The Hague Summer School

Main Campus The Hague & Rabat

Voertaal:

English

Wil jij een verschil maken in de wereld? Ben je geïnteresseerd in global challenges die interdisciplinair benaderd worden? Doe dan mee met The Hague Summer School in juli en kijk met andere nationale en internationale studenten naar het thema van dit jaar ‘Sustainable Cities’.

In de komende jaren wordt een behoorlijke groei van steden verwacht waardoor onderwerpen als leefbaarheid, gezondheid en bereikbaarheid belangrijk zijn om te bespreken. Als we in steden op een prettige manier willen kunnen blijven leven, hebben we nieuwe perspectieven en oplossingen nodig. Dat is de inzet van deze editie van de Summer School.

De Summer School van De Haagse is een modulaire cursus rond global challenges van twee of vier weken. Het is een unieke en internationale ervaring met medestudenten en docenten uit de hele wereld met verschillende achtergronden en kennisgebieden. Het programma bestaat per twee weken uit één algemene en één module naar keuze.

Eén van de nieuwe modules dit jaar is ‘Business & Peace’, dat gaat over het begrijpen van de impact van conflicten op stedelijke ontwikkeling, bijvoorbeeld waar het gaat om veiligheid, migratie en integratie, huisvesting, vervuiling en planning. Stakeholders in dit speelveld worden geïdentificeerd die een bijdrage kunnen leveren aan de aanpak van deze uitdagingen. In het bijzonder gaat het over de rol van het bedrijfsleven die vernieuwende oplossingen kunnen aandragen bij deze ontwikkelingen.

De Summer School is een enerverende ervaring, niet alleen met een intensieve academische cursus, maar ook met een druk sociaal programma. Je zult verschillende interessante bezienswaardigheden in Den Haag bekijken en excursies maken naar organisaties en bedrijven in de stad. Natuurlijk ga je ook naar het strand en ga je gezellige dingen doen met je medestudenten van de Summer School. Studenten van De Haagse kunnen voor 250 euro lesgeld deelnemen aan het programma. Bekijk het programma op de website thehaguesummerschool.com.