Zakelijke etiquette en omgangsvormen

Hoe gedraag je je in het (internationale) zakenverkeer?

Donderdag 17 oktober 2019 (19.00 – 22.00)

Beschrijving

Niemand minder dan etiquette & protocol expert Jan Jaap van Weering, bekend van de televisieserie “Hoe Heurt Het Eigenlijk?”, “Blauw Bloed” en RTL Nieuws gaat je op deze avond voor in de wereld van Zakelijke Etiquette en Omgangsvormen. Naast de vele onderwerpen over etiquette, persoonlijke presentatie, dress codes, correcte omgangsvormen en zijn waardevolle do’s & don’ts, zijn er ook voldoende humoristische anekdotes van de grootmeester zelf.

Tijdens deze masterclass zullen de volgende onderwerpen door Jan Jaap behandeld worden:

• Algemene Etiquette & Omgangsvormen
  • Internationale Zakelijke Etiquette & Omgangsvormen
  • Persoonlijke Presentatie en Verzorging
  • Dress Codes
  • Visitekaarten
  • Uitnodigingen
  • Social Media & Netiquette
  • Crossing Cultures
  • Receptiebezoek en Netwerken
  • Tafeletiquette

De masterclass wordt gegeven in het Nederlands.

Oud-studenten en afstudeerders van De Haagse Hogeschool.

Programma
Vanaf 18.30 uur ben je welkom voor een kop thee of koffie. We starten met de workshop om 19.00 uur en sluiten het inhoudelijke programma af om 22.00 uur. Daarna lopen we naar Café Xieje voor een drankje (tot 22.30 uur).

Locatie
De training vindt plaats in de Speakers’ Corner op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool.

Kosten
Voor de training vragen we een eigen bijdrage van 25 euro voor alumni en 15 euro voor afstudeerders. Hiervoor krijg je:

• Toegang tot de masterclass
  • Koffie en thee
  • Drankje tijdens de afsluitende netwerkborrel

Aanmelden

Aanmelden kan via het online aanmeldformulier. De uiterste aanmelddatum is 16 oktober 2019.

NB: Bij verhindering is restitutie van de deelnamekosten niet mogelijk. De trainingen gaan door bij minimaal 20 inschrijvingen. Vervalt een training wegens te weinig aanmeldingen, dan worden de deelnamekosten voor die training teruggestort.

Over de trainer

Jan Jaap van WeeringJan Jaap van Weering heeft al tientallen jaren een warme belangstelling voor etiquette en omgangsvormen. Hij dankt zijn kennis van goede manieren en gevoel voor decorum grotendeels aan zijn opvoeding en aan zijn latere (bestuurs)activiteiten met een sterk representatief karakter. Met zijn bedrijf Distinguished, opgericht in 2008, heeft hij inmiddels een indrukwekkend cliëntenbestand opgebouwd en meer dan 500 trainingen en etiquettediners verzorgd.

Jan Jaap is docent bij het Protocolbureau en hij vervult een aantal gastdocentschappen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, IVA Business School, Nederlandse Defensie Academie/Instituut Defensie Leergangen, , Sligro Food Group, EuroCollege, Hogeschool Arnhem/Nijmegen en als docent-vrijwilliger bij de WeekendKlas en als ambassadeur-vrijwilliger bij de Mariniers Ziekenboeg. Bovendien wordt Jan Jaap regelmatig voor radio- en televisieprogramma’s uitgenodigd bij NOS Radio 1, NPO1 WNL, AVROTROS “Hoe Heurt Het Eigenlijk?”, EO “Blauw Bloed”, BNR, SBS6 en RTL Nieuws.

Jan Jaap is enige tijd gastredacteur bij Het Financieele Dagblad/FD Entrepreneur en OM Outsource Management magazine geweest en actief als spreker bij het Assemblee Speakers en de Speakers Academy.

Meld je nu aan!