Vastgoedinspecteur en -adviseur

De maatschappelijke aandacht voor brandveiligheid, gezondheidsrisico’s en duurzaamheid is groter dan ooit. Dat vraagt om vastgoedprofessionals met gedegen vakkennis en een brede blik, die kunnen werken volgens de RVD Boei methode. Tijdens de unieke combinatieopleiding Vastgoedinspecteur en –adviseur leert u objectieve inspecties uitvoeren en adequate onderhoudsscenario’s opstellen. Zo kunt u aandachtspunten en risico’s binnen gebouwen gestructureerd en integraal in kaart brengen en daarmee de veiligheid en het comfort van de eindgebruikers garanderen.

Studielast

Een investering in uzelf

De post-hbo-opleiding Vastgoedinspecteur en -adviseur duurt 1 jaar en omvat 29 dagdelen. Het is een intensieve opleiding, die u naast uw werk volgt. U komt op woensdagavond bij elkaar voor college en besteedt daarnaast 8 uur per week aan zelfstudie (de colleges van module 6 vinden plaats op woensdagmiddag en -avond.)

Opbouw van Vastgoedinspecteur en -adviseur

Onderhoudsproces (4 dagdelen)

Inzicht in het belang van vastgoedonderhoud, basis leggen van effectief en efficiënt uitvoeren van onderhoud, inzicht in NEN2767.

Communicatie (4 dagdelen)

Inspectieresultaten samenbrengen in een helder rapport, persoonlijk communicatiegedrag en het effectief inzetten daarvan.

Energieprestatie (3 dagen)

Kennis van energieprestaties van gebouwen en voorstellen tot verbetering formuleren.

Brandveiligheid (3 dagdelen)

Kennis van brandveiligheidsaspecten en relevante wet- en regelgeving. Uitvoeren van een brandscan conform NPR.

Risicoanalyse (5 dagdelen)

Kennis van de bouwregelgeving, brandveiligheid, arbeidsomstandigheden en installaties. Acties ondernemen bij nalatigheid.

Integrale inspectie / Integraal adviesrapport (10 dagdelen)

Conditiemeting conform NEN2767, opstellen van een Inspectie Rapportage Vastgoed Onderhoud (IRVO).

Het team

De mensen achter de kennis

Het ervaren onderwijsteam van de opleiding Vastgoedinspecteur en -adviseur aan De Haagse Hogeschool is divers. Academici, directeuren, managers en consultants delen de inzichten uit hun dagelijkse praktijk graag met u. Zo blijft u steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderwijs en het bedrijfsleven.

De heer Ir. C.A.J. van Beukering

Kerndocent

c.vanbeukering@p-v-m.nl

LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de post-hbo-opleiding Vastgoedinspecteur en -adviseur of andere Professional Courses en Masters van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 8900 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur). Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure.

Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Vastgoedinspecteur en -adviseur?

Meld u dan nu aan