NT2 (Nascholingsaanbod PABO)

Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag

Langskomen

Krijg een goede indruk van de opleiding

Praktische informatie

De Post HBO-opleiding leraar NT2 is bestemd voor leerkrachten met een Pabo-diploma:
  • en een vaste aanstelling van minimaal 10 lesuren per week
  • of met een tijdelijke aanstelling van minimaal 10 lesuren per week
  • of zonder aanstelling, maar met een uitgebreide stageplaats bij een instelling voor het primair onderwijs, gedurende het hele cursusjaar

Het is mogelijk om de opleiding te volgen als u in het bezit bent van een ander Hbo-diploma. Hiervoor is belangrijk dat u voldoet aan een van de bovengenoemde voorwaarden.
Verder geldt:

• Leerkrachten met een Pabo-diploma krijgen voorrang als de opleiding vol zit
  • U ontvangt géén lesbevoegdheid na het volgen van deze opleiding
  • U regelt zelf een stageplaats. De Haagse Hogeschool en het HCO zijn hier niet verantwoordelijk voor

De leerkrachten zijn werkzaam bij een instelling voor het primair onderwijs. Dit kan een basisschool zijn, maar ook een opvangcentrum voor neveninstromers.
In deze instelling geven zij specifieke NT2-lessen aan anderstalige (allochtone) leerlingen, en/of lessen aan meertalige groepen

Het professionaliseringsaanbod van de Pabo aan de Haagse Hogeschool biedt de post-hbo opleiding ook incompany aan.
Daarnaast is het mogelijk om een opleiding op maat samen te stellen die aan de specifieke vraag van uw organisatie voldoet.
Vraag naar de programmaleider Hans de Looze

Opleidingskosten

De opleidingskosten voor de post-hbo-opleiding NT2 bedragen € 2.995,-. De algemene inschrijvingskosten bedragen € 25,-.
In termijnen betalen kan alleen op aanvraag. De boeken koopt u zelf. De kosten daarvan zullen tussen de € 100,- en € 150,- bedragen.

Belastingvoordeel

De opleiding NT2 is vrijgesteld van BTW. Bedrijven kunnen de kosten van een opleiding of training integraal als zakelijke kosten opgeven.
Voor particulieren geldt een maximale aftrek van 15000,-- met een drempel van 250,--
Voor actuele informatie belt u met de belastingtelefoon0800 – 0543.
Meer informatie over de regeling vindt u bij de Belastingdienst.

Inschrijfformulier, intakegesprek

U kunt zich inschrijven voor NT2 door het online inschrijfformulier in te vullen.
U krijgt een ontvangstbevestiging per e-mail. De programmaleider neemt zo nodig contact met u op. Een (telefonisch) intakegesprek kan deel uitmaken van de inschrijfprocedure. Als u aan de voorwaarden voldoet en de programmaleider u toelaat tot het programma, bent u definitief ingeschreven. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.

Met het succesvol afronden van de post hbo-opleiding Leraar Nederlands voor anderstaligen (NT2) in het PO ontvangen de cursisten een certificaat.
Hiermee kunt u aantonen bekwaam te zijn in het onderwijzen van Nederlands als Tweede Taal aan anderstalige leerlingen in het primair onderwijs.
Het certificaat wordt uitgereikt aan het eind van de opleiding.

Contact met de opleiding

Uw vragen over de post-hbo-opleiding NT2 legt u voor aan programmaleider Hans de Looze via w.f.j.delooze@hhs.nl. U kunt hem ook bellen: 06-28 91 11 56. Maak gerust een afspraak met hem op De Haagse Hogeschool, of bij u op locatie.

Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl