Conflicthantering op de werkvloer

Dinsdag 12 januari 2021 (19.00 – 22.00)

Beschrijving

De workshop conflicthantering op de werkvloer is een interactieve workshop, waarbij een inkijkje wordt gegeven in welke conflicten er op de werkvloer kunnen spelen. Daarnaast komt aan de orde of je de signalen kunt herkennen en een halt toeroepen. Daarbij gaat het ook over herkennen van je eigen grenzen. Hoe vaak worden ze overschreden? En wat doe jij om dit bespreekbaar te maken? Met elkaar onderzoeken we wat voor jou grensoverschrijdend gedrag is en hoe je dit kunt stoppen. De workshop geeft je kaders om ermee om te leren gaan. Dit doen we door te ervaren, door wat theoretische achtergrond te geven en te oefenen met gedrag. Stapsgewijs krijg je tools aangereikt om ermee om te leren omgaan.

Aan orde komt onder andere:

• Welke conflicten zijn er? Welke conflictstijl past bij jou?
  • Het herkennen van je eigen grens
  • Assertiviteit
  • Het ABC-model van agressie en onbewust/bewust reageren op agressie
  • Aan de slag gaan met ingebrachte casuïstiek
  • Tips en tops bij conflicthantering
  • Het herkennen van jouw triggers en ontwikkelingspunten.
Deze workshop bestaat dus uit leren, oefenen en het uitwisselen van ervaringen. Een workshop met veel humor en veel ruimte voor eigen inbreng.

De training wordt gegeven in het Nederlands.

Oud-studenten en afstudeerders van De Haagse Hogeschool.

Programma
Vanaf 18.30 uur ben je welkom voor een kop thee of koffie. We starten met de workshop om 19.00 uur en sluiten het inhoudelijke programma af om 21.30 uur. Daarna lopen we naar Café Xieje voor een drankje.

Locatie
De training vindt plaats in de Speakers’ Corner op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool.

Kosten
Voor de training vragen we een eigen bijdrage van € 15,- voor afstudeerders en € 25,- voor alumni.

Hiervoor krijg je:
  • Training (2,5 uur)
  • Koffie/thee
  • Drankjes tijdens de afsluitende netwerkborrel

Aanmelden

Aanmelden kan via het online formulier. De uiterste datum om je aan te melden voor deze training is maandag 11 januari 2021.

NB: Bij verhindering is restitutie van de deelnamekosten niet mogelijk. De trainingen gaan door bij minimaal 20 inschrijvingen. Vervalt een training wegens te weinig aanmeldingen? Dan worden de deelnamekosten voor die training teruggestort.

Over de trainer:
Ton van de Bildt

Ton van de Bildt is alumnus van De Haagse Hogeschool (HRM 2003) en is opgeleid tot professioneel trainingsacteur. Hij heeft expertise als trainingsacteur/co-trainer binnen zowel zorg- als thuiszorginstellingen, Hogeschool Utrecht (faculteit Gezondheidszorg), de Politieacademie, een cateringorganisatie en het trainingsbureau bij GGZ trainingen.

Ton heeft na jaren werkzaam te zijn geweest als verpleegkundige en leidinggevende een overstap gemaakt naar HRM. Hij heeft brede ervaring in communicatie dan wel het hanteren van de verschillende communicatiemodellen. Daarnaast heeft hij veel kennis over gespreksvaardigheden bij moeilijke gesprekken, enthousiasmerende gesprekken of gesprekken waarbij voelen, kijken en luisteren zeer belangrijk zijn.

Daarnaast maakt hij eigen producties, zoals de theatervoorstelling Plakband & Polaroid, een voorstelling over iemand die alzheimer krijgt. Een interactieve voorstelling die goed toepasbaar bij het thema dementie. Hij gebruikt theater of theatervormen als interventie om te leren en anderen een spiegel voor te houden.

Meld je nu aan!