Toekomstbestendige Vastgoedontwikkeling

Wilt u een waardevolle bijdrage leveren aan de toekomst van de vastgoedbranche? De post-hbo-opleiding Toekomstbestendige Vastgoedontwikkeling verdiept en verbreedt uw kennis van vastgoed en tilt dit naar een hoger niveau. Leer van ervaren vastgoedprofessionals en verkrijg de lesstof op een eigentijdse interactieve manier. De opleiding vastgoed is speciaal voor young professionals met circa 2 jaren wekervaring in de vastgoedsector die de ‘next step’ in hun carrière willen maken. Na afloop verstaat u de taal van verschillende stakeholders, bent u gesprekspartner op meerdere niveaus en heeft u een visie ontwikkeld op een duurzame en toekomstbestendige vastgoedsector. Bekijk meer informatie of schrijf u direct in.

Studielast

Een investering in uzelf

De opleiding Vastgoed duurt 4 maanden. In 16 weken krijgt u nieuwe kennis op het gebied van vastgoed en ontwikkelt u zich tot vastgoedprofessional 2.0. De lesdagen zijn op dinsdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Naast de lesavonden besteedt u ongeveer 15 uur per week aan zelfstudie.

Opbouw van Toekomstbestendige Vastgoedontwikkeling

De opleiding Toekomstbestendige Vastgoedontwikkeling is opgebouwd uit diverse onderdelen, die worden uitgediept in twee real life challenges. Elk onderdeel draagt bij aan het verwerven van praktijkgerichte kennis die u direct in uw werk kunt toepassen.
1. Focus op de meervoudige waardebenadering van vastgoed
2. Focus op principes van gebieds-, projectontwikkeling en stakeholders
3. Focus op financiën en rendement van vastgoed
4. Focus op ethische aspecten en dilemma’s
5. Focus op toekomstbestendige bouwkundige condities en installaties
6. Focus op duurzaamheid en energiemanagement
7. Focus op juridische aspecten van vastgoed

Tijdens het programma gaat u aan de slag met twee casussen:
• Challenge Commercieel vastgoed: In kleine groepen van 3 werkt u aan een casus over commerciële vastgoed- of gebiedsontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan leegstand in winkelcentra of het (her)ontwikkelen van een locatie met commerciële functies. U brengt onder andere financiële en juridische aspecten in kaart met uw team, focust op de bouwkundige conditie & installatie en op duurzaamheid & energiemanagement. Het eindresultaat is een sluitende value-case op basis van gewenst rendement en risico.
• Challenge Maatschappelijk vastgoed: Ook hier gaat u in groepen van 3 aan de slag met een casus. In deze casus kan een combinatie gemaakt worden met commerciële functies. De focus ligt op meervoudige waardebenadering van vastgoed en op de principes van vastgoed- en gebiedsontwikkeling. Het eindresultaat is een sluitende value-case op basis van gewenst rendement en risico.

De opleiding kenmerkt zich door een eigentijdse dynamiek, waarbij u veel van uw medestudenten leert. U zoekt en deelt kennis en komt door middel van discussies en brainstorming tot een visie en opleidingsrichtingen. Docenten en coaches reiken studiemateriaal aan in de breedste zin van het woord, praktijkgericht en direct toepasbaar. Benieuwd naar alle onderwerpen van de post-hbo-opleiding Toekomstbestendige Vastgoedontwikkeling? Download de brochure of bel ons voor meer informatie.

Het team

De mensen achter de kennis

U krijgt les van ervaren praktijkdocenten die u gedurende de hele opleiding Vastgoedontwikkeling bijstaan. Het programma bevat ook een aantal gastdocenten. Deze gastdocenten zijn ervaren vastgoedprofessionals die u veel praktijkervaring meegeven. Tevens krijgt u een persoonlijke ontwikkelingscoach. Deze coach denkt met u mee tijdens de verschillende stappen die u door de lesstof heen onderneemt en geeft feedback op de voortgang van het portfolio dat u tijdens de opleiding Toekomstbestendige Vastgoedontwikkeling opbouwt.

Hans Nieuwenhoven

Programmamanager

Ruud van Wezel

Kerndocent

r.h.j.vanwezel@hhs.nl

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de post-hbo-opleiding Toekomstbestendige Vastgoedontwikkeling of andere Professional Courses en Masters van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur). Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.
Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Toekomstbestendige Vastgoedontwikkeling?