Excelleren in solliciteren!

Hoe kom jij aan je droombaan?

Dinsdag 11 september 2018 (19.00 – 21.45 uur)

Beschrijving

Een nieuwe reis: als ‘young professional’ staat niets je meer in de weg. Je hebt je hbo-diploma binnen en het echte werk kan beginnen, toch? Maar hoe bemachtig je nu die droombaan? Die baan die precies bij jou past? In een omgeving waarin jij jezelf op een veilige manier kunt uitdagen en waarin je kunt groeien?

Deze nieuwe reis begint bij jezelf. Door te weten wie je bent, waar je talenten liggen en waarom jij anders bent dan al die andere sollicitanten kun je jezelf in positieve zin onderscheiden. Zelfkennis is de sleutel! Zo’n 90% van ons gedrag is volledig onbewust. Dus ook tijdens belangrijke sollicitatiegesprekken kunnen onbewuste patronen jouw gesprek maken of breken. Waar let je op? Hoe reageer je op moeilijke vragen en hoe houd je je zenuwen in bedwang? Hoe benadruk je je sterke punten in een sollicitatiebrief en cv?

Wat ga je leren?

Deze training is de eerste training in een reeks waarin je met jezelf aan de slag gaat. We geven je praktische tips en handvatten om jezelf op professionele wijze te presenteren. Tijdens deze eerste training leer je:

• Wat jou drijft en motiveert (waar krijg je energie van?)
  • In welke omgevingen jij het beste tot je recht komt, en in welke niet.
  • De eerste stap in zelfonderzoek
  • Wat belangrijk is voor je sollicitatiebrief
  • Hoe je je cv kunt verbeteren
  • De meest gemaakte fouten en valkuilen tijdens een sollicitatiegesprek

Lijkt het je wat? We hebben een beperkt aantal plaatsen voor deze unieke training om jouw carrière een ‘boost’ te geven, dus meld je direct aan! We hopen je snel te zien.

Oud-studenten en afstudeerders van De Haagse Hogeschool.

De training wordt gegeven in het Nederlands.

Programma

Vanaf 18.30 uur ben je welkom voor een kop thee of koffie. We starten met de training om 19.00 uur en sluiten het inhoudelijke programma af om 21.45 uur. Daarna lopen we naar Café Xieje voor een drankje (tot 22.30 uur).

Locatie

De training vindt plaats in de Speakers ‘Corner op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool.

Voor de training vragen we een eigen bijdrage van 25 euro. Hiervoor krijg je:

• Training (2,5 uur)
  • Koffie / thee
  • Drankjes tijdens de afsluitende netwerkborrel

Volg je ook de andere 3 trainingen van 9 oktober, 13 november en 11 december? Dan krijg je 25 euro korting en betaal je 75 euro.

Aanmelden

Aanmelden kan via het online formulier. De uiterste datum om je aan te melden voor deze training is vrijdag 7 september 2018.

NB: Bij verhindering is restitutie van de deelnamekosten niet mogelijk. De trainingen gaan door bij minimaal 25 inschrijvingen. Vervalt een training wegens te weinig aanmeldingen, dan worden de deelnamekosten voor die training teruggestort.

Over de trainers

Tessa Lust is docente arbeidsrecht aan De Haagse Hogeschool en juriste arbeidsrecht bij Miss Legal. Ze is alumna van De Haagse Hogeschool (HBO-Rechten 2010) en rondde in 2012 haar master Arbeidsrecht af aan de Universiteit van Amsterdam.

Berry de Boer is trainer-coach bij NLP-NU, een opleidingsinstituut waarvan hij en compagnon Edwin Luijendijk de oprichters zijn. Met 12 jaar ervaring in interim- en changemanagement weet Berry hoe belangrijk communicatie is in veranderende omgevingen. In zijn optiek is NLP de sleutel naar de juiste gedragsverandering om succes, transformatie en verbinding te realiseren binnen organisaties en teams. Berry is alumnus van de TH Rijswijk (een van de voorlopers van De Haagse Hogeschool), waar hij in 1997 afstudeerde in Technische Bedrijfskunde.

Excelleren in solliciteren Meld je nu aan!