Solliciteren voor starters: cv, brief en gesprek

Dinsdag 28 januari 2020 (19.00 – 22.00 uur)

Beschrijving

Eindelijk (bijna) klaar met je studie en helemaal klaar om de arbeidsmarkt te bestormen met jouw kennis en ideeën? Mooi! Maar het vinden van een passende werkomgeving kan best een uitdaging zijn. Want hoe zorg jij ervoor dat je als starter of young professional opvalt tussen alle anderen? Hoe presenteer jij jezelf en hoe zorg je dat recruiters jouw cv bovenop de stapel leggen? En hoe kies je voor een organisatie die echt bij jou past?

De recruitment consultants van Exact personeelsintermediair selecteren dagelijks de beste kandidaten voor veeleisende werkgevers. Zij kunnen jou als geen ander informeren en adviseren over de wensen van werkgevers en hoe jij daar slim op inspeelt.
In deze sollicitatietraining krijg je sowieso antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe stel je een cv samen dat jouw capaciteiten laat shinen (ook al heb je misschien nog niet zoveel werkervaring)
  • Hoe achterhaal je of het bedrijf matcht met jouw ambities en verwachtingen
  • Hoe formuleer je een klinkende motivatie
  • Hoe bereid je je voor op het sollicitatiegesprek
  • Hoe presenteer jij jezelf tijdens de kennismaking
  • Welke acties neem je om ook na het gesprek ‘in the picture’ te blijven

Na deze training weet jij hoe jij jezelf en jouw sterke punten optimaal moet presenteren om jezelf succesvol te onderscheiden en daadwerkelijk aan tafel te komen bij het bedrijf van jouw keuze.

Praktische informatie

Taal
De training wordt gegeven in het Nederlands.

Doelgroep
Oud-studenten en afstudeerders van De Haagse Hogeschool.

Programma
Vanaf 18.30 uur ben je welkom voor een kop thee of koffie. We starten met de training om 19.00 uur en sluiten het inhoudelijke programma af om 21.30 uur. Afsluitend is er gelegenheid voor een drankje in café Xieje (tot 22.00 uur).

Locatie
De training vindt plaats op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool.

Kosten
Voor de training vragen we een eigen bijdrage van €10,00. Hiervoor krijg je:

  • Training
  • Koffie en thee
  • Drankje tijdens de afsluitende netwerkborrel

Indien je je ook opgeeft voor de trainingsavonden van 4 februari en 11 februari, dan betaal je in totaal €25,00. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Aanmelden

Aanmelden kan via het online formulier. De uiterste datum om je aan te melden voor deze training is maandag 27 januari 2020. Afsluitend is er gelegenheid voor een drankje in café Xieje (tot 22.00 uur).

NB: Bij verhindering is restitutie van de deelnamekosten niet mogelijk. De trainingen gaan door bij minimaal 25 inschrijvingen. Vervalt een training wegens te weinig aanmeldingen, dan worden de deelnamekosten voor die training teruggestort.

Over de trainer:
Charlene van Bunge - AsgaraliCharlene van Bunge-Asgarali is Recruitment Coördinator bij Exact personeelsintermediair. Na haar studie HEAO Communicatie is ze direct als recruiter gaan werken omdat de dynamiek in dit vak haar aansprak. Ze heeft in de afgelopen 11 jaar alle ontwikkelingen in de recruitmentbranche meegemaakt en ook een jaar als senior recruitment consultant in Londen gewerkt. Ze weet zich dus als geen ander te verplaatsen in werkgevers en kan hun wensen snel vertalen naar de perfecte kandidaat. Haar netwerk bestaat uit professionals in finance, commercie, marketing en office management.

Tijdens de training zullen er tevens collega recruiters van Charlene aanwezig zijn

 

Meld je nu aan!