Individuele Coaching

U wilt het beste uit mensen en organisaties halen en ziet coaching als een belangrijk middel daarvoor. U leert medewerkers talenten en kwaliteiten inzetten op een resultaatgerichte manier. Tijdens deze erkende coachopleiding gaat u een coachtraject professioneel vormgeven met behulp van kennis en vaardigheden die u ook direct in de praktijk brengt. Door de intensieve begeleiding in kleine intervisiegroepen leert u reflecteren op uw eigen handelen en uw persoonlijke stijl.

Studielast

Een investering in uzelf

De opleiding duurt vijf maanden. U komt iedere twee weken voor een lesdag bij elkaar op de maandag en besteedt daarnaast zeven uur per week aan zelfstudie. Daarnaast heeft u vijf begeleide intervisiebijeenkomsten in de avond van twee uur. Omdat de praktijk een belangrijk onderdeel is van de opleiding, begeleidt u twee coachleertrajecten tijdens de opleiding van elk tien uur.

Opbouw van Individuele Coaching

Samen leren 

Tijdens deze opleiding leert u een coachtraject op een professionele manier vormgeven. Daar heeft u kennis voor nodig maar ook het oefenen van vaardigheden. De deelnemers hebben een heel diverse achtergrond in opleiding en het soort organisatie waarin ze werkzaam zijn. U oefent gezamenlijk uw coachingsvaardigheden onder begeleiding van een docent in kleine practicumgroepjes en op grond van eigen casuïstiek. Daardoor leert u met én van elkaar.

Coachen in de praktijk

Kennis en oefening is natuurlijk belangrijk: toch leer je coachen vooral in de praktijk. Tijdens de opleiding doet u dan ook praktijkervaring op met coaching door zelfstandig twee coachtrajecten te begeleiden.  Door intensieve persoonlijke begeleiding in kleine intervisiegroepen leert u reflecteren op uw eigen handelen als coach en uw eigen stijl te ontwikkelen. U sluit de opleiding af met een reflectieverslag, portfolio en een videoassessment, dat bestaat uit een compilatie van uw coachingsgesprekken. Zo toont u aan dat u op professioneel niveau kunt coachen.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding Individuele coaching:

  • Kennismaking, het installeren en contracten met een coachee en opdrachtgever.
  • Leren en leerstijlen.
  • Interactie en communicatie.
  • Diversiteit van coachees.
  • Methoden van coachen.
  • Oplossings- en resultaatgericht coachen.
  • De persoon van de coach.
  • De organisatiecontext en ethische gedragscode van coachen.

Doorstroom naar andere coachingsopleidingen

U kunt enkel de Individuele Coaching opleiding volgen, maar ook doorgaan met de Erkend Teamcoach of Organisatiecoaching opleiding. U bepaalt zelf de route en volgorde van de opleidingen.

Het team

De mensen achter de kennis

De opleiding Individuele Coaching wordt verzorgd door een divers, deskundig en bevlogen onderwijsteam met veel praktijkervaring.

Mark van Peufflik

Leergroepbegeleider


Marijke Sybesma

Kerndocent


LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de opleiding Individuele Coaching, Teamcoaching of Organisatiecoaching van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Individuele Coaching?

Meld u dan nu aan