Conflicten in Corona-tijd

Help, ik kom in conflict! Wat moet ik?

Dinsdag 17 juni 2021 – Online training (19.00 uur – 21.30 uur)

Beschrijving

We leven in een tijd van uitersten. Thuiswerken, afstand houden en tal van nieuwe werk gerelateerde regels komen op je af! En wat voor de één prima te combineren valt is voor de ander een stevige uitdaging.

Uit onderzoek blijkt dat ieder mens anders omgaat met negatieve gevoelens. Dit is afhankelijk van je karakterstructuur! En zo ervaart ieder op een ander moment angst, stress, frustratie of onzekerheid. Een perfecte cocktail voor een knallend conflict.

Ieder heeft zo een eigen idee over resultaat, haalbaarheid en veiligheid is in deze tijd van het jaar. Waar ligt de grens? En hoe ga je ermee om? Je begrijpt: het zijn onze ideeën en standpunten die makkelijk botsen.

Een conflict op de loer!

Terwijl je zojuist nog gezellig koffie dronk met je begripvolle collega verandert ineens de toonzetting in het gesprek: "Je gaat me nu toch niet vertellen dat jij..? Over een bepaald onderwerp blijken jullie totaal anders te denken. En daar bovenop verwacht je manager ook nog dat jij je conformeert aan de nieuwste gedragsinstructies. Wat een tijd… pffff!

Je kunt de ander niet veranderen!

Misschien heb je bovenstaande voorbeelden al eens ervaren? Situaties waarbij je de ander eens flink de waarheid wilt zeggen. Jouw waarheid dan wel te verstaan. Maar of dat nu leidt tot het gewenste doel of eindresultaat is maar de vraag? Je kunt een ander namelijk niet veranderen!

Wat je wel kunt doen is op zoek gaan naar informatie, kennis en inzicht. Wat triggert jou precies? En hoe ga jij om met negatieve gedachten en emoties? Wanneer uit je het? Waarom denkt de ander zoals hij/zij denkt? Welke overtuigingen spelen er? En waar ligt jouw grens?

Praktijk casuïstiek

Je begrijpt, er zijn nogal wat onderzoeksvragen waar je mee aan de slag kunt. Tijdens deze training zullen we daarbij stilstaan op basis van 2 praktijksituaties. Een halfuur voorafgaand krijg je de kans om een casus in te sturen. We zullen 2 belangrijke praktijksituaties uitgebreid behandelen.

Wat neem je mee?

• Deze avond geeft jou diverse inzichten over menselijk gedrag en karakterstructuren.
  • Je leert effectief om te gaan met tegenstellingen en standpunten.
  • Je leert schakelen tijdens conflicten!
  • Je leert goede vragen stellen om overtuigingen te onderzoeken.
  • Je krijgt inzicht in arbeidsrechtelijke rechten en plichten.
  • Het draagt bij aan jouw persoonlijke groei en verdieping.

De training wordt gegeven in het Nederlands.

Oud-studenten en afstudeerders van De Haagse Hogeschool.

Programma

Voorafgaand krijg je een formulier toegestuurd. Je kunt hierop aangeven welke praktijksituatie je graag zou willen bespreken of waar jouw uitdagingen liggen. De trainers maken een selectie en kiezen de twee belangrijkste casussen eruit!

• 19.00 uur – 19.30 uur: Plenaire inventarisatie
  • 19.30 uur – 20.15 uur: Praktijksituatie 1
  • 20.15 uur – 20.30 uur: Pauze
  • 20.30 uur – 21.30 uur: Praktijksituatie 2
  • 21.30 uur – 21.45 uur: Vragen en afronding

Locatie

De training vindt op De Haagse Hogeschool plaats. Tenzij alle Coronamaatregelen nog van kracht zijn. Dan zal deze training online worden gegeven. Dan ontvang je vooraf de link om via Zoom/Teams in te kunnen bellen.

Kosten

Voor de training vragen we een eigen bijdrage van 15 euro voor afstudeerders en 25 euro voor alumni. Hiervoor krijg je:

• Training (2.5 uur)
  • Inzicht in hoe om te gaan met diverse soorten conflictsituaties
  • Koffie en thee tijdens de training en een drankje tijdens de netwerkborrel achteraf bij Xieje

Aanmelden

Aanmelden kan via het online formulier. De uiterste datum om je aan te melden voor deze training is 16 juni 2021.

NB: Bij verhindering is restitutie van de deelnamekosten niet mogelijk. De trainingen gaan door bij minimaal 20 inschrijvingen. Vervalt een training wegens te weinig aanmeldingen, dan worden de deelnamekosten voor die training teruggestort.

Over de trainers
Berry de Boer is trainer-coach bij NLP-NU, een opleidingsinstituut waarvan hij en compagnon Edwin Luijendijk de oprichters zijn. Met Berry de Boer12 jaar ervaring in interim- en changemanagement weet Berry hoe belangrijk communicatie is in veranderende omgevingen. In zijn optiek is NLP de sleutel naar de juiste gedragsverandering om succes, transformatie en verbinding te realiseren binnen organisaties en teams. Berry is alumnus van de TH Rijswijk (een van de voorlopers van De Haagse Hogeschool), waar hij in 1997 afstudeerde in Technische Bedrijfskunde.

Tessa Lust

Tessa Lust is docente arbeidsrecht aan De Haagse Hogeschool en juriste arbeidsrecht bij Miss Legal. Ze is alumna van De Haagse Hogeschool (HBO-Rechten 2010) en rondde in 2012 haar master Arbeidsrecht af aan de Universiteit van Amsterdam.

Meld je nu aan!