IT auditing

Een bedrijfsvoering zonder IT is ondenkbaar geworden. Als IT-auditor voorziet u een bestuurder en een directie van een goed onderbouwd kwaliteitsonderzoek. De erkende post-hbo-opleiding IT Auditing maakt u tot de expert op dit gebied en daarmee tot een belangrijke sparringpartner voor bestuurder en directie.

Waarom deze opleiding?

• De opleiding sluit aan op uw interesse voor de beheersing van IT-risico's.
  • U krijgt gegarandeerd onderwijs op het beste niveau.
  • Het praktijkgedeelte van de opleiding kan worden gecombineerd met de opleiding Internal Auditing, waardoor we de huidige praktijk zo dicht mogelijk benaderen.
  • Na afronding van deze opleiding kunt u de opleiding Internal Auditing in ongeveer de helft van de tijd afronden tegen ongeveer de helft van de kosten.

• Voor u?
    Het kan zijn dat u nu internal auditor bent. Of controller, (operational) risk manager, compliance officer, security officer of functionaris gegevensbescherming. Of u hebt een IT-gerelateerde functie met een relevant hbo-diploma en minimaal twee jaar werkervaring in een IT-omgeving. U staat open en onderzoekend in uw huidige functie. Natuurlijk kent u de verschillende interne belangen, voorkeuren en omgevingsfactoren binnen uw organisatie. U vindt het een uitdaging om deze te analyseren en op elkaar af te stemmen. Daarbij bent u zeer gemotiveerd om uw bestaande kennis en vaardigheden uit te breiden met die van een IT-auditor. Herkent u zichzelf? Schrijf u dan in voor onze post-hbo-opleiding IT Auditing.

Studielast

Een investering in uzelf

De post-hbo-opleiding IT Auditing bestaat uit 11 lesdagen van 7 uur en 4 coachingsbijeenkomsten van 1,5 uur. Parallel aan de lessen voert u een volledige praktijkaudit uit, van plan van aanpak tot en met de presentatie van uw auditrapport. U volgt de opleiding naast uw werk. Op vrijdagen heeft u onderwijs, van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Reken voor de voorbereiding van colleges op 2 tot 4 uur zelfstudie per week. Aan de praktijkaudit besteedt u veel tijd: circa 50 uur in totaal.

Opbouw van IT auditing

De Academie voor Masters en Professional Courses, onderdeel van De Haagse Hogeschool, legt de lat erg hoog. Ook als het gaat om de kwaliteit van de opleiding IT Auditing. Periodiek ondergaat deze opleiding daarom een strenge kwaliteitstoets. Dit is een van de redenen om te kiezen voor De Haagse Hogeschool wanneer u deze opleiding overweegt.

Grote toegevoegde waarde
    Stakeholders van grote ondernemingen zien – net als onze ervaren docenten – hoe groot tegenwoordig de rol van IT is in de beheersing en sturing van organisaties. Die rol vergroot de grote toegevoegde waarde van een IT-audit. Met zo’n gedegen uitgevoerd kwaliteitsonderzoek kunnen de IT-risico’s die een organisatie loopt, worden geïdentificeerd en beheerst. Risico’s die u straks als goede IT-auditor aan het licht brengt. De Academie voor Masters en Professional Courses wil graag prima onderzoekers leveren aan het bedrijfsleven. Professionals die kunnen argumenteren, presenteren en interviewen: de vaardigheden waarin een goede IT-auditor moet uitblinken. Onze studenten leren hoe zij met luisteren, samenvatten en doorvragen achter de werkelijke beheersingsproblemen komen. Dicht bij de werkvloer De post-hbo-opleidingen van De Haagse Hogeschool sluiten altijd goed aan bij de beroepspraktijk. Onze docenten kennen die beroepspraktijk erg goed. Omdat steeds meer organisaties streven naar een integrale benadering van beheersingsvraagstukken, combineren we ongeveer de helft van de modules voor IT Auditing met die van Internal Auditing. U voert in een bedrijf een praktijkaudit uit met een aantal medestudenten en studenten van de opleiding Internal Auditing. Samen vormt u een auditteam dat de grote toegevoegde waarde van een interne audit aantoont. Hiermee benaderen wij de moderne praktijk zo dicht mogelijk. Tijdens dit praktijkonderzoek doorloopt u onder begeleiding van een ervaren coach alle stappen van het auditproces. Het cijfer dat het team krijgt voor dit praktijkonderzoek bepaalt samen met het mondeling examen uw eindcijfer.

Het team

De mensen achter de kennis

Het ervaren onderwijsteam aan De Haagse Hogeschool is divers. Academici, directeuren, managers en consultants delen de inzichten uit hun dagelijkse praktijk graag met u. Zo blijft u steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

J.H. (Hans) van der Zwan

Programme Manager / Docent

j.h.vanderzwan@hhs.nl
    +31(0)704458069

LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de post-bachelor opleiding IT Auditing of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
    Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
    IT auditing?