NT2 (nascholingsaanbod PABO)

Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag

Langskomen

Krijg een goede indruk van de opleiding

28 augustus 2019

Open avond

De Academie voor Masters & Professional Courses organiseert meerdere keren per jaar een informatiemarkt. We helpen u graag met het vinden van de opleiding die het best bij u past.

Praktische informatie

De Post HBO-opleiding leraar NT2 is bestemd voor leerkrachten met een Pabo-diploma:
  • en een vaste aanstelling van minimaal 10 lesuren per week
  • of met een tijdelijke aanstelling van minimaal 10 lesuren per week
  • of zonder aanstelling, maar met een uitgebreide stageplaats bij een instelling voor het primair onderwijs, gedurende het hele cursusjaar

Het is mogelijk om de opleiding te volgen als u in het bezit bent van een ander Hbo-diploma. Hiervoor is belangrijk dat u voldoet aan een van de bovengenoemde voorwaarden.
Verder geldt:

• Leerkrachten met een Pabo-diploma krijgen voorrang als de opleiding vol zit
  • U ontvangt géén lesbevoegdheid na het volgen van deze opleiding
  • U regelt zelf een stageplaats. De Haagse Hogeschool en het HCO zijn hier niet verantwoordelijk voor.

De leerkrachten zijn werkzaam bij een instelling voor het primair onderwijs. Dit kan een basisschool zijn, maar ook een opvangcentrum voor neveninstromers.
In deze instelling geven zij specifieke NT2-lessen aan anderstalige (allochtone) leerlingen, en/of lessen aan meertalige groepen.
De startdatum van de post-hbo-opleiding NT2 is 18 september 2019.
Tijdens de opleiding heeft u les op woensdag.
U kunt deze opleiding volgen in Den Haag of in Almere. U kunt uw voorkeur aangeven bij de inschrijving.

Opleidingskosten

De opleidingskosten voor de post-hbo-opleiding NT2 bedragen € 2.995,-. In termijnen betalen kan alleen op aanvraag. De boeken koopt u zelf. De kosten daarvan zullen tussen de € 100,- en € 150,- bedragen.

Belastingvoordeel

De opleiding NT2 is vrijgesteld van BTW. Bedrijven kunnen de kosten van een opleiding of training integraal als zakelijke kosten opgeven.
Voor particulieren geldt een maximale aftrek van 15000,-- met een drempel van 250,--
Voor actuele informatie belt u met de belastingtelefoon0800 – 0543.
Meer informatie over de regeling vindt u bij de Belastingdienst.

Inschrijfformulier, intakegesprek

U kunt zich inschrijven voor NT2 door het online inschrijfformulier in te vullen. U krijgt een ontvangstbevestiging per e-mail. De programmaleider neemt zo nodig contact met u op. Een (telefonisch) intakegesprek kan deel uitmaken van de inschrijfprocedure. Als u aan de voorwaarden voldoet en de programmaleider u toelaat tot het programma, bent u definitief ingeschreven. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Bekijk hier onze inschrijfvoorwaarden.

Met het succesvol afronden van de post hbo-opleiding Leraar Nederlands voor anderstaligen (NT2) in het primair onderwijs ontvangt u een certificaat. Hiermee kunt u aantonen bekwaam te zijn in het onderwijzen van Nederlands als Tweede Taal aan anderstalige leerlingen in het primair onderwijs.

De Academie voor Masters & Professional Courses biedt deze opleiding ook incompany aan. Daarnaast is het mogelijk om een opleiding op maat samen te stellen die aan de specifieke vraag van uw organisatie voldoet. Lees meer over de mogelijkheden voor incompany en maatwerk.

Contact met de opleiding

Meer weten over post-hbo-opleiding NT2 of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur). Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl