Risicomanagement

U wilt de risico’s en kansen binnen uw organisatie in kaart brengen en het risicobeleid aanpakken met de juiste technische handvatten en een onderbouwde strategie. Daarbij wilt u uw theoretische kennis over risicomanagement en uw praktische vaardigheden verstevigen. In de post-hbo-opleiding Risicomanagement leert u hoe u met structureel risicomanagement bijdraagt aan het behalen van organisatiedoelen. U maakt uw organisatie wegwijs in de mogelijkheden die risicomanagement biedt en u geeft onderbouwd advies over de implementatie ervan.

Studielast

Een investering in uzelf

De post-hbo-opleiding Risicomanagement duurt 9 maanden. Het is een intensieve opleiding van 24 studiepunten, die u naast uw werk volgt. U komt op donderdag tussen 16.00 en 21.00 uur bij elkaar voor college en besteedt daarnaast 5 tot 10 uur per week aan zelfstudie.

Opbouw van Risicomanagement

Praktijkgericht kennis opdoen

Tijdens de post-hbo-opleiding Risicomanagement volgt u 7 modules waarin u over de gehele breedte van risicomanagement uw kennis en vaardigheden verdiept. U leert kritisch te kijken naar de organisatieomgeving, waarbij u let op relevante signalen uit de markt. Ook verliest u het menselijke aspect binnen risicomanagement niet uit het oog. U leert op creatieve en onderbouwde wijze met risico’s en kansen om te gaan. Als afronding van elke module schrijft u een paper. Twee modules worden in plaats daarvan afgesloten met een schriftelijk examen. Aan het einde van de opleiding schrijft u een scriptie.

Kennis in de praktijk

De specialistische theorie die aan bod komt, kunt u direct in de praktijk brengen. U oefent de benodigde beroepsvaardigheden en definieert antwoorden op basisvragen als: wat zijn risico’s en hoe kan ik ze meten, analyseren en beheersen? In uw dagelijkse praktijk ontdekt u steeds meer momenten waarop de theorie van pas komt. 

Diverse achtergronden

U zit met gelijkgestemden in de collegebanken, maar de achtergronden van uw medestudenten zijn divers. Hierdoor komen praktijkcases uit verschillende branches aan de orde: van non-profit tot financiële dienstverlening. U merkt bovendien dat er een prettige en leerzame wisselwerking is tussen de deelnemers en de docenten.

Modules

  • Risk Management Skills
  • Enterprise & Operations
  • Financial Risk Management
  • Business Continuity Management 
  • Governance, Risk & Compliance
  • IT Risk Management
  • Research Methodology

Contact met de opleiding

Meer weten over de post-hbo-opleiding Risicomanagement of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur). Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Risicomanagement?

Meld u dan nu aan