Internationale conferentie European Union - Russia relations and Sustainability

In het kort

Datum:

19 - 20 maart 2018

Tijd:

08:30 - 17:00

Locatie:

Hoofdvestiging (OV 3.37)

Voertaal:

Engels

Op maandag 19 en dinsdag 20 maart as. organiseert de Haagse Hogeschool een internationale (Engelstalige) conferentie onder de titel ‘EU-Russia Relations and Sustainability’.

Het project houdt zich bezig met de economische betrekkingen tussen de EU en Rusland, met bijzondere aandacht voor de wederzijdse rechten en verplichtingen die voortvloeien uit het wettelijke kader van de WTO. In deze context beoogt het project een beter inzicht te krijgen in de bilaterale betrekkingen tussen de EU en de Russische Federatie; de implicaties van hun relaties voor energie- en milieubeleid; de betekenis van het bestaan en de activiteiten van de Euraziatische Economische Unie (EAEU); de mogelijkheden voor samenwerking tussen de EU en de EAEU; en de impact van de sanctieregimes met betrekking tot de crisis in Oekraïne.

De conferentie vindt plaats in het kader van een academisch project ‘EU - Russia-Relations and WTO: legal and economic aspects’ dat is ontwikkeld door een internationaal Consortium waarvan ook De Haagse Hogeschool lid is. De overige leden van het Consortium zijn: European Studies Institute of MGIMO University (Moscow/Russian Federation and coordinator of the project),  Vienna School of International Studies, Hamburg University, the University of Craiova/Romania and Erasmus University Rotterdam.

De conferentie wordt mede georganiseerd door Prof. Dr. Jaap de Zwaan (Fellow en voormalig lector European Integration (THUAS) en emeritus Professor of European Union Law, Erasmus University Rotterdam) en  Dr. Alessandra Arcuri (Associate Professor International Economic Law, Erasmus School of Law).
Deze conferentie is mogelijk gemaakt door: EU Erasmus en Jean Monnet Grant.

Voertaal Engels, inclusief koffie, thee en lunch.

Voor inhoudelijke informatie neem contact op met Jaap de Zwaan, Fellow en voormalig lector European Integration: dezwaan@law.eur.nl
Vragen over de organisatie kunnen gesteld worden aan:  Merel Hillen: m.hillen@hhs.nl

Voor sprekers zie het programma (pdf, Engels).