Starten in franchise

Wilt u starten als franchiser? De post-hbo-opleiding Starten in franchise geeft u een beeld van wat franchise precies is en hoe u als franchiseondernemer succesvol kunt zijn. Tevens komt u direct in contact met franchisegevers.

Tijdens deze opleiding staat het ontwikkelen van een basis voor franchise ondernemerschap centraal. Het gaat niet alleen de kennis die u opdoet, maar ook om uw ontwikkeling tot franchiseondernemer. De training wordt gegeven op hbo-niveau. U bouwt tijdens de opleiding Starten in Franchise aan een porfolio. Aan het eind van de opleiding heeft u een volledig businessmodel gemaakt en genoeg ideeën en ingangen om direct als franchiseondernemer te starten.
Lesavond 1: Wat is franchise en welke businessmodellen zijn er?
Lesavond 2: Welke competenties heeft een ondernemer binnen een formule nodig, hoe ziet u zichzelf als ondernemer en wat is een dashboard?
Lesavond 3: Welke kansen zijn er voor franchiseondernemers en -gevers en hoe kan uw toekomst als franchiseondernemer eruit zien?
Lesavond 4: Wat is mijn waardepropositie, welke segmenten wil ik bedienen en waar zitten mijn klanten?
Lesavond 5: Hoe bereik ik mijn klanten, hoe kan ik ze behouden en welke hulpmiddelen heb ik daarbij nodig?
Lesavond 6: Geen ondernemer staat er alleen voor. Welke partners heb ik nodig en welke activiteiten vormen de kern van mijn onderneming.
Lesavond 7: Hoe krijg ik grip op de financiële kant van mijn onderneming en hoe kan een dashboard een hulpmiddel zijn voor het verdienmodel?
Lesavond 8: Wat voor soort overeenkomsten zijn er, wat zijn mijn rechten en plichten en hoe kan ik mezelf beschermen als franchiseondernemer?
Lesavond 9: Presentaties en verdediging. Deze avond is een afrondingsavond waarin u een presentatie geeft over de opdrachten die u tijdens de training heeft gedaan.

Deze post-hbo-opleiding wordt gegeven in samenwerking met Koelewijn & Partners, Ludwig & Van Dam advocaten, de Winst Academy en adviseur Philip van Roosmalen. 

Logo Koelewijn

Uw ambitie, ons verhaal 
Door samen te werken leren mensen van elkaar, worden ondernemingen efficiënter en krijgen klanten betere producten en diensten. Daarom ondersteunen wij sinds 1988 franchisenemers én franchisegevers in iedere branche en elke ontwikkelingsfase met advies en hands-on ondersteuning om via franchisemodellen nog succesvoller te worden. Van het vraagstuk, ‘is franchise de toekomst voor mij?’ tot het daadwerkelijk operationaliseren, uitbouwen en professionaliseren van franchiseorganisaties en -vestigingen. Koelewijn & Partners ondersteunt niet alleen op individueel organisatieniveau, maar ook in de samenwerking. Zo brengen wij franchisegevers en ambitieuze aspirant-ondernemers met elkaar in contact via effectieve werving & selectie. Tevens ondersteunen wij organisaties bij het zo effectief mogelijk inrichten van alle (franchise)processen en bij het organiseren van het franchiseoverleg zodat de franchiseorganisatie snel in kan spelen op veranderende marktomstandigheden. Wij staan ondernemers bij met zowel advies als hands-on ondersteuning, in alle aspecten van franchisingKijk voor meer informatie op: www.koelewijn.nl

Ludwig & Van Dam Advocaten
Ludwig & Van Dam advocaten is een geheel in franchise gespecialiseerd advocatenkantoor en met 10 advocaten veruit marktleider sinds 1996. Door het kantoor worden zowel franchisegevers als (verenigingen van) franchisenemers bijgestaan. Zowel nationaal als internationaal. Naast een aanzienlijke adviespraktijk kent het kantoor een specifieke procespraktijk, variërend van bemiddeling (mediation) tot en met het voeren van procedures. Door diverse kantoorgenoten wordt veelvuldig gepubliceerd en opgetreden bij seminars. Ludwig & Van Dam Advocaten is lid van de Nederlandse Franchise Vereniging. Het kantoor is betrokken bij het wetgevingsproces inzake franchise. Mr. J. Sterk is als advocaat-partner verbonden aan het kantoor sinds 2006. Kijk voor meer informatie op: www.ludwigvandam.nl.

Winst Academy Logo_klein_def
Winst Academy
Waarom deelnemen aan deze opleiding? Het resultaat van deze opleiding geeft een antwoord op de vraag: ‘start ik als franchiseondernemer of niet’ en in welke branche. De huidige eigenaren van de Winst Academy (opgericht in 2008) werden in 1982 geconfronteerd met dezelfde vragen; maken ze de stap te starten als franchiser en sluiten ze zich als franchiseondernemers aan bij een groeiende en succesvolle franchiseformule? Het antwoord was, na gedegen onderzoek, Ja! De keuze viel op Mc Donald’s. Als 9e franchiseondernemer van McDonald’s, openden ze in 1983 in Den Haag hun eerste Mc Donald’s vestiging en in 1986 volgden nog twee vestigingen. De overwegingen om ‘wel’ of ‘niet’ te starten als franchiseondernemer worden uitvoerig behandeld in de training Starten in franchise. Tijdens deze training delen zij hun kennis en ervaring; zo dragen ze direct bij aan het succes van de franchisegever & (toekomstige) franchiseondernemers. 

Adviseur Philip van Roosmalen
Philip van Roosmalen laat ondernemers en toekomstig ondernemers op een luchtige, humorvolle en confronterende manier in de spiegel kijken. Met ruim 30 jaar ervaring als adviseur in het midden- en kleinbedrijf staat hij ondernemers bij met waardevolle adviesgesprekken. Als docent spreekt Philip vooral uit eigen ervaring, waardoor u na afloop van het college met waardevolle praktijkkennis de deur uitgaat.  

Studie-investering

De post-hbo-opleiding Starten in franchise duurt 3 maanden. In 9 lesavonden ontwikkelt u de basis om direct als franchiser aan de slag te gaan. De lesavonden zijn op woensdag van 19.00-21.30 uur. Naast de lesavonden besteedt u ongeveer 4-6 uur per week aan zelfstudie.

Opbouw van Starten in franchise

De opleiding wordt gegeven op hbo-niveau. U bouwt tijdens de post-hbo-opleiding Starten in franchise aan een porfolio. Aan het eind van de training heeft u een volledig businessmodel gemaakt en genoeg ideeën en ingangen om direct als franchiseondernemer te starten.

Uw docenten

Jeroen Sterk

Advocaat

sterk@ludwigvandam.nl
010-2415777

LinkedIn LinkedIn profiel

Max G. Weissglas

Founder/eigenaar van de Winst Academy

mg@weissglas.com

LinkedIn LinkedIn profiel

Drs. Manon Pieper

Programme Manager

mypieper@hhs.nl
070 - 455 7825

LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de opleiding Starten in franchise of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Starten in franchise?

Meld u dan nu aan