Solliciteren voor young professionals

Dinsdag 11 juni 2019 (19.00 - 22.00 uur)

Beschrijving

Presenteren is een verhaal vertellen. Jouw verhaal. Het houden van een presentatie blijft voor veel mensen spannend. Gezonde spanning is nodig om scherp te blijven. Het kan ook voorkomen dat de spanning dusdanig toeneemt dat we onze tekst kwijtraken of zelfs fysiek onwel worden. Er kunnen allerlei gedachten door ons hoofd spoken. Deze gedachten zijn vaak de kern van onze zenuwen die ertoe leiden dat onze boodschap niet overkomt. Niet alleen je gedachten zijn belangrijk om de boodschap over te laten komen, maar ook de vorm van jouw presentatie.  Het is een kunst om je publiek mee te kunnen krijgen in je verhaal. Het is essentieel dat jij een connectie kan maken met je publiek, ze kan overtuigen en tot actie kan manen. Deze vaardigheden kunnen wij allemaal leren.

Wil je ook aan jouw presentatie-skills werken? Kom naar de training ‘Presenting by Storytelling’ waar we samen met andere alumni / afstudeerders van De Haagse Hogeschool aan de slag gaan met: 

 • Wat is de basis van presenteren?
 • Wat voor invloed heeft spanning op mijn presentatie?
 • Wat is de rol van onze gedachten bij het ervaren van spanning?
 • Welke gedachten ervaar ik?
 • Op welke manier kan ik van deze spanning afkomen?
 • Hoe kan ik door non-verbale communicatie zekerder overkomen?
 • Op welke manier kan ik het beste mijn presentatie vertellen?
 • Hoe zorg ik dat ik een connectie maak met mijn publiek?
 • Wat kan ik doen om overtuigend mijn boodschap over te laten komen?
 • Welke structuur kan ik gebruiken om de aandacht te behouden? 

Na het volgen van deze training ben je in staat om je presentatie op een overtuigende manier te vertellen. Je zal in staat zijn om de aandacht van je publiek vast te houden. Tevens zal je creatiever en enthousiaster kunnen omgaan met je content.  Op deze manier zal je sneller jouw presentatiedoelen bereiken. Daarnaast zal je in staat zijn om op een rustige manier je boodschap over te brengen, met een gezonde dosis spanning.

 

Praktische informatie

Doelgroep

Oud-studenten en afstudeerders van De Haagse Hogeschool.

Taal

De training wordt gegeven in het Nederlands.

Programma

Vanaf 18.30 uur ben je welkom voor een kop thee of koffie. We starten met de training om 19.00 uur en sluiten het inhoudelijke programma af om 21.45 uur. Daarna lopen we naar Café Xieje voor een drankje (tot 22.30 uur).

Locatie

De training vindt plaats in de Speakers’ Corner op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool.

Kosten

Voor de training vragen we een eigen bijdrage van 40 euro voor alumni en 25 euro voor laatstejaarsstudenten. Hiervoor krijg je:

 • Training
 • Een werkboek om zelf mee verder te gaan
 • Drankjes tijdens de afsluitende netwerkborrel

Aanmelden

Aanmelden kan via het online formulier. De uiterste datum om je aan te melden voor deze training is vrijdag 11 januari 2019.

NB: Bij verhindering is restitutie van de deelnamekosten niet mogelijk. De trainingen gaan door bij minimaal 25 inschrijvingen. Vervalt een training wegens te weinig aanmeldingen, dan worden de deelnamekosten voor die training teruggestort.

Over de trainers

Arthur Lepelaar heeft in 2009 de studie International Business & Management Studies (IBMS) en in 2016 de Master of Business Administration (MBA) aan De Haagse Hogeschool afgerond. Arthur is werkzaam als senior business analist bij Festo met de focus op verandermanagement op nationaal en internationaal gebied. In 2016 heeft Arthur met Sumeja Ahmic het bedrijf Soggo opgericht. Soggo biedt opleidingen en workshops aan op het vlak van sociaal emotionele ontwikkelingen voor jongeren.

Sumeja Ahmic heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. In 2017 heeft ze haar master in klinische psychologie behaald. Tijdens haar master is Sumeja een jaar werkzaam geweest als psycholoog in opleiding bij Stichting Centrum ’45. Dit is een het landelijk centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten. Ze heeft daar tevens haar onderzoek gedaan naar de dagbehandeling. Na haar afstuderen is zij werkzaam geweest als psycholoog/onderzoeksassistent bij de specialistische GGZ instelling Altrecht. Naast mede-oprichter  is zij vanaf 2018 ook verbonden als psycholoog aan Soggo.

Presenting by storytelling Meld je nu aan!