Ontwerpen en implementeren van voedingsinterventies

Heeft u binnen uw organisatie te maken met een probleem op het gebied van voeding en gezondheid? En wilt u een bijdrage leveren aan de oplossing van dit probleem? Dan is de hbo-module Ontwerpen en Implementeren van Voedingsinterventies wellicht wat voor u. In deze module doet u onderzoek naar een voedinggerelateerd probleem bij u in de organisatie. U kunt bijvoorbeeld denken aan problemen met betrekking tot de gezondheid van werknemers, scholieren of bevolkingsgroepen, of voedingsproblemen bij een bepaalde patiëntengroep waarmee u in uw organisatie werkt. Op basis van de probleemanalyse ontwerpt en implementeert u vervolgens een interventie om een bijdrage te leveren aan de oplossing van het probleem.

Studielast

De hbo-module Ontwerpen en implementeren van voedingsinterventies duurt 6 maanden en dient binnen een jaar te worden afgerond.

Waarom deelnemen aan deze opleiding?

• Lesstof direct op de werkplek toepasbaar
  • Blended learning: 10 dagen praktijkgerichte les + online studeren
  • Samen studeren in een learning community

Studie-opbouw

Module 1

Deze hbo-module bestaat uit 3 onderdelen. De start van de module staat in het teken van het onderzoeken van voedingsgedrag. U leert hoe u het gewenste voedingsgedrag bij een specifieke doelgroep kunt bevorderen. Hiervoor analyseert u methodisch welke persoonlijke en omgevingsdeterminanten het gedrag kunnen verklaren en welke het belangrijkste zijn.

Module 2

Nadat u het eerste onderdeel heeft doorlopen beoordeelt u aan de hand van literatuur welke interventies te gebruiken zijn voor de bepaalde situaties. U gaat aan de slag met gangbare planningsmodellen en formuleert concrete doelen aan de hand van het gewenste voedingsgedrag.

Module 3

Het laatste onderdeel focust zich op de implementatie van interventie. Hierbij informeert u belanghebbenden, stemt u tussentijds af met betrokken en stuurt u waar nodig activiteiten van de interventie bij. Daarnaast leert u een evaluatieonderzoek uitvoeren.

Na succesvolle afronding heeft u 30 EC-punten behaald. Deze module maakt deel uit van de flexibele bacheloropleiding Voeding & Diëtetiek. Na het behalen van deze module kunnen andere modules worden gevolgd en kan uiteindelijk het bachelordiploma worden behaald.

De module wordt getoetst door middel van 3 individuele opdrachten: Toets 1 bestaat uit een onderzoeksposter en presentatie. Toets 2 bestaat uit een schriftelijk interventieplan en toets 3 bestaat uit een reflectie en gesprek. De toetsing waarbij docentcontact nodig is (de presentatie en het gesprek) vindt plaats op de ingeroosterde lesdagen, de overige toetsing wordt digitaal ingeleverd.

Contact met de opleiding

Meer weten over de Hbo-module Ontwerpen en implementeren van voedingsinterventies of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Ontwerpen en implementeren van voedingsinterventies?

Meld u dan nu aan