Internal Auditing

Voor bestuurders en directeuren is de interne audit een onpartijdig en objectief feedbackmechanisme. Als internal auditor laat u hen zien wat de kwaliteit is van interne beheersing (control) en welke verbeteringen binnen een onderneming nodig zijn. Hoe is het gesteld met risicobeheersing? Verloopt de bedrijfsvoering zoals beoogd en bedoeld? Ieder aspect van de bedrijfsvoering kan het object van onderzoek zijn tijdens een interne audit. In de erkende post-hbo-opleiding Internal Auditing leert u hoe zo’n intern onderzoek gedegen vormgeeft en uitvoert.

Waarom deze opleiding?

• De opleiding combineert theorie en praktijk optimaal.
  • Met deze opleiding legt u een uitstekende basis voor een auditcarrière.
  • U wordt op zeer deskundige wijze begeleid gedurende het hele auditproces.
  • Het praktijkgedeelte van de opleiding kan worden gecombineerd met de opleiding IT Auditing, waardoor we de huidige praktijk zo dicht mogelijk benaderen.
  • Na afronding van deze opleiding kunt u de opleiding IT Auditing in ongeveer de helft van de tijd afronden tegen ongeveer de helft van de kosten.

Studielast

Een investering in uzelf

De post-hbo-opleiding Internal Auditing bestaat uit 11 lesdagen van 7 uur en 4 coachingsbijeenkomsten van 1,5 uur. Parallel aan de lessen voert u een volledige praktijkaudit uit, van plan van aanpak tot en met de presentatie van uw auditrapport. U volgt de opleiding naast uw werk. Op vrijdagen heeft u onderwijs, van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Reken voor de voorbereiding van colleges op 2 tot 4 uur zelfstudie per week. Aan de praktijkaudit besteedt u veel tijd: circa 50 uur in totaal.

Opbouw van Internal Auditing

De Academie voor Masters en Professional Courses, onderdeel van De Haagse Hogeschool, legt de lat erg hoog. Ook als het gaat om de kwaliteit van de opleiding Internal Auditing. Periodiek ondergaat deze opleiding daarom een strenge kwaliteitstoets. Dit is een van de redenen om te kiezen voor De Haagse Hogeschool wanneer u deze opleiding overweegt.

Grote toegevoegde waarde

Stakeholders van grote ondernemingen zien – net als onze ervaren docenten uit de praktijk – de grote toegevoegde waarde van een gedegen uitgevoerde interne audit. Zo’n onderzoek speelt een belangrijke rol bij het identificeren en beheersen van de risico’s die een onderneming loopt. Risico’s die overal in de organisatie kunnen liggen en die een goede auditor aan het licht brengt.

De Haagse Hogeschool wil graag prima auditors leveren aan het bedrijfsleven en instellingen. Professionals die kunnen argumenteren, presenteren en interviewen: de vaardigheden waarin een goede auditor moet uitblinken. Onze studenten leren hoe zij de deugdelijke onderzoeken kunnen uitvoeren naar de kwaliteit van bedrijfsprocessen en werkelijke beheersingsproblemen.

Dicht bij de werkvloer

De post-hbo-opleidingen van De Haagse Hogeschool sluiten altijd goed aan bij de beroepspraktijk. Dit geldt ook voor de opleiding Internal Auditing. Onze docenten kennen de beroepspraktijk erg goed. Zij vragen van u als student om in een bedrijf een praktijkaudit uit te voeren, samen met een aantal medestudenten. Deze praktijkaudit is ook een vereiste binnen de post-hbo-opleiding IT Auditing. Concreet betekent dit dat u met medestudenten en studenten van IT Auditing een auditteam vormt, dat de grote toegevoegde waarde van een interne audit aantoont. Hiermee benaderen wij de moderne praktijk zo dicht mogelijk. Tijdens dit praktijkonderzoek doorloopt u onder begeleiding van een ervaren coach alle stappen van het auditproces. Het cijfer dat het team krijgt voor dit praktijkonderzoek bepaalt samen met het mondeling examen uw eindcijfer.

Voor deze opleiding maken we gebruik van het boek Internal auditing; een managementkundige benadering van A.J.G. Driessen en A. Molenkamp.

Voor u?
In uw huidige functie laat u zien dat u oog en oor hebt voor signalen vanuit de organisatie. Dat u alert bent op mogelijke risico’s in de bedrijfsvoering. Dat continu verbeteren als het ware in uw DNA zit. Deze kwaliteiten wilt u graag professioneel inzetten in het vervolg van uw carrière. U werkt en denkt op hbo-niveau. U heb na uw vroegere opleiding al de nodige werkervaring opgedaan binnen het bedrijfsleven of een overheidsinstelling. Dit alles maakt u een veelbelovende kandidaat voor de post-hbo-opleiding Internal Auditing.

Het team

De mensen achter de kennis

Het ervaren onderwijsteam van de opleiding Internal Auditing aan De Haagse Hogeschool is divers. Academici, directeuren, managers en consultants delen de inzichten uit hun dagelijkse praktijk graag met u. Zo blijft u steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderwijs en het bedrijfsleven.

J.H. (Hans) van der Zwan

Programme Manager / Docent

j.h.vanderzwan@hhs.nl
+31(0)704458069

LinkedIn LinkedIn profiel

Arie Molenkamp RO

Michael Blom RO

Manager Risk & Internal Audit bij CED

De heer N. Arif EMIA RO

Programmaleider en docent

LinkedIn LinkedIn profiel

De heer B. Walrave RO CIA

Eigenaar Auditability

Mevrouw dr. S. van Hoek

Eigenaar Van Hoek Trainingen

De heer W. Kooiman EMIA RO

Manager Risicomanagement & Operational Audit bij Detailresult Groep

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de post-hbo-opleiding Internal Auditing of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur). Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.

Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Internal Auditing?