Verkiezing hybride student-ondernemer 2017

Tijd:

Locatie:

Hoofdvestiging

Het lectoraat Financial Inclusion and New Entrepreneurship aan De Haagse Hogeschool organiseert op 18 mei 2017 alweer de vijfde editie van de Dag van de hybride student-ondernemer met als onderdeel de verkiezing. Ben je student en heb je naast je opleiding een onderneming of ondernemende bijbaan dan kun je hieraan meedoen.

Ben jij die hybride student die studeren en ondernemen combineert?

De beste 25 deelnemers nemen vervolgens deel aan de markt, waar ze hun bedrijf presenteren voor de bezoekers. Op die dag beoordeelt een jury wie de winnaars worden van een drietal prijzen. Het publiek bepaalt op die dag, maar ook in een facebookcampagne vooraf, wie de publiekswinnaar wordt.

Waarom deze verkiezing?

Het doel is meer aandacht te geven aan deze snel opkomende vorm van ondernemen en om hybride student-ondernemers een steuntje in de rug te geven. Het lectoraat Financial Inclusion en New Entrepreneurship doet hier al enkele jaren onderzoek naar. Ben je niet 100% aan het ondernemen, maar studeer en/of werk je ernaast of ben je betrokken bij een maatschappelijke organisatie; dan ben jij een hybride ondernemer.

Waarom moet je meedoen?

Naast het prijzenpakket, word je door ondernemers, coaches en docenten geholpen met je bedrijfsplan en uitvoering. Je vergroot je netwerk en komt in contact met potentiële klanten. Voor de winnaar is er (media)aandacht. Alle deelnemers krijgen extra publiciteit, wat goed is voor de bekendheid van je bedrijf. Het is leuk om mee te doen en je kunt je meten met je medestudent-ondernemers.

Dit zijn dit jaar de prijzen:

Eventprijs (€ 250,-)

Dit is de prijs voor de student die de meeste andere studenten aanmeldt. Je hoeft zelf niet mee te doen aan de verkiezing. Alleen als degene die opgeven is, op 18 mei daadwerkelijk meedoet, kun je winnen.

Juryprijzen

De jury beslist uiteindelijk over de onderstaande drie prijzen:

Hybride student-ondernemerprijs (€ 2.000,- cash)

Deze hoofdprijs is voor de student die als beste studie en ondernemen combineert.

Samenwerkingsprijs van de Rabobank (€ 1.500,-)

De prijs bestaat uit twee prijzen:

• € 500,- voor 1 dagdeel coaching/adviesgesprek door onze Starterscoördinator.
  • € 1.000,- tegoed voor afname van dienstverlening van één van onze klanten. De winnaar kan bijvoorbeeld zijn factuur van de webdesigner, tekstschrijver, fotograaf naar ons sturen en Rabobank Haaglanden betaalt deze.

Sociaal ondernemersprijs (€ 1.000,- cash)

Deze prijs gaat naar de student die aantoonbaar een maatschappelijk of sociaal probleem centraal stelt voor zijn of haar onderneming en dit op creatieve en innovatieve manier weet aan te pakken.

Publieksprijs (€ 1.000,- cash)

Op 18 mei kunnen alle bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete deelnemer. De hybride ondernemer met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs.

Aanmelden

Mail je plan voor 3 april a.s. aan hybridewedstrijd@hhs.nl. Ook kun je hier terecht voor vragen met betrekking tot het aanmeldproces. Voor inhoudelijke vragen of tips, mail Toon Buddingh

In het plan komen de volgende onderdelen aan bod:

• Jezelf als hybride student-ondernemer en de achtergrond & de redenen waarom jij student-ondernemer bent.
  • Je bestaansrecht als hybride student-ondernemer. Welk doel heb je voor ogen en waarom dat haalbaar is. Ook beschrijf je de uitdagingen waar je tegenaan loopt.
  • Je bedrijf of je idee (max 6 pagina’s). Je gaat dieper in op product, markt, organisatie en het verdienmodel. Een exploitatiebegroting mag niet ontbreken.

Deze verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door:
Logo's Hybride ondernemer