Sabotage op het werk

Een opstandige workshop over verandering en weerstand
Dinsdag 10 december 2019 (19.00 – 22.00 uur)

Beschrijving

Verandering en weerstand gaan hand in hand. Maar in tegenstelling tot verandering heeft weerstand heeft een slechte reputatie. Weerstand zou te maken hebben met de onwil, het onvermogen of met de angsten van medewerkers. Maar wat als weerstand een gezonde vorm van verzet is? Weerstand is prima uit te leggen als de veranderplannen onzinnig zijn. Maar hoe voorkom je dat jouw weerstand kan worden weggezet als ‘irrationeel’ of ‘behoudzuchtig’. Met andere woorden: hoe maak je jouw weerstand effectief? In deze workshop verkennen we op speelse wijze hoe je jouw weerstand kunt vormgeven.

Praktische informatie

Taal
De workshop wordt gegeven in het Nederlands.

Doelgroep
Oud-studenten en afstudeerders van De Haagse Hogeschool.

Locatie
De training vindt plaats in de Mandela of Kennedyroom op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool.

Kosten
Voor de training vragen we een eigen bijdrage van 15 euro voor afstudeerders en 25 euro voor alumni. Er is maximaal plaats voor 20 deelnemers.

Aanmelden
Deze training is volgeboekt.

NB: Bij verhindering is restitutie van de deelnamekosten niet mogelijk. De trainingen gaan door bij minimaal 10 inschrijvingen. Vervalt een training wegens te weinig aanmeldingen, dan worden de deelnamekosten voor die training teruggestort.

Over de trainer(s)

jacco van uden

Jacco van Uden studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij zich specialiseerde in veranderkunde. Na zijn promotieonderzoek aan de Universiteit voor Humanistiek werkte hij als organisatieadviseur (o.a. bij Holland Consulting Group) en als toekomstverkenner bij Stichting Toekomstbeeld der Techniek. Sinds 2013 is Jacco lector Change Management aan De Haagse Hogeschool, waar hij samen met de leden van zijn onderzoeksgroep verkent hoe we los kunnen komen van onze standaardmanieren van managen en organiseren. Zijn baan als lector combineert Jacco met een organisatieadviespraktijk. Zie www.lectoraatchangemanagement.nl en www.jaccovanuden.comvoor meer info.