Mindfulness – Je bent je denken niet!

Kom uit je denken in het NU!

Dinsdag 14 januari 2020 (19.00 – 22.00 uur)

Beschrijving

Ken je dat ‘gevoel’ dat je je dagelijks bevindt in een ratrace? Dat je leeft van ‘deadline naar deadline’? Dat je hoofd overuren maakt om alles maar geregeld te krijgen en dat je nauwelijks meer kunt genieten van je vrije tijd?

Herkenbaar? Zo ja, dan is deze avond een absolute aanrader!

Zo’n 60.000 gedachtes per dag?
Een gemiddeld persoon ervaart zo’n 60.000 gedachtes per dag. En al deze gedachten zetten ons onbewust aan tot actie, ongerustheid, zorgen, stress of andere emoties. Zonder dat je het beseft leef je volledig in je hoofd en ben je steeds minder in het hier en nu. Maar hoe kun je dit stoppen?

Doorbreek de identificatie met je denken!
Het grootste deel van al jouw emoties (bv. zorgen en stress) komen voort vanuit je denken. Onbewust ben je geneigd je gedachten (vaak) te serieus te nemen en daarmee start het proces van identificatie. Met andere woorden: Je gelooft je eigen gedachte patronen en neemt ze voor ‘waar’ aan. Wanneer je leert om jouw gedachten en emoties te observeren zul je dit proces van identificatie doorbreken.

Mindfulness
Tijdens deze training krijg je krachtige tools aangereikt om los te komen van overmatig denken en stress. Je gaat op een leuke en interactieve manier met jezelf aan de slag en zult ervaren hoe het is om innerlijke rust en ontspanning te voelen./

Wat ga je leren deze avond:

• Deze avond geeft je tal van inzichten, persoonlijke groei en verdieping.
  • Je weet wat stress is en wat het veroorzaakt.
  • Je leert hoe je effectief stress reduceert.
  • Na deze training kun je zaken makkelijker loslaten.
  • Je beheerst diverse mindfulness technieken om je gedachten tot rust te brengen en
  • innerlijke rust te creëren.
  • Je weet hoe je gedachten kunt beïnvloeden en sturen van negatief naar positief.
  • Je leert de basisvaardigheden om te kunnen mediteren.

Diverse thema’s die worden behandeld:

• Jouw belangrijkste stressoren ontdekken.
  • Controle over je denken krijgen.
  • Waar gaat jouw aandacht naar toe.
  • Jouw innerlijke waarnemer herkennen en versterken.
  • Identificatie met je denken doorbreken.
  • Diverse ademhalingstechnieken.

De training wordt gegeven in het Nederlands.

Oud-studenten en afstudeerders van De Haagse Hogeschool.

Programma
Vanaf 18.30 uur ben je welkom voor een kop thee of koffie. We starten met de workshop om 19.00 uur en sluiten het inhoudelijke programma af om 22.00 uur. Daarna lopen we naar Café Xieje voor een drankje (tot 22.30 uur).

Locatie
De training vindt plaats in de Speakers’ Corner op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool.

Kosten
Voor de training vragen we een eigen bijdrage van 15 euro voor afstudeerders en 25 euro voor alumni. Hiervoor krijg je:

• Training
  • Koffie en thee
  • Drankjes tijdens de afsluitende netwerkborrel

Aanmelden
Aanmelden kan via het online formulier. De uiterste datum om je aan te melden voor deze training is maandag 13 januari 2020

NB: Bij verhindering is restitutie van de deelnamekosten niet mogelijk. De trainingen gaan door bij minimaal 25 inschrijvingen. Vervalt een training wegens te weinig aanmeldingen, dan worden de deelnamekosten voor die training teruggestort.

Over de trainer:
Berry de Boer is trainer-coach bij NLP-NU, een opleidingsinstituut waarvan hij en compagnon Edwin Luijendijk de oprichters zijn. Met Berry de Boer12 jaar ervaring in interim- en changemanagement weet Berry hoe belangrijk communicatie is in veranderende omgevingen. In zijn optiek is NLP de sleutel naar de juiste gedragsverandering om succes, transformatie en verbinding te realiseren binnen organisaties en teams. Berry is alumnus van de TH Rijswijk (een van de voorlopers van De Haagse Hogeschool), waar hij in 1997 afstudeerde in Technische Bedrijfskunde.

Meld je nu aan!