Onderhandelen over Arbeidsvoorwaarden

Dinsdag 21 mei 2019 (19.00 – 21.00 uur)

Beschrijving

Na jaren van studeren en hard werken ligt er een prachtige toekomst voor je in het verschiet. Maar hoe kom je nu aan die geweldige topbaan? En nog belangrijker, hoe onderhandel jij om het door jou gewenste salaris binnen te halen? Bereid je gedegen voor op dat belangrijke onderhandelingsproces.

Goed onderhandelen blijkt niet voor iedereen even eenvoudig. Waar ligt de grens? Wat kan - of mág -  ik eisen? Waar ligt mijn persoonlijke breekpunt? Hoe bereid ik me voor en welke strategie kan ik hanteren?

Weet dat goed onderhandelen een spel is dat je kunt leren. Zelfs de beste onderhandelaars hanteren een structuur en een bepaalde communicatiestrategie om het maximale uit hun deal te slepen. Succesvol onderhandelen is te leren.

Ben jij er al klaar voor?

Tijdens de training Onderhandelen over Arbeidsvoorwaarden krijg je in een hoog tempo tal van inzichten en tips (do’s & don’ts) om er meer voor jezelf uit te halen tijdens je onderhandelingen. De volgende onderwerpen staan central:

• Arbeidsvoorwaarden (Wat zijn het? Welke heb ik? Wat zijn ze (mij) waard?)
  • Hoe bepaal je de waarde van een functie en je persoonlijke marktwaarde?
  • Hoe realiseer je je persoonlijke marktwaarde?
  • Hoe stel je je op tijdens een arbeidsvoorwaardengesprek?
  • Hoe steek je een onderhandeling in?
  • Wat moet je vooral wel of niet accepteren?
  • Hoe ga je om met ‘wisselgeld’ tijdens je onderhandeling?
  • Welke afspraken leg je vast in een functionerings- of beoordelingsgesprek?

Na het volgen van deze training ben je in staat om met passie en meer zelfverzekerdheid te onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden en weet je hoe je je ambities kunt blijven realiseren.

Vierdejaarsstudenten (afstudeerders) van De Haagse Hogeschool.

De training wordt gegeven in het Nederlands.

Programma

Vanaf 18.30 uur ben je welkom voor een kop thee of koffie. We starten met de training om 19.00 uur en sluiten het inhoudelijke programma af om 21.00 uur. Na afloop ronden we de serie trainingen af met een feestelijke netwerkborrel.

Locatie

De training vindt plaats in de Speakers’ Corner op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool.

Kosten

Voor de training, de catering en de netwerkborrel vragen we een eigen bijdrage van € 10,00. Indien je je ook opgeeft voor de trainingsavonden van 7 en 14 mei, betaal in totaal € 25,00.

NB: Bij verhindering is restitutie van de deelnamekosten niet mogelijk. De trainingen gaan door bij minimaal 25 inschrijvingen. Vervalt een training wegens te weinig aanmeldingen, dan worden de deelnamekosten voor die training teruggestort.

Aanmelden

Aanmelden kan via het online formulier. De uiterste datum om je aan te melden voor deze training is maandag 20 mei 2019.

Over de trainers

Tessa Lust

Tessa Lust is docente arbeidsrecht aan De Haagse Hogeschool en juriste arbeidsrecht bij Miss Legal. Ze is alumna van De Haagse Hogeschool (HBO-Rechten 2010) en rondde in 2012 haar master Arbeidsrecht af aan de Universiteit van Amsterdam.

Berry de Boer

Berry de Boer is trainer-coach bij NLP-NU, een opleidingsinstituut waarvan hij en compagnon Edwin Luijendijk de oprichters zijn. Met 12 jaar ervaring in interim- en changemanagement weet Berry hoe belangrijk communicatie is in veranderende omgevingen. In zijn optiek is NLP de sleutel naar de juiste gedragsverandering om succes, transformatie en verbinding te realiseren binnen organisaties en teams. Berry is alumnus van de TH Rijswijk (een van de voorlopers van De Haagse Hogeschool), waar hij in 1997 afstudeerde in Technische Bedrijfskunde.

Meld je nu aan!