrukkelijk naar buiten. Het is daarmee de overtreffende trap van Human Resource Management. U leert hoe externe omstandigheden de strategie van uw organisatie beïnvloeden. U leert hoe u de organisatie wendbaar kunt maken zodat deze kan anticiperen op alle veranderingen. De veranderingen van vandaag en in het bijzonder die van de toekomst.

In de opleiding Human Capital Management ontwikkelt u een HCM-strategie gericht op de toekomst van arbeid. U leert hoe u uw toegevoegde waarde kunt laten zien als strategisch HR-partner. De opleiding sluit direct aan op actuele ontwikkelingen zoals HR-Analytics en Big data.

Tijdens de opleiding verdiept u uw kennis, vaardigheden en technieken. De opleiding stelt u in staat om uw opgedane kennis direct toe te passen in uw eigen beroepspraktijk.

Studielast

Een investering in uzelf

De opleiding Human Capital Management is een kort programma op post-bachelor niveau en duurt drie dagen.

Opbouw van Human Capital Management

De toekomst van arbeid

In het programma ligt de nadruk op de (nieuwe) rol van HR in een snel veranderende omgeving. Vragen die in de opleiding worden beantwoord zijn zoal: Wat kan ik betekenen voor de strategie van mijn organisatie? Hoe laat ik strategie en cultuur samenvloeien? Wat wil ik meten en weten om mijn human capital te laten groeien? Welke rol speel ik in de wendbaarheid van mijn organisatie? Welke competenties heeft de HR-professional van morgen nodig om succesvol en van waarde te kunnen zijn? Hoe vergroot ik mijn geloofwaardigheid? Wat zijn relevante ontwikkelingen binnen het HR-vakgebied? En in de maatschappij? De hamvraag is: hoe ziet werk en daarmee mijn organisatie er in 2030 uit?

Na deze opleiding weet u waar uw organisatie staat op de ladder van Human Capital Management. U heeft de eerste doelen van de HR-transitie gedefinieerd en vergroot daarmee uw impact op de organisatie. U doet in korte tijd vaardigheden op om de directie en het management in uw organisatie te adviseren over de uitdagingen van morgen. Door de interactieve werkvormen wordt u door de docent en medestudenten geprikkeld het heft in handen te nemen en de geleerde kennis direct toe te passen in de praktijk.

De modulaire opzet van het programma geeft u inzichten in en handvatten voor de toepassing van human capital management in een organisatie. Het is nadrukkelijk een interactief programma en zal de deelnemer prikkelen en motiveren om zelf het heft in handen te nemen. Het nodigt deelnemers nadrukkelijk uit om eigen overtuigingen te onderzoeken, open te staan voor nieuwe ideeën en zelf aan de slag te gaan met de informatie die ze krijgen. Precies zoals Human Capital Management functioneert.

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

• Geloofwaardigheid: ontwikkeling HCM, visie & strategische advisering
  • Professionaliteit: organisatieontwikkeling, agility & cultuurmanagement
  • HR technologie: HR-analytics & Big Data

Het team

De mensen achter de kennis

Suzanne van Hoeven - Snoei

Programme Manager

S.vanHoeven-Snoei@hhs.nl

LinkedIn LinkedIn profiel

Wiemer Renkema MSc

LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over post-hbo-opleiding Human Capital Management of andere post-hbo-opleidingen van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.

Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Human Capital Management?