NR. 2

De rol van de plaatsvervanger in de politiek, het bedrijfsleven en talrijke religieuze en andere organisaties, in binnen- en buitenland.

Dinsdag 21 januari 2020 (19.00 – 22.00 uur

Beschrijving

De NR.2 in organisaties is vaak ongezien maar onontbeerlijk voor de stabiliteit en voortbestaan van die organisatie, of het nu een bedrijf, een politieke partij of een andere instelling is. Kijk naar de VS, waar de aandacht voor de NR.2 aldaar, vicepresident Mike Pence, groeit, nu president Trump steeds meer onder druk komt te staan. Wat als Trump wordt afgezet? En wat als die NR.2 ook niet blijkt te deugen? Is er voor Pence ook een NR.2?

Wat ga je leren deze avond:
• Bijna iedere organisatie heeft een stevige, onzichtbare NR.2 nodig.
• Niet iedereen is in de wieg gelegd om een goede NR.2 te worden…
• …en er zijn bepaalde wetmatigheden bij daarbij een grote rol spelen.• Hoe je een NR.2 in een organisatie kunt herkennen, mede aan de hand van enkele bekende managementmodellen.

Diverse thema’s die op een interactieve manier worden behandeld:
• De rol van leiderschap in organisaties.
• De verhouding tussen de Nr.1 en NR.2 in organisaties.
• De NR.2 in organisaties verdient vaker uit de schaduw te komen.
• Met NRs.2 die denken NR.1 te kunnen, loopt het vaak slecht af.
• Tal van praktische voorbeelden van bovengenoemde thema’s. Niet alleen in organisaties, maar ook in de sport, en zelfs in de vinologie (wijnkunde).

De training wordt gegeven in het Nederlands.

Oud-studenten en afstudeerders van De Haagse Hogeschool.

Programma

Vanaf 18.30 uur ben je welkom voor een kop thee of koffie. We starten met de workshop om 19.00 uur en sluiten het inhoudelijke programma af om 22.00 uur. Daarna lopen we naar Café Xieje voor een drankje (tot 22.30 uur).

Locatie

De training vindt plaats in de Speakers’ Corner op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool.

Kosten

Voor de training vragen we een eigen bijdrage van 15 euro voor afstudeerders en 25 euro voor alumni. Hiervoor krijg je:
• Training
• Koffie en thee
• Het boek NR.2. De rol van de Plaatsvervanger, geschreven door Victor van Kommer en Len Middelbeek, met een bijdrage van Willem Post.
• Drankjes tijdens de afsluitende netwerkborrel.

Aanmelden

Aanmelden kan via het online formulier. De uiterste datum om je aan te melden voor deze training is maandag 20 januari 2020.

NB: Bij verhindering is restitutie van de deelnamekosten niet mogelijk. De trainingen gaan door bij minimaal 25 inschrijvingen. Vervalt een training wegens te weinig aanmeldingen, dan worden de deelnamekosten voor die training teruggestort.

Over de sprekers:

Drs. Len Middelbeek is oud-docent van de HHS (opleiding Communication Management) en historicus. Hij was als journalist onder meer werkzaam bij het NOS Journaal en het RTL Nieuws. Hij raakte in zijn werkzame leven steeds meer gefascineerd door de positie van de plaatsvervanger, al was het maar omdat hij dat zelf ook was, op verschillende plekken: bij RTL, het ministerie van Economische Zaken (afd. Communicatie) en op de HHS.

Prof. Dr. Victor van Kommer is fiscalist en organisatiedeskundige en lid van de directie van IBFD, een groot internationaal researchcentrum en uitgeverij op het gebied van het internationaal belastingrecht. Door zijn veelzijdige internationale contacten raakte hij steeds meer geïnteresseerd in het fenomeen leiderschap en plaatsvervanging en de interculturele aspecten daarvan. Hij is hoogleraar belastingbeleid aan de Utrecht School of Economics en heeft grote belangstelling voor geschiedenis. Hij schreef verschillende boeken over hoe belastingen georganiseerd moeten worden.

Aanmelden